terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 21 November 2011

Terpaksa Menggunakan Blog Ini Buat Sementara Waktu

assalamualaikum wahai reader sekalian


Atq minta maaf sangat-sangat kerana terpaksa menggunakan blog ini buat sementara waktu. Ini semua kerana atiqsalleh dotcom ada masalah sikit. masalah dari hosting. tak tahu la apa masalah diorang. tapi yang pastinya bila atq nak login ke wp-admin atq. memang lembab gler.. stress.. sampai tiba-tiba database connection error.. grrrr...

dan mungkin sikit masa lagi, atq akan pindahkan hosting tersebut ke hosting lain yang mungkin lebih better.. takpelah keluar duit sikit. asalkan tak tension macam nie. apa pu tak boleh!

Thursday, 27 October 2011

kadang-kadang

kadang-kadang aku jeles tengok kebahagiaan kawan-kawan aku.. sangat-sangat jeles.. hurm.. mungkin masa aku belum sampai lagi untuk bahagia seperti mereka.. tapi biasa lah.. naluri remaja... kadang-kadang hendak rasa juga perasaan macam tue... tapi bila ditengokkan balik keadaan sekeliling.. aku bersyukur sangat bila tak terjebak dengan perkara macam tue...:)

Sunday, 23 October 2011

aku pun tak tahu kenapa ramai yang nak pertikaikan apa yang mak aku buat.. mak aku buat untuk keselesaan semua.. dah mak aku sanggup nak keluar banyak duit untuk baiki rumah tue.. apa salahnya.. nak berbincang konon.. bila bincang je.. mana ada kata sepakat yang dapat.. nie kan lagi nak mintak tolong.. masing-masing bizi.. sape je yang boleh tolong.. takde sape la.. nak suruh tolong carikan kontraktor.. tapi batang hidung pun jarang nampak kat umah sendiri.. payah la.. mak aku dah penant tunggu keputusan dari pihak lain.. sebab tue mak aku buat keputusan dengan anak sendiri.. lagi bagus.. kalo dengan orang lain.. buat mak aku makan hati je.. stress la bila benda ini diungkit-ungkit.. dah dalam proses je pun... huh!!

Tuesday, 13 September 2011

Lembu Di Proses Hidup-hidup

sambungan entry dari atiqsalleh.com


Wednesday, 3 August 2011

FOREVERLOVE SUDAH BERPINDAH KE ATIQSALLEH.COM

ASSALAMUALAIKUM WAHAI READER SEKALIAN....


DENGAN INI, DIMAKLUMKAN BAHAWA ATIQSALLEH.BLOGSPOT.COM TIDAK ADA UPDATE SELEPAS INI KERANA TELAH BERPINDAH KE 


SESIAPA YANG TIDAK DAPAT LATEST ENTRY DARI ATIQSALLEH.COM... MINTAK UNFOLLOW DAN FOLLOW SEMULA YE..

Monday, 1 August 2011

Rindu Suasana Berpuasa Di Hostel

assalamualaikum wahai reader sekalian..


dah masuk pun satu ramadhan... alhamdulillah.. mula la sekarang nie nak ingat kenangan-kenangan dulu... kenangan berpuasa di sekolah dan di kolej amat berbeza...

masa kat sekolah dulu.. yang sediakan makanan sahur adalah dm aka dewan makan.. makanan berbuka pun sama.. dewan makan juga. so semua makanan student sama.. tapi kantin ada gak jual roti john pendek... murtabak.. air tembikai.. kene cepat la.. kalau lambat habis..

bangun awal.. kejut roomate pi sahur sama-sama.. pastu buka satu dorm semeja... kongsi-kongsi makanan.. best sangat masa tue.. pastu lepas balik sekolah je.. tadarus sama-sama.. sampai tersengguk-sengguk.. ngantuk sangat... 

tapi kat kolej abis rotate 360 darjah... sahur kene pikir sendiri nak makan apa.. buka kene beli sendiri.. bazar ramadhan tempat utama untuk membeli juadah berbuka.. pi bazar ramadhan dengan roomate sebilik.. masing-masing tangan penuh dengan makanan... sebab beli untuk sahur sekali...

tadarus pun masing-masing je... tarawih pun ikut suka.. kalau rajin pi la terawih.. kalau rajin sikit je. buat kat bilik.. kalau malas.. takyah buat... tapi yang pastinya... makan, makan, dan makan je.. sampai perut buncit... rindu jugak suasana berbuka kat kolej..

sekarang nie puasa kat rumah.. camne ye.?? hope best la.. hehe.. sempat tak rasanya nak habis 30 juzuk macam sebelum-sebelum nie.??? hurm....

Sunday, 31 July 2011

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

assalamualaiku wahai reader sekalian....


huhu.. walaupun atq dah dapat hosting dan domain.. tapi sayang nak tinggalkan blogpot nie. hihihi... siyes.. sayang sangat...

abaikan dulu perkara tue.. yang penting sekarang.... atq nak ucapkan..

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG MULIA, KEPADA SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI...

semoga ramadhan kali ini lebih bermakna.. lebih baik dari ramadhan sebelum nie ok... jangan tinggal puasa ye.. selagi tak uzur...

gmbr dari pokcik google

Friday, 29 July 2011

Alhamdulillah Dapat Hosting + Domain Percuma dari Bro Framestone

assalamualaikum wahai reader sekalian..


malam nie malam stress bagi atq.. dan malam yang atq tak leh nak cakap pape dah.. still dalam mood terkejut dengan incik random.org nie... yang bekersama dengan bro framestone...

tak terlintas pun nak join GA bro framestone awal-awal.. tapi sebelum masa tamat.. atq join gak.. sekadar mencuba nasib... dan alhamdulillah atq berjaya mendapat HOSTING + DOMAIN RM 100 secara percuma...

thnx bro framestone dan random.org... nom safee sali tue.. ihihihi


Filem Bini-biniku Gangster Seakan-akan Cerita Korea

assalamualaikum wahai reader sekalian..


tadi.. masa atq tengok website iretis.com .. tiba-tiba atq ternampak trailer filem Bini-biniku Gangster... tengok tajuk pun atq macam da tahu die ikut cerita mana..

masa atq kat kolej dulu.. atq suke tengok cter korea ngn jepun yang pasal mafia dan gangster je.. sebab lawak.. dan best.. suke part-part lawan nie... sebab tue atq tengok.. dan salah satu cerita yang ada dalam koleksi atq ialah.. My Wife is Gangster....

tak tahu la diowg tiru or saje mengapdatasi cerita korea tue.. tak kisah... hope cerita Bini-biniku Gangster tue best macam cerita My Wife Is Gangster..

jom buat perbandingan dari trailer kedua-dua movie nie..


BINI-BINIKU GANGSTER



MY WIFE IS GANGSTER


macam best je cter bini-biniku gangster tue... nak pi tengok la.. hehe.. masuk diari terus..

