terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 9 April 2011

perlu ke EGO dalam diri ??

assalamualaikum wahai readers sekalian..

selamat hari sabtu.. wah! weekand sudah.. bestnya.. tapi atq tak besh!. atq kene keje.. grrr.. nie kat opice la nie.. ada tak yang senasib dengan atq.? mesti ada kan.. takpe-takpe.. jom ikhlas kan diri bekerja..


sapa yang rasa ego die tinggi.?? angkat tangan macam saya.. haha.. ok.. takdelah.. main-main jela.. nak tanya lah.. perlu ke ego tue.? perlu ke tinggi kan ego tue sampai setinggi klcc?? tak pun setinggi gunung everest.?? perlu ke erk??


ego.. semua orang ada ego masing-masing.. tapi yang membezakan cuma tinggi dan rendah ego seseorang itu... melampau atau tidak ego seseorang tue.. 




ego nie memang perlu. tapi bergantung pada keadaan.. bergantung pasa situasi.. takkan kalau kita dah buat silap.. still nak tinggikan ego tue lagi.. taknak mintak maaf.. mintak maaf bukannya susah. tapi jangan mintak maaf dalam keadaan terpaksa.. sebab nanti situasinya sama je macam tak mintak maaf..


ada pikir tak.. kalau kita stil pegang dengan ego kita yang tinggi menggunung.. gunung pun kalah.. apa perasaan orang kat kita.. selesa ke die dengan kita.. nak ke die kawan dengan kita lagi.?? kalau atq lah.. atq akan elakkan diri dari berkawan dengan orang ego nie.. sebab bagi atq.. die je yang betul.. orang pun jadi meluat nak berkawan dengan orang ego nie.. semua die nak menang.. semua die nak bangga.. orang tak suka sikap begitu.. nanti lama-lama kene pulau baru tahu!


sebelum kita ego kan diri kita.. ingat! ada orang yang lebih bagus dari kita.. so.. buat apa nak bangga sangat.. dan ada yang lebih hebat dari semua makhluk kat alam semesta nie..


ego nie boleh dipositivekan.. cara die.. kita perlu set kat minda.. yang kita hendak selalu kehadapan.. menjadi yang terbaik dari yang terbaik.. menjadi semakin hebat.. tapi perlu beringat.. jangan sesekali bongkak bila kita dah berjaya.. bila kita dah menjadi yang terhebat.. yang terbaik..


ego ada baiknya.. ada buruknya.. jangan jadikan ego sampai kita dapat keburukannya... renungkanlah.. tepuk dada.. tanya iman...

24 pengondam setia:

nelly said...

adakalanya , perlu ..
^^

forever love said...

nelly: yup.. tp perlu bertempat la.

nadira shahid said...

ego perlu, tapi betul ckp atiq, msti bertempat.. jgn ego memakan diri pulak ;)

forever love said...

nadira shahid: kalau memakan diri.. mmg payah la lepas tue..

azie.iya said...

sy kdg2 ego gakk . taktau cane nak elokkan . haihh

forever love said...

azie.iya: pikir dalam.. perlu ke kita ego dalam perkara tue..

zaty faisol said...

dalam erti kata laen, ego lah berpada-pada.
haha!

forever love said...

zaty faisol : sokong!. haha.. thnx traslate ke bahasa yg lebih mudah

azie.iya said...

haishh . susah la kak atiq . dgn org tsyg je sy jadi gitu . dgn member tak pulakk

AimanAriffin said...

Ego is just another force that make man fall. I think its written in the Book(Al-Quran)

Ramai orang salah tafsir maksud ego itu. So read back the definition of ego and ull learn that its just a disease that we need to get it our fro our system

||| PöJìé PööH ||| said...

Ego dalam kata lainnya - KEKWAT (atau KEREK kata orang JB n Singapore)..
Pojie friendly tetapi Pojie akan ego sangat2 ego kepada orang yang ego kepada Pojie.. Adil bukan ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

forever love said...

azie.iya: huhu.. dgn org tersayang tue biasa la..

forever love said...

AimanAriffin: sebab tue lain jadinya..

forever love said...

||| PöJìé PööH ||| : adil-adil.. sape suruh die ego kat kite..

gadis bunga said...

nak ego ego kena bertempat boh !

forever love said...

gadis bunga: betul.. kalau salah tempat.. buat org menyampah je.

Ifti Larina said...

betul2. owg ego pada lelaki jeh. okay la kan?

bantalbucuk said...

tak suka juga dengan orag ego yang tinggi lagi tinggi dari gunung ni..over sangat..huhu

forever love said...

Ifti Larina : egokat laki besh!...

forever love said...

bantalbucuk : sama la.. die pikir die bagus..

yaya_flanella said...

like!

forever love said...

yaya_flanella : thnx yaya

fRaMe+LenSeS said...

setuju dengan pendapat kamu.. ;)

forever love said...

fRaMe+LenSeS: thnx frame lenses

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...