terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 26 April 2011

kisah dolu-dolu : PENCEROBOH DI SEKOLAH.:

assalamualaikum wahai reader sekalian..


semalam atq ada cter yang atq kene tegur dengan makhluk halus kan... hari nie atq nak cerita pasal penceroboh pernah masuk asrama perempuan kat sekolah atq...

= = = = =

perkara nie terjadi masa atq form 3.. sama tahun dengan atq kene tegur dengan makhluk halus tue.. tapi lain bulan la.. masa pmr sedang berlangsung.. dan takde paper sebab satu ramadan.. sehari sebelum paper math

perkara nie kecoh lepas kawan atq sendiri kene cuit masa die tido.. kat dada... pastu ada kes kain batik kawan atq hilang dan jumpa di bilik lain lah... kain batik ditukar kepada towel... macam-macam lah..

pastu ada gak kes yang konon-kononnya macam diraba masa tido... yang nie wallhu 'alam la... tapi masa satu ramadan.. malam klimaks die.. ktorang panggil... memang cuak habis..

malam tue.. ktorang baru je nak tido.. kononnya.. nak berjaga sampai pagi.. tapi tah kenapa.. tiba-tiba mengantuk malam tue.... yang berjaga budak laki je.. ktorang baru terlelap dalam setengah jam.. tiba-tiba budak laki kecoh-kecoh.. suruh budak perempuan bangun...

sebabnya diorang nampak bayang-bayang tengah masuk kawasan asrama perempuan dari jaring-jaring yang ada kat toilet...toilet tue selang satu bilik baldi dengan kawan atq punya bilik... dah kecoh-kecoh camtu... budak perempuan pun terjaga.. dah masing-masing menjerit la.. 

penceroboh tue menggelabah.. dan lari lintang pukang... budak laki pun join kejar penceroboh tue.. budak perempuan pun sama.. ada yang bawak kayu.. penyapu.. raket.. kayu hoki.. macam-macamlah...

malam tue juga.. tah mengapa.. pagar budak laki yang kat tangga berkunci.. sebelum nie.. tak pernah pun berkunci... pastu diorang pun robohkan pagar tue... yang peliknya.. penceroboh yang ktorang kejar tue.. kejap-kejap hilang.. kejap ada kat depan asrama.. kejap ada kat belakang asrama.. kejap ada kat kawasan dewan makan.. memang pelik..

dari apa yang diorang cerita.. ada ramai.. dalam 5 ke 6 orang camtu.. tapi tak tahu la.. atq tak join sesi polis n thief tue.. atq just jaga budak-budak nie je...

budak laki kejar penceroboh tue.. sampai kawasan sekolah sebelah.. tiba-tiba tak jumpa dah penceroboh tue.. ada yang cerita.. penceroboh tue join dalam group budak sekolah atq yang cari die.. tapi kan.. masa budak laki sekolah atq tanya imam surau kuaters guru kat situ.. die macam mengelak dari di tanya.. hurm.. mungkin terlibat.?? tak tahula...

ada satu malam tue.. ada akak form 5 tue.. ternampak muka penceroboh tue.. masa tue.. die baru nak tido.. pastu tibe-tibe die terasa ada angin yang lalu sebelah die.. die jenis yang cepat terkejut. die bangun.. dan terus bukak lampu.. dan peceroboh tue.. terus lari keluar dari bilik die.. tapi die tak perasan sangat muka penceroboh tue..

dan ada kes lagi masa sebelum sesi kejar-mengejar tue.. junior atq.. malam tue die tido pakai baju terbalik.. kononnya nak mengelakkan dari terkena pukau.. tapi esoknya. masa die nak mandi. die prasan baju die dah tak terbalik... dan ada pasir kat tepi bantal die... pelik kan.??

banyak lagi cerita pasal penceroboh nie.. tapi tue je yang atq ingat.. sebab lama die ada kat asrama ktorang.. dan ktorang je tak perasan...

*kalau ada salah cerita tue.. maaf ye.. sebab dah tak ingat sangat la

4 pengondam setia:

diana said...

macam seram je cerita ni..
ish...
kalau kat hostel ramai orang tak la takut sangt..
kalau kat rumah???
ha..naya oi...!!

forever love said...

diana : kalau ada masa tue.. memang seram pun.. nie pun tak tahu camne nk terang kn keadaan masa tue

aizamia3 said...

tak pernah rasa dah taknak pun..

forever love said...

aizamia3 : memang dasat pun time tue... sangat cuak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...