Syaitan di Belenggu Semasa Bulan Ramadhan, Tetapi Nafsu Tidak

assalamualaikum wahai reader sekalian...


alhamdulillah... lagi 2 hari kita nak meyambut bulan ramadhan yang mulia... semoga tahun ini. kita masih lagi sempat bertemu dengan ramadhan sekali lagi..

jangan sia-sia peluang yang Allah beri pada kita sekali lagi.. gunakan sebaik mungkin.. penuhi masa-masa yang ada dengan melakukan amal ibadah kepadanya... kan bulan puasa nie bulan keampunan.. mintak Allah ampunkan dosa-dosa kita yang lepas.. semua tahu kan.. masa bulan puasa nie.. pintu syurga dibuka seluas-luasnya.. dan pintu neraka ditutup.. syaitan juga dibelenggu.. diikat...

walaupun syaitan diikat.. tapi jangan kata takde anasir-anasir yang kurang baik pada bulan ramadhan.. masa nie la.. lagi banyak benda-benda yang tak elok singgah pada fikiran kita... sebabnya.. syaitan dah cukupkan kejahatan pada kita selama 11 bulan... bukan sekejap tue.. lama taw.. sebab tue lah datangnya nafsu yang tak elok..

masa bulan puasa nie la.. kita kene lawan nafsu kita habis-habisan. lagi-lagi nafsu semasa nak berbuka.. nak berhari raya... kan.. masa nie la rasa nak makan itu.. makan ini... nak beli itu.. beli ini.. kalau boleh... satu bazar ramadhan tue kita nak beli...

so.. kita adalah orang yang paling hebat bila kita dapat lawan nafsu yang telah dididik oleh syaitan selama 11 bulan nie... puasa pun salah satu cara untuk berdiet.. untuk berhenti merokok kan.. tapi jangan lari dari niat kerana Allah Ta'ala ok...



dikesempatan ini.. atq nak mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak..ahlan wa sahlan ya ramadhan kepada semua umat islam di muka bumi ini.. semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dari sebelumnya.. maafkan kesalahan, salah dan silap atq ye...

atiqsalleh pesan : perbanyakkan ibadah dibulan mulia nie

Thursday, 28 July 2011

Cerita Disebalik Kelayakan Piala Dunia antara Malaysia dan Singapore Second Leg

assalamualaikum wahai reader sekalian...


tamat sudah perlawanan bola sepak malam ini... sama-sama lah kita redha dengan kekalahan tersebut.. tue pun dah kira hebat da.. masuk pusingan kedua untuk kelayakan piala dunia...

stadium penuh... rakyat hampir merusuh sebab ulat tiket.. hihi.. dasat betul perlawanan malam nie.. kat rumah atq pun apa kurangnya.. even 3 orang perempuan je yang tengok.. macam dah retak-retak dinding rumah nie dengan jeritan 3 orang perempuan tue.. lagi-lagi masa gol yang dibuat oleh pemain nombor sepuluh kita.. safee sali.. dan pemain singapore pada minit ke 76... grrrr.. siap main cium mulut lagi masa tue..

tapi tak puas hati masa dengan perlawanan malam nie.. sebab pemain singapore suke gler melengah-lengahkan masa... dah la asyik cedera je.. keeper lembik.. masa kecederaan pun nak lengah-lengah... menang kotor tak bawak ke mana la weyh!!! .. ingat.. lawan korang lepas nie.. jepun dengan korea selatan menanti.. orang hebat asia tue....

safee sali pun marah dengan penjaga gol singapore.. muka dah la macam budak bawah umur.. macam tak baligh!!! opsss.. maaf ye.. hihihi... 

takpela.. ada hikmah disebalik kekalahan kita nie.. kan dah nak puasa.. Allah bagi kalah sebab taknak pemain kita nanti tak puasa.. kan2.?? tak dapat raya dengan famili.. hihi.. so.. kalau kalah.. dapat berpuasa dan dapat raya dengan famili.. hihi.. think positive ok.. chillll.. :)

nway.. tahniah kepada semua pemain malaysia, harimau malaya kerana dah menaikkan nama bola sepak kita..

Bro Framestone Nak Bagi Hosting + Domain Percuma

assalamualaikum wahai reader sekalian..


dah lama atq perhatikan entry bro framestone yang nie.. tapi atq malas nak baca.. tiba-tiba hari nie.. terdetik pulak nak baca.. dan nak join sekali....

nak join.. klik gambar hensem die tue

atq dah lama kenal bro nie.. dari tahun lepas.. akhir tahun la... hehehe... best kawan dengan die.. borak dengan die... korang nak kenal lebih rapat lagi dengan die... add la fb die.. dan fan page die...

BRO FRAMESTONE (FACEBOOK)


Bro.. atq dah lama idamkan domain nie.. "atiqsalleh.com" .. atq plan nak tukar bulan 10 nanti.. tapi mana taw dapat tukar awal kan.. hehe....


Perlawanan Second Leg Malaysia vs Singapura

assalamualaikum wahai reader sekalian...



wah!!.. sungguh teruja untuk perlawanan malam nie.. huhuhu... walaupun tiket telah habis dijual... tak bermakna yang tak dapat tiket tue tidak akan meyokong pasukan bola sepak kita.. harimau malaya la... ganas tue...

dah 2 hari da berpinar mata nie tengok warna kuning.. semua dok pakat tukar profile picture fb dgn warna bertuah pasukan harimau malaya... hitam kuning.. hihihi...

malam nie atq tengok kat rumah je la.. nak pi mamak.. takde geng... nak pi stadium... takde kawan.. hihihi... tiket pun takde... 

dan yang paling special.. malam nie.. rumah atq.. perempuan je yang tengok bola... hehe.. takde laki.. so nak jerit kuat-kuat sampai pecah dinding pun takpe.. laki takde.. hehehe...

pape pun.. berharap sangat-sangat.. harimau malaya buat yang terbaik.. perkukuhkan defend tue... jangan berharap kat safee sali je yang jaringkan gol.. yang lain pun boleh gak.. kan..kan..kan...

kita lead 2 gol.. dan tambah lagi beberapa gol.. insyaAllah dapat masuk ke pusingan yang ke3.. kami rakyat malaysia menyokong pasukan harimau malaya sepenuh hati.. hehehe.. good luckk..chaiyok!!!!!

TEMPAHAN T-SHIRT SAHABAT BLOGGER AKAN DIBUKA DALAM MASA TERDEKAT

assalamualaikum wahai reader sekalian...

masa atq gathering kat shah alam hari tue.. ramai yang mintak atq buka semula tempahan t-shirt SB... dan atq rasa.. atq nak bukak dalam masa yang terdekat nie..

design yang sama.. warna yang sama.. dan harga yang sama ye... tapi tunggu atq bincang dengan amal espraza dulu... alert pada event ye....

nie EVENT UNTUK TEMPAHAN...nie untuk FORM TEMPAHAN T-SHIRT SB


#7 SPONTANEOUS THURSDAY BY Forever Love

assalamualaikum wahai reader sekalian..


