terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 3 April 2011

disebabkan KEPENATAN.. saya dah berfikir untuk membuat KEPUTUSAN

assalamualaikum wahai readers sekalian..


hurmm.firstly. atq nak mintak maaf.. sebab entry nie cter pasal atq.. takpe kan.?? sebab atq nak mintak pendapat reader sekalian..

atq dah tak larat nak keje sekarang nie.. minggu nie je.. 7 hari atq bekerja.. termasuk hari ahad.. atq terpaksa buat overtime dari hari rabu sampai hari sabtu.. tue overtime yang kat opice.. tak kira kerja yang atq buat lepas sampai je rumah... kalau nak tahu.. atq selalu sampai umah dalam kul 8 malam camtu.. sampai je kat umah.. atq terus bukak lappy.. sambung buat keje...

kadangkala.. atq tak sempat nak makan tengahari disebabkan keje.. memang macam takde masa.. atq dah plan nak makan dalam jam 1 camtu.. tibe-tibe ada keje yang banyak.. dan berlanjutan ke sampai waktu pejabat. dan terpaksa buat overtime.. hurm... gaji die.. memang tak berbaloi dengan apa yang atq buat...

atq plan nak benti keje.. sebab atq dah tak larat sangat da.. penat sangat.. memang takde masa berehat.. nak tengok alam.. nak tenung alam pun macam dah takde masa.. kadang-kadang masa on da way nak balik umah tue.. atq boleh tido atas moto.. kawan atq yang bawak.. atq dok belakang je...

atq plan nak benti keje 31 mei nie.. sebab atq ada hal dalam 2 minggu lepas tue.. dan masa tue memang atq takkan online dalam masa 2 minggu.. so jangan rindu ye.. dan doakan saya selamat.. tue je.. means.. 31 mei tue.. atq dah taknak keje da..

apa pandangan korang ye.?? tolong suggest kat atq boleh.??

28 pengondam setia:

mahirahnazlim said...

benti je la tiq :) hehe rehatt

forever love said...

mahirahnazlim: huhuhu.. tuela.. tak larat da.. pikir pasal keje nie.. rasa nak nages je

iz said...

errr..bersyukur rasa ngan keja iz skrg..hurm,kalaux mampu nak teruskan,resign jer..cari peluang kat tempat lain..

Qaseh dalia adelia said...

sis pun tgk atiq kuat sgt kerja .. better berhenti lah syg ..kesihatan pun kena jage jugak kan ..

forever love said...

iz : mula-mula rasa ok.. lama-lama rasa takleh bertahan la..

forever love said...

Qaseh dalia adelia: huhu. tuela.. penat sangat rasanya.. belajar pun tak penat camni...

MaiRa QuEeN said...

berhenti la klu teruk sgat...klu atiq nk peluang maira pon ade...maira beljar lagi..tp bulan2 duit masuk akaun..just nk shared je..maira study semua sendiri N xyah ptptn dh..alhamdulillah sgat...

~...AmALinA....~ said...

atiq ni,, dari aritu lagi ina suruh berenti..adess sbulan lg tuh nk bertahan..hurmm pape pon take care ye..jgn lupa mkn.. =)

Sunah Mohammad said...

dear...jangan paksa diri ok..kalau rasa tak mampu, lepaskan...jaga diri..

little ain said...

kalo dah tak larat sangat, boleh je nak bhenti pon. banyak lagi keje lainn. InsyaAllah, rezeki ade kat mane mane.

chill okay! :)

shafida said...

pendapat fida lah kan. klo dah x larat sgt nak keje kan.. baik atq benti tau. sebab. dri yg fida bce kat atas td tu kan.. nampak sgt atq ni kurang rest sgt. mmg lah boleh bekerja. tp kite pon kne lah jga diri kite jugak. if dah sakit nanti camne nak buat kje kan?

so.. better lah atq benti. sian kat diri tu. :) rest byk2 k?

anyway.fida new followers atq. :) so fida akan rajin2 mlawat atq k?
tq. :)

forever love said...

