terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 26 April 2011

beringatlah orang belakang

assalamualaikum wahai reader sekalian

hurm.. masuk opice ari nie.. keciwa betul... yela... coklat yang atq bawak semalam dah abis dah.. just tinggal pembalut die je... hurmmm. :(

maksud title entey tue... bila kita makan sesuatu.. kita tak pikir orang belakang.. tak tinggalkan bahagian untuk orang belakang... 

atq tak kisah kalau die or sape-sape nak makan makanan atq.. tapi tolong lah tinggalkan sikit... coklat tue dah lama atq simpan.. even dah makan separuh.. tapi sebab takde feel lagi nak makan coklat.. atq simpan la.. so.. semalam atq bawak coklat tue pi opice... nak buat bekpes.. tapi tak sempat.. so bia kan jela.. pastu masa balik.. atq malas la nak bawak balik.. konon-kononnya nak makan ari nie la... tapi... masuk je opice.. tengok ats meja.. tingal pembalut die warna gold je... isi..?? dah takde da... :(

ya Allah.. saba jela... hurm.. takde rezeki... atq tak kisah.. cuma keciwa je.. yela.. budak opice atq nie ingat.. semua makanan yang ada kat opice nie.. guna duit opice.. tak pernah pun.. cuma sekali je.. bos besar bawak biskut.. dan lepas-lepas tue atq ngn nana yang topup makanan kat opice nie... tapi tuela.. bila dapat orang yang tak pernah ingat orang belakang.. camni... terpaksa berkira.. hurm...


harap sape yang kat luar tue yang berperangai camni.. beringat lah ye... makan share-share tue lagi bagus dari makan sorang-sorang.. dan even orang belakang tue takde kat rumah pun.. tinggalkan lah sikit... bagi die rasa.. kalo die kempunan kang.. tak pasal-pasal jadi macam mak si pekan... masuk batu belah.. batu bertangkup..

= = = = = =


*atq tak kisah die nak makan pun.. tapi tolong lah.. ingat org belakang.. tinggalkan sikit pun jadilah.. hurm.. tobat lepas nie atq taknak tinggalkan makanan kat opice lagi... dah banyak kali terjadi... terpaksa jadi selfish la cmnie..

14 pengondam setia:

Along Usop said...

lepas ni cube tinggalkan biskut lemau ke..

karipap basi ke..

soya minggu lepas ke...


agak2 esoknye ade lagi tak?.. hmm...


takpe tiq... anggap tu satu sedekah.. yang lepas tu lepas la ye...

mungkin org tu lapar sangat kot,
nak pergi beli sendiri malas, kedekut pulak kan.. fikir positif je...
(cam pelik je nasihat ni... ngee)

forever love said...

Along Usop: hurm... memang la.. kalo benda lan takpe.. nie coklat yang rm6 tue.. yg besar punya...

lepas nie.. atq yang kene berjaga-jaga...

efa said...

huhu sabar nuh lumrah la kalau org yang tak reti nak beringat org yang lain tu sabor eh lain kali simpan dlm loker hehe

Along Usop said...

hahah... pas ni kalo tinggal cekelat..

tampal note : "satu petak rm6"

kalau ade doblas petak dah balik modal doblas kali.. heheheh

kalo tak bayar, kire makan harom la tu.. =p

forever love said...

efa : kalo ada loker kak.. lama da.. masalahnya nie kat opice.. kat atas meja atq... bukan kat pantri

forever love said...

Along Usop : okie along.. nty atq buat cmtue

Ujang9897 said...

perkara biasa..=)

forever love said...

Ujang9897 : memang la benda biasa.. sebab die dah biasa buat cmtu.. kalo die tk biasa.. takde nya die buat...

hafiz hafizol said...

Hehehe.. sabr jela.. HH pun selalu kena camnie.. memg rasa geram plus2 ler kan.. Hahaha.. Tape t Atiq beli atiq makan sorg2 lam bilik ae..

forever love said...

hafiz hafizol: memang geram pun.. kat umah ada lagi. tapi sebab coklat tue atq dah lama simpan dan nak makan masa terasa je.. tbe2 ada org abs kan pulak.. stress je

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sabar ye dik..ni spesis rembat x pikir sape2 nih..

halalkn je..mngkin psni bertmbah lg rzeki atiq ;)

psni klu nk mkn jgn kasi org nmpk..bkn kedek tp beringat hihihi..

forever love said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: memang halakan.. tapi tue la.. pasni kene beringat la

aizamia3 said...

buat tag letak kat coklat tu.. bubuh nama atq besaq2.. tapi kalau dia makan jugak.. halalkan jelah tapi dah kalau kerap.. buat papan tanda kat situ.. dilarang makan.. ;)

forever love said...

aizamia3 : hurm.. kalo jenis yang ta beringat org belakang.. memang takkan tinggal punya.. dah halalkan da

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...