"APA PUN TAK BOLEH, MENYUSAHKAN"


Tahniah Blogger Hidup Itu Indah Kerana Selamat Melahirkan Anak

assalamualaikum wahai reader sekalian...



atq baru balik dari klang.. online kejap.. tiba-tiba ternampak satu entry dari Citarasa Rinduan yang mengatakan Ummi Lydia Miza dah selamat melahirkan anak yang dikandungkan... waaahhh!! seronok.. patutlah ari nie takde update dari ummi lydia.. hihi

ummi lydia dapat baby boy.. berat die 2.85 kg.. jam 7.56 pm.. di hospital pantai melaka.. tahniah ummi... alhamdulillah telah selamat semuanya.. walaupun husbandnya takde di sisi.. tapi kuat menempuhi seorang diri... syukur.. :)

tak sabar nak tengok gambar baby tue.. mesti comei macam ummi die kan.. hihi


Wednesday, 27 July 2011

#3 Jom Kenal Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian..


semalam korang dah kenal perangai empunya diri nie dengan cara bantal dan bulan kelahiran kan... hari nie atq nak bagi korang kenal diri atq melalui darah pulak.. kategori darah taw..

setakat nie.. atq sempat derma darah sebanyak 5 kali je.. huhu.. tak sempat nak tambah. sebab darah nie berubat.. tiap hari-hari mam ubat.. so.. payah sikit.. kalau dah mam ubat. kene tunggu seminggu lepas tue baru derma darah.. nie.. bukan berlagak or apa ok...

atq dikategorikan dalam golongan orang berdarah B.. sama dengan ibu atq rasanya.. jom check apa peribadi atq  berdasarkan kategori darah..

Gologan darah B

1. Orang yang bergolongan darah B ini cenderung penasaran dan tertarik terhadap segalanya.

2. Mereka juga biasanya mempunyai terlalu banyak kegemaran dan hobi. Kalau sedang suka dengan sesuatu biasanya minat mereka menggebu-gebu namun cepat juga bosan.

3. Tapi biasanya mereka dapat memilih mana yang lebih penting dan utama dari sekian banyak hal yang dikerjakannya.

4. Mereka cenderung ingin menjadi nombor satu dalam pelbagai bidang daripada hanya dianggap rata-rata. Tetapi mereka juga cenderung melalaikan sesuatu jika terfokus dengan kesibukan yang lain.

5. Dari segi luaran, mereka kelihatan cemerlang, riang, dan bersemangat. Namun sebenarnya hal itu semua sama sekali berbeza dengan apa yang ada di dalam diri mereka. 

6. Mereka boleh dikatakan sebagai orang yang tidak suka bergaul dengan banyak orang.

atq banyak hobi... tapi betul apa yang dikatakan.. atq cepat bosan dengan hosi tersebut.. tapi takde la terus tinggalkan hobi tue.. cuma slow sikit je..

yg nombor 5 tue.. memang kene dalam diri atq.. dari segi luaran.. atq memang nampak seperti yang diperkatakan.. tapi dalam nie.. banyak benda yang atq simpan.. hhehehe..

yang nombor 6 tue.. tak tahu la.. sebab atq suke bergaul.. tapi bukan atq yang mulakan la.. atq suke bergaul dengan orang yang atq kenal je.. kalau tak kenal.. susah nak memulakan perbualan.. hihi

Sayang Tak Semestinya Memiliki

assalamualaikum wahai reader sekalian..


drama kat tv2 tadi best... tajuk pe tah.. huuhu.. dan die highlight ayat "sayang tak semestinya memiliki".. atq sokong ayat tue.. sebab itu ada sipi-sipi jadi kat atq... opssss!!

yup.. sayang.. tak semestinya memiliki.. itu yg atq dapat belajar dari cerita tue.. atq sayang seseorang.. dan tak semestinya atq harus memilikinya...

sayang.. jika kita sayang seseorang.. apa yang perlu.. kita doa untuk kebahagiaan die.. jangan doakan agar kebahagiaan die dengan orang lain musnah.. berdoa agar jodoh kita dengan die semakin kuat... walaupun takdir telah tercatat yang die bukan jodoh kita.. tapi.. doa boleh mengubah takdir tersebut...

berapa ramai yang sanggup berkorban sayangnya untuk melihat kebahagiaan orang yang disayangi... tak ramai kan.. tapi atq tabik la sape-sape yang sanggup berkorban sayangnya untuk kebahagian orang yang disayangi...


"Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima. Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai. Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga. Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima. Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada… Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu…. Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu. Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian… Tapi… Percayalah pada diri… Selalunya cinta yang kita berikan seadanya Takkan pernah bertepuk sebelah tangan.."


#9 WORDLESS WEDNESDAY BY Forever Love

assalamualaikum wahai reader sekalian




Tuesday, 26 July 2011

PBSM Telah Ditukar Ke....

assalamualaikum wahai reader sekalian.


dari atq sekolah dulu.. atq hanya kenal PBSM sebagai persatuan bulan sabit merah je.. tapi.. dari petang tadi.. tiba-tiba PBSM tue dah bertukar ke 


terkejut bila dapat tahu makna lain bagi PBSM nie.. haha.. sape-sape yang rasa dirinya seorang blogger tegar atau tak tegar... like la page nie.. tak sape pun yang menghalang.. sila la like ye.. pasni boleh bergerak di bawah satu bumbung.. hehehe...



#2 Jom Kenal Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian..


tadi dah share pasal sifat seseorang melalui bantal kan.. jom tengok ciri-ciri atq melalui bulan kelahiran pulak..

atq lahir pada 14 oktober 199*.. so atq nie masih di awal 20-an.. hehehe.. umur dirahsiakan.. haha... 

OKTOBER

suka sembang 
suka org yg sayang padanya
suka ambil jln tengah
sangat menawan & sopan santun 
kecantikan luar & dalam
tidak pandai berbohong & berpura-pura
mudah rasa simpati,
baik 
pentingkan kawan
sentiasa berkawan
hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
cepat marah
macam pentingkan diri sendiri
tidak menolong org kecuali diminta
suka melihat dari perspektifnya sendiri 
tidak suka terima pandangan orglain
emosi yg mudah terusik
suka berangan & pandai bercakap
emosi yg kelam kabut
daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan)
suka melancong,bidang sastera & seni
pengasih ,penyayang & lemah lembut
romantik dlm percintaan
mudah terusik hati & cemburu
ambil berat tentang org lain
suka kegiatan luar
org yg adil
boros & mudah dipengaruhi persekitaran
mudah patah semangat

kebanyakkan sifat kat atas tue memang ada dalam diri atq.. yup.. atq mudah terusik.. cepat nages.. cepat tacing.. haha.. pengakuan berani mati nie.. atq memang suke melancong.. memang boros.. tapi tue dulu la.. sekarang tak da.. atq cepat marah.. tapi marah atq tak lama taw.. dan nak tahu perangai atq selebihnya.. kene la kenal dengan atq.. kenal rapat. hehe

#1 Jom Kenal Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian..


huaaaa... masih takde idea lagi nak update pasal pe.. huhu.. takpe-takpe.. atq try update k apa yang patut..  hurm.. tadi atq ternampak entry best kat blog hasrulhassan.. kenal perwatakan diri melalui cara penggunaan bantal.. huhu... atq malas nak taip semua.. tapi atq nak bagi taw cara atq guna bantal.. hahha..

atq kalau tido.. kene ada bantal peluk.. tak kisah bantal apa pun.. dan paling selesa mesti la bantal sendiri.. if takde bantal peluk.. it's ok.. boleh tido.. tapi susah la nak lene..