MaiRa QuEeN: tak teruk mana.. tapi sebab takde masa untuk rehat.. rasa teruk..

owh yeke.. boleh2. atq suke cari pendapatan sampingan nie

forever love said...

~...AmALinA....~: dulu taknak benti sebab kisian kat company tue.. tapi sekarang kene kesian kat diri sendiri lak.. huhu.. hope gastrik atq tak teruk da

forever love said...

Sunah Mohammad: nak tengok sebulan lagi cmne. tapi memang macam dahnekad je nk benti..

forever love said...

little ain: thnx kak.. memang tak larat pun. baru 2 minggu dalam keadaan camnie..

forever love said...

shafida: memang tak ckup rest pun. penat sangat.. asyik pikir pasal keje je. tak larat da.. penat..

thnx ya.. nty atq jenguk sana pulak.. hehe

meaw said...

waaaaaa....aada keje apa la tu sampai busy sekali...kawen eh?muehehehehe :P

forever love said...

meaw : huhu. kalo kawen.. takde la bz camtu.. sonok lagi adalah. haha

Manja (let it be my sweet name) said...

kalu gaji dah x beberape sesuai dgn keje baik berhenti je<<< pendapat manja



Pencuci Muka yang Korang Guna?

forever love said...

Manja (let it be my sweet name): huhu.. thnx manja.. kemungkinan besar akan benti keje kat situ

nur amalina athman said...

akak...kalau smpai cmtu skli..benti laa..tak guna keja..dpt duit..tapi seksa badan...dlm masa 2minggu tue..smpai sana doakan untuk adik yerr..:)

forever love said...

nur amalina athman : huhu.. tuela.. family akk pun dah marah2 da.. tak guna keje.. tapi tak dapat rest...

hehe. insyaAllah.. jangan bgtaw org ye..

piouspdosh said...

Assalamualaikum..
Hmmm...siyes pernah rase mcm atiq, cume beza nyer, saya praktikal..hehe..tp satu masa tu mmg dah bertekad btol2, mmg dh tak tahan nak keje kt situ. Keje belambak giler, dah mcm permanent staff dah je rase. Tp masa tu still boleh sabar. Lepas wat istikharah, tbe2 nex week nyer rase lapang je keje. So, sampai skang, alhamdulillah, bertahan =)

Tapi, point yg gtaw kt atiq is kalo betul2 atiq dah tekad, atiq terai wat istikharah dlu. Sbb kalo betul pun kita resign lepas ni, mungkin itu salah satu petunjuk. So, insyaAllah, kita tak menyesal.

Ape2 pun, kalo rase keje kt situ dah tak dpt nak jaga hak badan, better, atiq resign je. Terai cari tempat baru. :) lagi satu, jaga hak badan sama ye :)

apa la saye ngarut ni kan..adeh~

forever love said...

piouspdosh: atq kat sini pun just sementara je. sementara tunggu nak masuk degree.. sebab tue atq tak kisah if nak resign...

piouspdosh said...

atiq: hmmm, kalo cmyue, better resign..dh macam kna dera je dgr. sampai demam2~

forever love said...

piouspdosh: atq tak pernah demam buat keje b4 nie.. tapi tuela.. b4 nie.. terpaksa berhujan pi kl.. pastu tak cukup rest... nie pun still pening lagi..dari semalam

ZACK ENTRY said...

seelok-eloknya atiq cari kerja lain sebelum berhenti..memang teruk bekerja tapi gaji kurang memuaskan, baik keje Mcd, Kfc atau 7E..keputusan berhenti keje tu dah ok, tapi cari kerja lain..nanti jadi penganggur terhormat lak..

forever love said...

ZACK ENTRY : atq ada plan la.. bulan 9 ne nak sambung belajar.. sebab tue atq tak kisah sangat nak benti keje.. bab nak cari keje lepas tue.. atq buat keje online kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...