terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 25 April 2011

Segmen AKU mengenali blogger/kawan.. :)

assalamualaikum wahai reader sekalian...

jom join segmen nie ramai-ramai.. gula-gula hati masam nie jemput atq join kat wall fb atq lagi.. die kata. kalau jemput kat SB.. nanti post tue ilang.... so kene la buat.. dapat jemputan khas.. hihi...

senang je.. takya letak header die.. die kata tak yah. so tak yah la kan.. hihi.. jawab je soalan yg die bagi..

= = = = =

1. Nama korang beserta dengan umur, status pendidikan, url blog dan nama blog 
 > nama samaran ATIQ.. nama penuh.. atiq salleh.. umur.. baru 20-an.. dah lepas spm 4 tahun.. kira sendiri la ye.. url blog http://atiqsalleh.blogspot.com dan nama blog. ForeverLove

2. Sejak bila korang menceburi dunia blog dan sebab yg menyebabkan korang join dunia blog?
> 1 tahun, 1 bulan, 3 minggu & 5 hari.. Daisy Path la cakap.. dan sebab buat blog.. ikut kawan kolej.. macam syiok je..

3. Apa pengisian di entry yg korang buat di blog korang?
> entry.? kadang-kadang pasal apa yang atq rasa.. dan atq suke cter dari apa yang atq dengar.. dari pemerhatian atq.. kalau entry yang berat-berat berunsur nasihat tue.. atq copy dari buku je.. tp atq olah balik ayat die...

4. Kongsikan group blogger yg telah korang join dan fan page blog korang kalau korang ada.
> group blogger banyak.. dah pernah buat entry pun.. kat SINI.. dan fan page blog banyak la.. tapi satu jela yang atq stick.. kat SINI juga..

5. Kongsikan perkara - perkara yg korang rasa menjadi satu perkara yg tidak wajar dilakukan dlm blog korang.. cth mcm lagu dgn autoplay ke...
> yang tak perlu dalam entry.?? banyak kot.. satu-satu nya kat entry INI.. entry yang rasa bakal tulis benda tak elok. macam mencarut bagai.. selain tue.. lagu tue boleh.. tapi jangan lagu yang rancak la.. yang boleh buat orang terkejut beruk...

6. Korang mahukan blog korang lebih
> apa yang atq mahu kan dari blog atq nie... cuma entry atq nie boleh dijadikan bahan dakwah.. bahan penenang diri.. bahan muhasabah diri.. tue je

7. Komuniti blogger
> komuniti blogger sekarang nie.. bukan macam dulu.. just dalam alam maya je.. sekarang alam realiti pun ada gak taw.. macam entry INI dan INI

8. Nasihat atau tips-tips yg ingin dikongsi dgn blogger lain..
> tips.?? atq tak tahu sangat nk bagi tips nie.. tapi ada la sikit.. jangan kita follow orang tue dengan harapan die akan follow kita balik.. follow seikhlas hati sebab entry yang bermanfaat dan sebagainya.. pastu kalau bleh entry tue.. lebihkan kearah kebaikan.. setiap apa yang kita tulis.. akan dapat pahala jika ada orang mengamalkan.. benda yang baik lah.. yang buruk.. sebaliknya lah..

9. Apa yg korang mahukan dari sesuatu blog tu supaya korang akan follow mereka?
> tak susah.. entry yang best je.. pastu blog tue jangan serabut sangat.. dan jangan banyak scroll.. penat nk scroll sampai bawah.. *blog sendiri pun scroll banyak gak..

10. Pendapat korang tentang blog aku...
> pendapat blog fifah aka boboiboy nie.?? ok je.. ringan... kemas... tulisan dengan background contra.. senang nak baca...

11. tag....
amani
nana
pioush dosh

* nama sebenar atq?? takyah tahu la ye.. nama biasa2 je pun..umur tue.. kira sendiri la erk...

8 pengondam setia:

mynameismy said...

pergh byknye soklan..-.-'

forever love said...

mynameismy : HUHU.. TUELA.. TAPI BEST.. NAMA PUN BERKENALAN KAN..

Qaseh dalia adelia said...

HEHE SEMOGA DAPAT APA YANG KITA NIATKAN ..CHAIYOK2

forever love said...

Qaseh dalia adelia : INSYAALLAH KAK.. BERUSAHA UNTUK MENJADI YANG LEBIH BAIK

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

murni niat adikku yg sorang ni..
ingin berdakwah dlm penyampaian..aminnn

sis doakan dik ;)

forever love said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: insyaAllah kak... thnx ya..

Nurul Afifah said...

thanks kak.! bnyk info dpt..ni la tujuan tanya bnyk2 soalan pon..so boleh belajar..

:)

forever love said...

Nurul Afifah: hihi.. biasa la tue..tapi org malas nnk jawab kalo bnyk soalan nie.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...