terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 18 April 2011

jagalah PERASAAN orang lain

assalamualaikum wahai reader sekalian...

hurm... sape kat sini senang terguris hati... senang sakitkan hati orang.?? ramai kan.. takpe-takpe.. takyah ngaku pun takpe...

atq nak cakap sikit je... if kita nie jenis yang cakap lepas.. jenis yang cakap tak pandang kiri kanan... lepas nie. tolong la cover sikit percakapan tue... pandang kiri kanan sebelum berkata-kata... sebab setiap kata-kata yang kita ucap tue.. boleh melukakan hati orang lain.. even kita tak berniat untuk melukakan hati die...

contohlah... die cakap die tengah sedih... past 2 minit kemudian... die hepy-hepy.. gelak-gelak.. tapi jangan ingat bila die dah gelak.. die senyum.. maksudnya die ok.. tak semua camtu... die jadi begitu sebab nak lindung perasaan sedih die.. perasaan terluka die... die dah taknak pikir benda yang menyedihkan...

tapi kita tolong jangan bangkikan balik perkara sebegitu.. bila die hepy.. kita layan die.. hepy kan lagi die.. kalau betul kita nie seorang sahabat.. kita takkan sanggup menambah kelukaan hati kawan kita kan.??

pikir masa hadapan.. bila kita jaga perasaan orang.. orang lain akan jaga perasaan kita satu hari nanti.. sama juga macam keadaan di jalanraya.. bila kita bagi kereta laluan.. satu hari nanti.. kete lain akan bagi laluan kat kita.. kan3???

lepas nie.. apa kata kita sedaya upaya menjaga perasaan orang lain.. tapi kene ada batasan la ye.. jangan sampai kita jaga perasaan orang lain.. hati kita sendiri tak terjaga... 

tepuk dada tanyalah iman

6 pengondam setia:

tyka said...

betol tu atiq.. tyka stuju sesangat

forever love said...

tyka : huhu.. thnx ya

Jemari MonteL said...

manusia atiq.. kekadang kite nak hiding rase sedey ngan gelak2 tp org salah sangke.... x patot ler gitu... so, tgk siang pandang2, tgk mlm dengar2... ye dok???

forever love said...

Jemari MonteL : betul.. tue la.. dalam lain.. luar lain...

Qaseh dalia adelia said...

maaf kalau sis salu wat hati atiq terguris ye .. :)

forever love said...

Qaseh dalia adelia : takde2.. sis tak pernah buat atq terguris.. tapi sis selalau bagi atq semangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...