Memeluk Bantal

"Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yg tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan."

atq boleh dikatakan bukan orang seni.. tapi atq minat nak melukis, main alat musik, sastera tue kadang-kadang je.. kalau bab romantik tue.. atq tak sure.. kene tanya kawan-kawan atq la.. haha.. atq selalu mimpi benda-benda yang bakal terjadi.. tapi atq takde la sampai boleh meramal masa depan.. haha... yg tue prihatin tue. kene tanya kawan-kawan atq la ye..

korang pulak camne.??

Monday, 25 July 2011

Gelagat Anakku

assalamualaikum wahai reader sekalian..

atq takde idea nak update pape.. sakit pale.. tapi atq share video gelagat anak buah atq la ye.. so enjoy






Sunday, 24 July 2011

Gathering Sahabat Blogger Lagi di Extreme Park

assalamualaikum wahai reader sekalian..


semalam dah update da pasal gathering di extreme park.. tapi tak best entry tue.. hari nie.. atq nak bagi nama sape yang join gathering tue semalam k...





nie yang balik awal
terima kasih kepada yang join ye.. next tima kita main paintball lak kat situ.. satu kepala rm 40.. so kumpul duit la ye.. hehe

Sahabat Blogger Gathering Lagi ~ Selesai Sudah

assalamualaikum wahai reader sekalian...

alhamdulillah.. berjaya dan selesai pun event yang telah dirancang-rancang... event yang berlangsung di extreme park shah alam.. kali kedua SB mengadakan gath kat situ.. dan apa yang dirasai.. memang tak mengecewakan..

walaupun tadi tak seramai dari event yang sebelum nie.. tapi papepun.. gath tadi memang best... muka-muka baru yang turun... hehe... seronok. thnx korang... KFC tue kita yang punya kan.. hihi

senarai blogger yang join dan gambar atq akan update kemudian.. coz sekarang atq kat umah kakak atq.. dan tadi.. atq baru selesai kenduri syaaban di rumah sepupu.. esok atq nak shopping kat car boot sale lak.. kat stadium..

lepas nie kita cuba game lain pulak kat situ.. kita main paintball.. satu kepala rm40.. ada 100 pallets.. full set.. huhu... so.. sape nk join.. kumpul duit taw.. hehe..

ok la.. selamat malam semua.. jumpa esok.. insyaAllah.. assalamualaikum...

Friday, 22 July 2011

Mcdonald.. Halal atau Haram ??

assalamualaikum wahai reader sekalian

tadi tengah tengok-tengok status orang kat home FB.. tibe-tibe  ada yang tulis

"Masih ramai lg umat Islam yg mkn di McD walaupun Jakim dah tarik sijil halal..
makan makanan yg syubhah seolah2 m'hmpiri makanan haram..nauzubillah"

tue ada frendlist fb atq yang tulis.. hurm.. apakah.?? sampai sekarang atq masih lagi makan benda nie.. pastu atq search kat internet. atq jumpa satu entry yang ditulis pada 20 / 8 / 2010 & 5 / 8 / 2010.. yang mengatakan mcd adalah haram sebab Jakim dah tarik balik lesen halal daging yang di import dari uruguay..



pastu.. atq cari lagi entry yang berkaitan.. mcd dah menerangkan hal ini dalam fan page FB di note nya.. pada 23 / 8 / 2010.. atq jumpa di entry ini..


so.. apa yang korang rasa nie.?? ada sape-sape nak tolong tanya bahagian halal hub mcd tak.?? hihi.. untuk isu ini?? memang isu lama.. tapi ada orang bangkitkan balik.. so kene cari jawapan balik.. hehe..

tapi apa yang penting.. bergantung kat diri.. if rasa was-was.. so elakkan dari makan kat mcd k.. kalau tak de rasa pape.. teruskan makan.. dan tawakal kepada Allah.. 


Menyampah Dengan Motorsikal dan Mat Motor

assalamualaikum wahai reader sekalian..


setiap hari keje atq memasak kat umah nie.. so dok kat dapur la kan.. dan waktu masak atq masa budak skola balik.. stresss gler masa nie. yela... masing-masing bawak moto macam pelesit.. pastu bunyi moto boat... pikir bagus sangat ke.??

pencemaran bunyi adalah... stress gler... rasa nak maki je sorang-sorang.. haha.. tapi tak berani.... tue satu.. satu lagi dengan budak skola yang bawak awek balik sama.. hurm.. pikir bagus ke.?? tah-tah duit minyak pun mak bapak die yang bagi...

bingit je telinga nie.. taw la jalan belakang umah atq nie tak banyak kete.. tapi takyah la buat jalan tue macam bapak diowang yang punya..

sebab tue la atq menyampah gler naik moto.. dengar bunyi moto.. pasal tue la.. maaf la sape-sape yang ada moto tue..

Thursday, 21 July 2011

#6 SPONTANEOUS THURSDAY BY Forever Love

assalamualaikum wahai reader sekalian...


"TERIMA KASIH AWAK"

Wednesday, 20 July 2011

Gambar Ahli Kumpulan Gula-Gula ada Yang Bertudung

assalamualaikum wahai reader sekalian..


semalam atq ada buat entry pasal Gula-Gula ada yang Bertudung kan.. hari nie atq nak bagi sikit gambar die..

atq just print screen je.. ramai yang cakap mungkin ahli baru.. tapi atq pun tak tahu.. sebab atq tak pernah nak amik tahu..

atq bukan nak memalukan or apa.. tapi atq nak bagi kesedaran sikit.. tak semua benda boleh dibuat oleh perempuan bertudung taw.. paham tak maksudnya.??





hurm. ikut pendapat masing-masing la ye.. bagi atq.. tak patut die buat cmni.. even minat sampai giler pun kat k-pop.. tapi takyah la sampai nk join gula-gula nie...


yana nanako yang cakap ada dalam utube.. atq cari tadi.. ada-ada.. hehe.. thnx yana.. entry semalam entry rush.. sebab tue tak sempat nak ushar utube


#8 Wordless Wednesday By Foreverlove

assalamualaikum wahai reader sekalian




Tuesday, 19 July 2011

Ahli Kumpulan Gula-Gula ada Yang Bertudung

assalamualaikum wahai reader sekalian...




sape tengok wanita hari ini semalam.. 18 july 2011 punya tayangan?? yang pasal demam K-Pop tue.. korang tengok tak sampai akhir siaran..

semalam ahli kumpulan gula-gula dijemput untuk interview.. masa akhir rancangan tue.. kumpulan gula-gula buat show kejap..

pastu ada sorang dari ahli gula-gula yang pakai tudung.. pergh!! siyes buat malu orang bertudung.. pastu pakai skirt, pakai legging pakai boot paras betis.. macam pe je...dengan menari tergedik-gediknya.. nyampah gler...

atq cari gak gambar kumpulan gula-gula yang ada ahli die bertudung.. tapi tak jumpa.. hurm.. kalau ada.. nanti atq bagi tengok k..


