terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 23 April 2011

kisah dolu-dolu :. AKU NAKAL .:

assalamualaikum wahai reader sekalian...

atq dah takde idea nak tulis apa sebenarnya.. macam semua dah tulis.. tapi sebenarnya ada lagi yang tak disampaikan.. takpela.. atq nak mengimbau kembali kenangan masa atq nakal dulu.. boleh ye..

1. JAHITAN DIKEPALA


> ceritanya macam nie.. masa atq 6 or 7 tahun mungkin... family atq balik la seremban.. rumah makcik atq tue berbukit.. so memang seronok lah kalau main guling-guling... satu hari tue.. atq main beskal.. tengahari... ibu tak bagi.. yela.. panas kan. main sorang-sorang lak tue.. sepupu atq tak join.. kayuh beskal pusing-pusing kawasan rumah.. pastu masa atq kayuh turun bukit.. then lalu kat jalan antara rumah-rumah tue.. tah macam mana... hilang kawalan... myb setan tolak kot.. haha.. termasuk dalam longkang.. then terkene bucu longkang.. pergh.. terkoyak dahi.. sampai nampak tulang doc kata..


rim beskal bengkok.. seliper sebeah hilang.. pastu ibu risau la atq tak balik-balik lagi.. ibu suruh sepupu atq cari atq.. then die nampak atq dalam logkang.. die tolong tarik atq naik atas.. tapi masa tue atq tak nages pun.. padahal darah dah mencurah-curah ke ladang gandum tue.. abs baju atq penuh dengan darah.. siap menitik kat jalan lagi.. muka dah macam zombi.. penuh dengan darah.. tapi atq tak nages.. rasa sakit pun tak..
eti

masa masuk rumah.. terkejut ibu, abah dah semua la.. selamat makcik atq nurse.. die bagi rawatan awal.. bagi basuh dulu.. then baru bawak pi ospital seremban.. terus masuk emergency.. kene 13 jahitan kat dahi nie... masa jahit tue baru atq nages.. bukan takat nages je.. meraung-raung sekali.. sakit gler... adala dalam 2-3 minggu bertampal dahi nie dengan kapas putih.. ada gambar.. tapi tah kemana tah... sampai sekarang ada parut tue.. dan makin lama makin panjang sebab atq makin tembam.. haha..


2. TERSAGAT BATU KAT BAWAH BIBIR


> nie jadi masa atq darjah satu or darjah 2.. jadi masa atq tengah tunggu ibu amik balik sekolah.. ibu amik lambat masa tue.. tinggal atq dengan akak atq je kat sekolah... yang lain semua dah balik da... pastu atq panjat la pokok yang ada kat kantin tue.. nak hilangkan bosan.. pastu masa ibu datang.. excited kan... menggelabahlah turun dari pokok tue.. pastu tetibe kain sekolah atq tersangkut kat tunggul kecik yang ada kat tas pokok tue.. mungkin bekas dahan patah kot... dah tersangkut kain kat tunggul tue.. pe lagi.. kepala atq kebawah.. kaki still kat atas.. then bawah bibir nie tersagat batu yang ada kat bawah tue.. 


yang nie atq selamat.. sebab tak kene jahit.. tapi kain koyak.. luka dalam dapat la.. selamat tak tembus sampai dalam mulut.. banyak gak lah darah.. nages.?? tak sure.. tak ingat... dan parut tue still ada lagi bawah bibir nie...


3. TOLAK JIRAN MASUK LONGKANG


> part nie lawak sikit.. atq suke main kat longkang.. bersantai tepi longkang.. yela.. tangkap ikan.. baling batu kat ketam batu tue.. pastu satu hari tue.. atq lepak ngn kawan atq kat tepi longkang depan umah atq.. yang kawan atq tue macam gedik sikit.. atq geram ngn die sebab die manja-manja dengan mak atq.. haha.. jeles punya pasal.. balas dendam dengan tolak die masuk dalam longkang..


die kuar dari longkang tue.. dalam keadaan berlumpur.. hitam lak tue..dan lepas tue.. die mandi ka umah atq.. pakai baju skirt kakak atq.. hahaha... memang puas.... masa tue dapat balas dendam...

= = = = = = 


banyak lagi cerita nakal atq.. tapi lain kali la sambung ye.. baca yang nie dulu.. 


*atq nakal tak????

6 pengondam setia:

Sunah Mohammad said...

erk! takutnya dengan budak ni...ahahaha~

forever love said...

Sunah Mohammad : sekarang dah kurang nakal la

Qaseh dalia adelia said...

hoh ni terlebih nakal ..dengeres hehe

forever love said...

Qaseh dalia adelia; hahaha.. nakal kan.. tue dulu.. sekarang ta da

zippo miller said...

bile bace terus tgk pic empunye blog betul ke ppn hahhaha

forever love said...

zippo miller : hahaha.. perempuan la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...