terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 31 January 2011

part 1: broga & gathering

salam wahai reader sekalian

2 hari lepak dengan blogger & bloggist..so nk combine satu entry..tapi 2 cerita..satu pasal cerita pi hiking kat broga..satu lagi nak cerita pasal gathering sahabat blogger..boleh kan?

broga hill, sabtu, 630am, 29 jan 2011

baru start mendaki jam 630 pagi..plan awal jam 530 pagi nak daki..tapi bro framestone ada masalah sikit dengan "GPS"nya..hehe..so..hiking delay sejam...jam 7 lebih kami sampai kat atas puncak pertama...pergh..ramai dah orang time tue..penuh gak lah kat atas tue...


xdapat pun nak tengok matahari terbit..sebabnya masa tue mendung je.. 515am..hujan...so..xde rezeki nak tengok matahari terbit..tapi matahari timbul gak..kejap-kejap je..matahari malu dengan kami..hehe..


kat atas tue just ambik gambar, snap sana, snap sini, posing sana, posing sini...tue jela..lagi cerita pasal blogging...cerita pasal domain hosting..hehe...dan xlupa meeting pasal gathering sahabat blogger untuk hari esok..briefing kat broga tue...kowang ada?? xde kan?


atq bawak sorang kawan atq nie..die bukan blogger bloggist, tapi sebab die dah join hiking nie..dia di hasut oleh, hanz, bro fremestone, & kak rin untuk membuat blog...nantikan blog die..anak didik 3 otai blogger & bloggist..hehe...


banyak kali gak lah buat pitstop masa mendaki tue..haha...x larat..pancit..sebab tue sampai kat puncak..lepak punya lah lama..sampai jam 1125 am..bru gerak turun ke kaki bukit..ahahaha...tue pun sebab dah panas..kalau xpanas..xdenya nak turun lagi tue..huuhu..


lepas tue kami pi makan..masing-masing kelaparan..yela..xbekfes..dah mendaki..x ke lapa sangat masa tue..huhu...bekpes+lunch terus..wee~, atiq, norfa, ejat & nana.. hanz yang belanja..azrul, kak rin, bro & amal.. bayar sendiri..huhu..kesian..hihihi...


pastu kami bersurai..dan jumpa di SBDO..


kami dipuncak bukit broga

gelagat kami di puncak broga

turun sudah..dikaki bukit

makan..makan..makan..
Sahabat Blogger Day Out (Times Square, 30 jan 2011)


jam 1030, gerak dari kl sentral ke TS..bersama, Cik bulat, naim noor alim, KSP, hasif, taufik jabir, hidayah, nana, ejat & sape tah lagi sorang tue..xingt nama lak..hehe sowi ya..amal tunggu kami dekat monorail TS...dan terus gerak ke bowling TS..


rupa-rupanya dah ramai yang sampai masa tue,,nazirul hazwan antara yang awal..hehe..ada lagi..siapa tah.xingt nama..pastu atq sampai terus amik kehadiran blogger & bloggist yang hadir..sementara menunggu yang lain..masing-masing sibuk bergambar bersama..masa nie lah masing-masing nak kenal antara satu sama lain..


jam 1130, baru colloect nama dan duit untuk maen bowling..aim dalam 30 orang je yang nak main..masa dah nak start bowling tue, ramai lagi yang request nak main..so..tambah lagi line untuk sape yang nak main..adalah dalam nak dekat 10 line kami guna...


sementara tue, ada beberapa blogger & bloggist yang ditemu ramah oleh pihak 1tube.my untuk video mereka..1tube.my menemani kami dari start event sampai lah ke petang..nantikan kemunculan video tersebut erk..hehe..

muka-muka x sabar nak main bowling

tunggu-menunggu amalan mulia..

sesi fotorafi bersama ben ashaari

atas: me & tia, tengah: dalam monorail, bawah: geng se...tetttt



ok..sampai sini je dulu..anak buah dah ajak main badminton, sambung kat next entry k..

7 pengondam setia:

ummu shazwani said...

bila la nak naik broga hill tu..huhu

misz FaTiN said...

best nye gathering 2... rugi tak join..uwaaa.. huhu..

forever love said...

mmu shazwani: nty kte pergi bersama k

forever love said...

misz FaTiN: nty 15 feb kalo jadi..atq bwk ramai cmnie taw

ummu shazwani said...

huhu..oke ^^

misz FaTiN said...

15hb?.. jadi gi mane ek?..hehe.. lupa plok..huhu

forever love said...

misz FaTiN : tgk tue..kan atq dah booking akk...kte pi main kayak kat tasik shh alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...