Alhamdulillah Selesai Sudah

assalamualaikum wahai reader sekalian..


hurm.. sebelum tue.. atq nak bagi kata-kata semangat kat pinky momma setelah apa yang berlaku.. sabar ye mama.. insyaAllah ada rezeki lepas nie.. tabah ye.. Allah lebih sayangkan baby tue... sepupu atq pernah gak gugur.. 2 bulan lepas tue. die mengandung balik.. alhamdulillah.. jumaat lepas die dapat anak ke 4.. saba ye... segala yang berlaku ada hikmah disebaliknya.. Allah nak bagi hikmah yang lagi besar tue...

tepat jam 245 petang tadi.. dah pos da semua baju-baju yang members Sb tempah... huhuhu.. berjaya jugak menyiapkannya dalam masa yang terdekat.. hope semua dapat saiz yang betul...

takut gak ada yang tersalah saiz.. ada yang tak sampai... hope sape yang dah dapat baju tue.. please inform kat inbox FB atq ye.. bagi lega sikit hati nie bila tahu dah sampai semua...

cuma ada lagi 5 helai je yang tak berbagi lagi.. tue nak bagi by hand.. sebab rumah diowg tak jauh dari rumah atq.. sekangkang kera je.. kera kangkang lagi besar kot.. hehe.. yg tue kene tunggu waktu free atq la ye..

hurm.. pose hari nie.. hehe.. tinggal sehari je lagi.. kalau abs pose ari nie.. selesai sudah qada puasa.. hahaha.. lambat kan. hihihi.. disebabkan cuaca yang amat panas hari nie.. hilang semua tenaga nie.. terasa penat.. lagi-lagi masa uruskan hal pos baju tu..

hurm.. ok lah.. mau rest la.. daaaa


Monday, 18 July 2011

Masa untuk Pos Baju T-shirt Sahabat Blogger

assalamualaikum wahai reader sekalian..


lewatnya update entry hari nie kan.. online pun kejap-kejap je.. sebab ada benda penting yang perlu disettle kan secepat mungkin..

hurm.. atq dah dapat da baju Sahabat Blogger dari kedai cetak tue.. dan hari nie.. atq mula packing.. dan insyaAllah esok atq dah boleh mula pos...

paling cepat dapat baju tue minggu nie.. dan paling lambat dapat baju tue minggu depan.. so harap bersabar la ye.. hehe.. 

maaf atas kelewatan baju tue.. dah 2 bulan.. baru dapat.. yela.. sebulan hanya pungut saiz baju je.. 3 kali postpone masa kan kutip saiz baju...

2 minggu tempahan baju.. dalam 2 hari settle untuk pos baju.. hehe.. maaf ye... atq buat sorang-sorang.. tue yang lambat sikit tue...

tapi. siyes baju tue lawa.. atq dah bukak tengok.. pakai tak lagi.. hahaha.. 

oke lah.. nakk sambung packing baju tue lagi.. daaaa

Sunday, 17 July 2011

Gathering Sahabat Blogger Lagi

assalamualaikum wahai reader sekalian..


yeay!! Sahabat Blogger buat gathering lagi.. plan nak buat yang terbesar.. tapi masing-masing tak cukup masa.. so buat kecil-kecilan je... dah pernah pun buat kat tempat nie.. kali nie buat lagi kat tempat sama.. hehe.. sebab permainan die syok..



HARI          : SABTU
TARIKH     : 23 JULY 2011
MASA         : 1030 AM - 4 PM
TEMPAT    : EXTREME PARK SHAH ALAM
AKIVITI     : WALL CLIMBING & FLYING FOX, ICE BREAKING, PHOTOSHOOT


SESIAPA YANG FREE MASA TUE.. JOM RAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN GATHERING SB SEBELUM PUASA NIE...

TEMPAT NIE SEBELAH STADIUM, DEKAT DENGAN GIANT BESAR, ADA BURGER KING, KFC, DAN PIZZA.. SO NAK MAKAN TAKDE MASALAH.. TEMPAT SOLAT PUN ADA... BILIK PERSALINAN PUN ADA...

BAYARAN: 
1) WALL CLIMBING (RM 10, 3 KALI CLIMBING)
2) FLYING FOX (RM 10, 2 KALI FLY)

ADA AKTIVI MENARIK PADA MASA TUE..AKTIVITI RAHSIA

LEBIH INFORMATION KAT SINI

Saturday, 16 July 2011

Hari Yang Sangat Penat

assalamualaikum wahai reader sekalian..


sebenarnya malas nak update.. tapi tibe-tibe terajin pulak nak cter apa yang atq buat hari nie..

hari nie.. tugas atq ialah driver okie.. bangun pagi-pagi.. drive ke shah alam.. ke sekolah menengah alam megah 2.. seksyen 28.. hantar akak atq exam PTD... exam die kul 9 pagi.. sepatutnya kul 830 pagi dah kene ada.. tapi disebabkan tersesat jalan sebanyak 3 kali.. akak atq masuk lewat 23 min.. pergh!! terbaik... hahaha..

lepas je tunggu akak atq abis paper first die.. dalam kul 10 pagi camtue.. atq pi kolej matrikulasi selangor.. kat ceruk selangor nie... kat kuala langat sana.. memang hujung selangor la.. sejam 20 min perjalanan.. sebab bawak pelan.. tak tahu jalan.. pi sana pun sebab jumpa adik atq (yg letak tangan kat kepala tue) yang sorang tue.. lama dah janji ngan die nak datang jumpa die.. dah sebulan janji.. tapi tadi baru ada masa... 

plan nak patah balik ke klang.. nak pi ospital.. tengok ustaz atq yang sakit.. tapi pikir jauh sangat.. tak jadi la.. pi je pantai morib.. sebab die kata die tension.. nak release tension.. sampai je pantai morib.. air tengah surut.. arghh!! tak best.. tak dengar bunyi ombak.. nak je atq ke tengah pantai tue.. tapi adik atq pakai baju kurung.. so lepak tepi pantai jela..

lepas dah hantar die balik ke KMS.. atq patah balik ke shah alam.. pusing 2 kali gak la kat kawasan stadium cari stesen minyak shell.. tak jumpa pulak.. nie semua sebab amik baju Sahabat Blogger la.. ha! baju dah siap ye.. saba sikit.. start isnin atq pos ok..

lepas tue.. pi pulak extreme park.. tanya camne untuk minggu depan.. plan nak buat event SB kat sana... hehe.. pape pun.. tunggu RSVP ok..

dah settle 2 perkara pasal SB.. terus ke rumah makcik.. ibu suruh amik kereta... alhamdulillah dapat rest masa tue.. perut pun dah lapa.. sebab mam kepci je tengah ari tadi.. selongkar peti ais umah makcik.. cari makanan.. hehehe..

tepat kul 7 malam.. atq gerak balik kuala selangor.. sampai umah dalam kul 9 malam... kejang kaki nie dari pagi dok tekan clucth tue.. keras lak tue... tapi alhamdulillah.. semua selamat even banyak sipi-sipi macam dah nak exsident ari nie...

Friday, 15 July 2011

Saya Dapat Anak Ke 4

assalamualaikum wahai reader sekalian...


walaupun hari nie ada berita tak ok dan berita ok... atq just nak cerita yang ok je.. yang tak ok atq taknak cerita.. dan jangan ditanya taw...

dalam jam 11 pagi tadi.. sepupu atq dah masuk labour room.. tepat jam 115 petang.. alhamdulillah.. die selamat melahirkan anak perempuan.. anak yang ke4.. dan cukup 2 pasang da.. hehhe..

alhamdulillah cord blood cell jugak dah diambil untuk rawatan anak die yang ke3.. yang lemas dalam kolan hiasan kat rumah nenek die sendiri... masa raya tahun lepas... hope cord blood cell tue sesuai untuk mohammad amirul hafidzy.. amin..

"ya Allah Kau permudahkanlah urusan untuk mengubati penyakit muhammad ya Allah...."

shomel kan.. hehe.. any suggestion untuk nama baby nie.??

Berkawan Biar Dalam Susah dan Senang

assalamualaikum wahai reader sekalian..




hurm.. selamat hari jumaat semua.. permulaan pagi jumaat nie ada yang hujan... ada yang mendung.. ada yang panas.. yang hujan tue alhamdulillah.. semoga jerebu kat kawasan masing-masing berkurangan...

dah banyak kali atq cerita pasal sahabat.. nie nak cerita lagi.. korang tengok tak cerita annisa slot samarinda jam 1030 malam kat tv3?? kalau tengok... mesti seronok kan ada sahabat camtue..

sejak dari sekolah lagi.. ramai yang cakap.. better rapat berdua dari rapat bertiga.. yup.. atq akui kebenaran tue.. tengok dari cerita annisa tue pun tahu.. akan ada yang menkhianati persahabatan ini..

selalunya.. jika kita kawan berdua.. kita akan kongsi cerita antara satu sama lain.. dan mungkin takde rahsia antara kita.. tapi bila bertiga.. ada masalah kat situ.. yela.. yg A rapat sangat dengan B.. kadang-kadang yang C terasa macam disisihkan.. betul tak.??

cerita tue banyak beri pengajaran kat atq.. if berkawan.. jangan ada simpan perasaan dendam.. jangan nak serkap jarang... dan paling tak elok.. jangan nak mengkhianati kawan tue.. cuba bayangkan perasaan seorang kawan yang dah anggap kita sebagai adik beradik.. tiba-tiba kene khianat.. mesti macam nak bunuh diri..

so.. dalam persahabatan.. sifat ikhlas dan jujur tue perlu... ikhlas berkawan.. jangan ada udang di sebalik batu.. jujur dalam persahabatan.. sedaya upaya untuk tidak menyakitkan hati kawan kita tersebut.. 

kalau kita jaga tatasusila dalam persahabatan.. insyaAllah kita tak dapat kawan yang hanya ada masa kita senang je.. masa susah pun die ada jugak...


Thursday, 14 July 2011

Review Filem : Flat 3A ~ Dah Tengok Dah Tadi

assalamualaikum wahai reader sekalian..



akhirnya.. berjaya jugak tengok cter nie kat pawagam walaupun 10 min lambat.. nie semua gara-gara cerita kat tv3 kul 4 petang tadi.. habis cerita tue kul 5 petang... wayang kul 5 petang. huhu. rush-rush.. selamat wayang dengan rumah hanya 5 min je..

masuk-masuk je.. seperti biasa la.. sorang-sorang lagi pergi kali nie.. tempat duduk kira dan kanan pun kosong. yang ada hanya orang kat depan.. tue pun bape orang tah yang ada.. huhu..

tapi tengok wayang kali nie agak stress.. orang yang kat depan atq tue.. bising gler... taw la penakut.. dah tahu penakut.. takyah la tengok.. nie tak.. nak hilangkan neves.. gelak-gelak.. pastu terjerit-jerit.. grrr.. nak tengok cter pun tak senang la.. yang lagi sorang tue tak tahu la kan.. asyik kuar pi toilet je... argh!!! pape tah... hormat la orang lain kalau ye pun...

cter nie.. atq bagi 3 setengah bintang jela.. cter die lebih best dari rasuk.. lagi cuak dari karak.. huhu.. macam tak puas gak tengok cter nie.. macam kejap je klimaks die.. nama 3A tue sebenarnya adalah blok 4.. kan orang ada kata..yang nom 4 tue tak baik.. so ditukar ke 3A

hurm.. nak tahu best ke tak.. kene tengok sendiri la.. baru tahu kan debran die macam mana.. atq pun terkejut-terkejut dalam tue.. hehe..


#5 SPONTANEOUS THURSDAY by Forever Love

assalamualaikum wahai reader sekalian..


"TAK SABAR NAK TUNGGU SABTU NIE.. PERMUDAHKAN PERJALANAN KU KE SANA"

Wednesday, 13 July 2011

Keputusan Permohonan UPU/IPTA 2011 Lepasan STPM / Diploma

assalamualaikum wahai reader sekalian...


hurm.. ramai dah tahu yang keputusan permohonan ke IPTA/UPU pada :-

HARI : JUMAAT
TARIKH : 15 JULAI 2011

masa boleh start check kalau tak silap jam 12 malam.. kalau tak silap la.. huhu.. lusa la.. dekat da.. jantung pun makin berdegup kencang...

atq salah seorang calon yang memohon untuk sambung pengajian ke peringkat degree.. waaa~~ cuak nya hari jumaat nie.. hurm.. mintak Allah perkenankan permohonan dan hajat atq nie... 

setiap hari kakak atq cakap.. atq dapat punya.. insyaAllah.. atq hanya mengaminkan je percakapan die tue.. hope jadi kenyataan... dan atq tak lupa berdoa setiap kali abis solat.. atq taknak hampakan harapan ibu.. ibu nak tengok atq sambung belajar kat ipta.. dah taknak masuk kat swasta.. cukup la 3 tahun ibu terpaksa tambah duit sendiri untuk yuran pengajian atq even ada pinjaman...

atq apply 3 universiti.. satu kat UPM... 2 kat UITM.. satu kat UTM... harap adalah salah satu permohonan atq tersangkut.. amin ya rabbal alamin..

"ya Allah ya Tuhanku.. berikanlah aku kesempatan dan peluang untuk sambung pengajian ku di IPTA.."

#7 Wordless Wednesday By Foreverlove

assalamualaikum wahai reader sekalian




Tuesday, 12 July 2011

Review Filem : Flat 3A

assalamualaikum wahai reader sekalian..


sedar tak sedar.. entry ke 601 dah nie.. uhuhu.. meh atq nak review filem lagi.. filem yang bakal ditayangkan pada hari kamis nie.. 14 july 2011...

atq nie peminat cter horror.. so.. memang filem horror atq lebih suke tengok kat wayang... effact die boleh buat jantung nie berhenti berdegup sebentar.. haha.. satu lagi.. atq better tengok filem melayu kat wayang.. kata sayang malaysia kan.. nak beli barangan buatan malaysia memang jarang la.. so bagi sokongan dari segi lain pulak..

hurm.. dari trailer yang atq tengok.. hope cerita nie tak mengecewakan macam cter 7 perhentian.. pernah tengok tak.?/ alah cerita yang pernah keluar pawagam masa raya... haha..



jom ushar sinopsis filen Flat 3A nie

Mengisahkan tentang Fiqah, seorang pekerja kilang yang telah mengandungkan anak kekasihnya, Anas. Anas memaksa Fiqah untuk mengugurkan kandungannya tetapi Fiqah membantah. Fiqah dipukul dan di berikan ubat untuk menggugurkan kandungan. Kerana cintanya terhadap Anas, Fiqah menggugurkan juga kandungannya itu. Fiqah mula dihantui perasaan bersalah dan fobia. Ratna, kawan baik Fiqah mengajak Fiqah berpindah di sebuah flat murah bersamanya. Tanpa di ketahui Fiqah , rumah yang didudukinya itu adalah rumah seorang dukun bernama Kang Suman yang di percayai telah menculik dan membunuh Fatin, seorang kanak-kanak yang tinggal berhampiran flat tersebut. [READMORE]

nanti hari kamis atq dah tengok cter nie.. atq review dari pandangan atq pulak ye.. nantikan berapa bintang atq bagi ok

Blog Ini Adalah Spammer

assalamualaikum wahai reader sekalian..


hurm... malam tadi.. masa atq nak ping blog atq kat Fb.. tak boleh.. sebab ada orang report yang blog atq nie adalah spammer or flag... cuba kat acc Fb atq yang stu lagi pun sama... hurm..

yes! malam tadi memang atq mengamuk.. dan yang jadi mangsa.. blogger-blogger yang kat group bala tentera typo.. diowg pun join emo sekali dengan atq... maaf.. atq tak boleh layan typo korang malam tadi.. if atq sendiri pun ada typo masa tue.. memang terus takde mood..

atq msg kak qaseh dan sorang lagi kawan blogger atq.. mengadu kat diowg... cian kat diowg.. tak pasal-pasal kene dengar apa yang atq mengadu... thnx korang berdua.. 

TERIMA KASIH kepada sesiapa yang buat blog atq sebagai spammer.. terima kasih ye.. lain kali buat la lagi.. takpe.. atq tak kisah.. aiman lagi tak kisah.. atq melenting pun kejap je.. tak lama mana pun.. ada la dalam satu malam...

if sesiapa yang terasa dengan apa yang atq tulis sebelum nie.. maaf bebanyak.. atq sama jugak macam korang.. condem orang melalui blog.. marah orang melalui blog.. ucap sayang cinta melalui blog.. cari publisiti melalui blog.. sama je.. macam korang.. takde beza.. sebab nie adalah tempat atq luah perasaan.. ini blog aku bukan blog bapak ko!! ada paham.?? opsss terkasar bahasa pulak...

atq tak mintak pun korang baca blog nie.. sebab atq tak kisah pasal traffic.. tapi atq nak ucapkan terima kasih kepada pembaca blog nie.. even blog nie kadang-kadang hanya merapu je banyak.. terima kasih ye...

Monday, 11 July 2011

Menegur Sampai Orang Itu Malu

assalamualaikum wahai reader sekalian..


hurmm.. dari siang tadi atq nk buat entry pasal nie.. baru je nak tulis tajuk.. dah blackout.. grrrr... tapi atq nak cakap.. nie bukan entry menyebelahi sesiapa..

sekarang hangat pasal IFRAME kan. yup.. atq kurang arif pasal blog-blog nie... sebab atq bukan berblog sebab duit.. bukan sebab populariti.. so atq tak amik kisah pasal semua tue...  

tapi kan.. kenapa if seseorang tue dah buat salah dalam etika berblog.. die dicondem habis-habisan?? buat die malu sampai semua die private.?? kenapa ye.?? memang salah curi traffic orang.. memang salah buat auto blogwalking.. memang salah semua tue.. tapi nape perlu sampai camtu sekali...

atq boleh terima if seorang je yang buat pasal die.. serang die habis-habisan... nie tak... semua orang nak serang die... pastu siap masuk balik group yang die dah leave semata-mata nak cakap perkara camni.. apakah??? perlu ke.??

contohnya la kan.. if seseorang tue buat silap.. kita nak condem die sampai die malu.. sampai die tak leh nak keluar rumah.. sampai die macam dah tak layak hidup kat dunia nie.?? sampai camtu sekali ke.?? tak kan... tapi apa yang berlaku dalam dunia blogging dan dunia luar.. memang camtu.. pertikaikan kesalahan die sampai begitu teruk... hurm...

halal haram... Allah dah tentukan.. sumber mana kita dapat.. kita yang berusaha... dosa pahala.. Allah yang tentukan.. kita tak berhak nak cakap seseorang tue cmne... tugas kita.. hanya menasihati die sehingga die sedar... tapi bukan nasihat die sampai die malu pada semua... 

if satu hari kita dah buat seseorang itu malu.. ingat.. mungkin masa hadapan orang lain buat kita camtu jugak.. Allah Maha Adil..

INI BUKAN ENTRY MENYEBELAHI SESIAPA.. TAPI ENTRY TAK MENYOKONG CARA SESEORANG

"mari menyokong amalina athman"

assalamualaikum wahai reader sekalian..




jom sama-sama menyokong blogger nie.. da pusingan akhir nie.. final-final.. 

Sunday, 10 July 2011

Group Geng Bala Tentera Typo

assalamualaikum wahai reader sekalian...


siyes.. hari nie atq bosan dengan group atq.. group sahabat blogger... sebab ada seorang blogger tue.. die masuk sekadar nak cter kat orang pasal orang lain...

memang die bersalah.. tapi tah la.. atq malas nak cakap lebih.. sebab atq bukan orang yang arif dalam blog nie.. yela.. blog cikai cmni.. follower ramai pun sebab ada group tue.. kalau tak.. takde la...

atq tak kisah pun pasal tue.. lantak la.. bukan hal atq yang memerlukan atq amk tahu... tapi yang ini hal atq...
Group Geng Bala Tentera Typo.. baru je ditubuhkan minggu lepas.. oleh Isteri Encek Bard... 

dalam group nie.. IEB adalah ratu segala typo.. dan semua members dalam tue.. dipanggil TYPON... tue along usop punya gelaran.. die pencetus gelaran tue...

siyes.. lepas ada group tue.. takde la banyak sangat typo berlaku.. sebabnya..masing-masing takut kene bahan kat situ... hanya orang yang berjiwa kental je boleh ada dalam tue.. sebab memang kene bahan abis la...

pantang nampak typo.. terus print screen.. post dalam tue. dan siap tag orang lagi.. kalau die members la... amacam.?? best kan.. takde la asyik nak bercerita pasal blog.. pasal traffic.. pasal followers.. pasal curi traffic.. berkenaan blog la.. bosan asyik cter benda sama...

nak join.?? TEKAN SINI K

Cerita Disebalik Perhimpunan Haram Bersih 2.0

assalamualaikum wahai reader sekalian..


opsss.. atq tak join perhimpunan semalam ye.. amik tahu pun tak.. hehe.. semalam atq pi tengok sawah dengan laut.. release kan tension kat sana.. merempit dengan kawan...

maaf atq cerita pasal perhimpunan bersih nie... atq tak menyokong... dan atq tak membangkang perhimpunan tersebut.. atq kat atas pagar... so jangan condem atq ye...

setiap kali berhimpun camni.. mesti ada kebaikan dan keburukannyakan.. lagi pun.. undang-undang tak menyatakan perhimpunan adalah salah.. kalau perhimpunan tue salah.. maksudnya masa new year.. masa ambang merdeka pun salah la.. salah di sisi undang-undang.. tue dah di kira perhimpunan kan.?? ada tak tindakan di ambil masa 2 perhimpunan terbesar kat malaysia nie..? takde kan.??

nie dari fikiran atq la.. kebaikan berhimpun cam tue ada sebenarnya.. dengan berhimpun camtu.. biar pihak kerajaan tahu yang rakyat sekarang nie tak boleh di buat main.. tak boleh nak cilok-cilok lagi macam masa dulu.. yang rakyatnya masih tertutup lagi mata dan minda mereka.. rakyat sekarang dah lain.. sikit je kene tindas.. isu besar naik... banyak dah isu yang menindas rakyat.. tapi rakyat tak dapt buat pape..

macam pilihanraya... banyak pegundi hantu setiap kali musim pilihanraya.. orang yang dah mati 20 tahun lepas pun ada yang mengundi.. yang masih baby pun nama diowg ada dalam system. apakah semua nie.?? so.. tue yang terjadinya perhimpunan camni.. system diowg takk upgrade ke.?? ke saje je biakan camtue.??

lepas nie berharap pihak kerajaan bukak la mata tue ye.. jangan tak ambil peduli pasal rakyat... jangan nak naikkan cukai sesedap rasa je.. harga barang pun jangan nak naik sangat.. ingat rakyat nie..gaji diowg 50 ribu je.?? dan jangan la guna duit rakyat untuk kepentingan sendiri macam kat entry INI

semalam.. kalau tak silap ada seorang meninggal sebab gas pemedih mata kan.?? al-fatihah untuk arwah.. takziah untuk keluarga arwah... tak pasal-pasal kan.. tue la.. barua kerajaan banyak sangat.. lagi-lagi media-media nie.. nak sedapkan cerita.. ingat akhirat....

keburukan perhimpunan nie pun ada gak.. macam semalam. keamanan tergugat.. sebabnya.. baca kat entry INI.. kalau tak ada road block.. tak ada gas pemedih mata sesuke hati.. tak ada bom asap.. perkara camtu terjadi ke.??

apa salahnya biarkan diowg berjalan.. tak salah pun.. sekadar berjalan.. ada PM kita tengok semalam.?? takde kan.. die sibuk pi rasmikan event sana..event sini... selagi tak mengugat keamanan masa tue.. biar kan je.. tengok sejauh mana diowg sanggup berhimpun.. sampai kan masjid semua dikunci.. apakah semua ini.?? dah tak bagi orang islam bersolat.. ?? isk..isk.. isk.. mana agama masing-masing.?? kata sayangkan islam...

yang peliknya.. kedai-kedai tutup kenapa.?? kalau atq time tue.. atq bukak je.. at least keuntungan berlipat ganda.. alah.. kalau tutup.. takde untung sehari je.. apa salahnya rasa sehari takde untung.. tak salah pun.. tak luak pun duit tue.. selagi kita berniaga atas niat kerana Allah...

opsss.. banyak pulak bebel kan.. maaf la ye.. nie semua dari hati atq.. takde dari sape-sape.. nampak macam atq sokong kan.?? tak-tak.. atq atas pagar.. 

hurm.. semua pikir negative.. jadila negative.. tapi bila pikir positive.. jadi positif la.. betul tak apa yg die kata tue.??

"DENGAN TEGAS ,kata2 ustaz azhar idrus semasa kuliahnya sebentar tadi :

"Orang berhimpun untuk menyatakan kebenaran, dipukul dan dihalang polis seperti orang yang MELAKUKAN MAKSIAT... !!
Orang yang menyanyi, berjoget, buat maksiat, zina masa malam tahun baru, polis tidak kata apa pun"

sumber : Jkkk Fan Club


Friday, 8 July 2011

Kenapa Ye.??

assalamualaikum wahai reader sekalian..


nie sekadar entry luahan perasaan.. 

nape erk.. bila seseorang  tue dah ada teman hidup.. die mesti lupakan kawan die.. kalau kawan tue tak mesej dulu.. takde nya die nak mesej..

hurm.. perkara nie terjadi kat atq.. mungkin atq banyak menyusahkan die.. mungkin.. kebanyakkan mesej atq hanya luahan rasa sakit yang ada pada diri atq nie.. mungkin die rimas..

sebelum nie banyak masa die luangkan dengan atq.. tapi sekarang.. hurm.. atq mungkin kawan masa die sorang-sorang je kot.. dah ada yang boleh teman die 24/7.. takpela.. atq paham..

kita jumpa lepas raya jela ye.. tue pun kalau atq dapat sambung belajar dekat-dekat sini.. kalau tak dapat.. jumpa masa cuti jela.. itu pun kalau die nak... hurmm

maaf if selama nie.. mesej atq hanya menyusahkan perasaan die je...

Kerana Doa

assalamualaikum wahai reader sekalian..


lama dah kan atq tak buat entry berusur agama.. maaf.. otak tak boleh nak mengolah ayat.. hehe.. takpe.. hari nie atq cube ye..

"Doa adalah senjata orang yang beriman"

betul maksud hadis berkenaan.. doa adalah senjata orang yang beriman.. tapi doa bukan hanya bila perlu.. sepatutnya kita perlu berdoa bila kita dalam keadaan senang.. atau dalam keadaan susah.. 

ustaz atq pernah cakap.. ulanglah doa kita sebanyak 3 kali.. means.. kalau kita mintak sesuatu.. kita ulang apa yang kita mintak itu sebanyak 3 kali.. pastu.. doa kita tue jangan asyik berubah-ubah.. means.. setiap kali kita berdoa.. doa dengan doa yang sama.. itu lebih afdhal.. kalau tak silap la... 

dengan berdoa juga.. kita boleh mengadu nasib kepada Allah.. Dia yang Maha Mendengar.. luahkan apa yang kita rasa kepadaNya.. insyaAllah hati kita akan lebih tenang dari sebelumnya.. 

tapi.. jangan hanya berdoa.. amalan lain juga kene buat.. solat tue jangan ada yang rongak-rongak.. perbaiki segala amalan kita.. kalau ada rongak.. camne Allah nak dengar?? Allah dengar.. tapi Dia nak makbulkan lambat... 

jom dengar lagu dari kumpulan Nowseeheart nie..

Kerana Doa (Lirik)

Melangkah jauh tanpa arah dan tujuan
Bumi nan subur ini kurasakan gersang
Di dalam terang kegelapan
Seakan ku hanyut di daratan
Ku ingin pulang ke pangkalan

Pabila mata hati dan minda terbuka
Bertandang keyakinan terhakis curiga
Putaran masa pasti menemukan
Jarak dan ruang bukan sempadan
Tuhanku teramat penyayang

Aku tahu
Kau selalu bersamaku

Tak sesaat Kau biarku keseorangan
Tak sesaat pintaku jadi bebanan

Ku percaya
Kerana doa bertitian tiap waktu
Dengan izinMu
Ku kembali ke pangkalanku

Tak sesaat Kau biarku keseorangan
Tak sesaat pintaku jadi bebanan
Ku percaya diri ini memerlukan
Ku percaya doaku yang mengeratkan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...