terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 22 April 2011

Segmen The Garang - Zaman Paling Best Bagi Anda

assalamualaikum wahai reader sekalian...

nak tunggu amal jemput atq join segmen die.. memang tak dapek la macam die jemput kak sunah... ok amal takpe.. merajuk 40 saat... sebab die tak jemput.. atq taknak letak header die.. haha.. padan muka amal..

zaman satu : zaman kanak-kanak...

> dulu masa atq tecik.. atq nie macam lelaki.. yela.. dah kawan dengan lelaki.. jadi macam laki la.. rambut pendek.. seluar pendek.. pastu atq mana main masak-masak nie.. main mainan pompuan. kalau main kawen-kawen.. tue pun dengan sepupu.. dan atq jadi ayah.. haha.. masa dolu-dolu.. atq suke main race beskal.. budak laki pon kalah dengan atq.. haha.. gler laju atq bawak.. main sampai magrib.. port lepak atq kat taman alam.. kuala selangor.. dah magrib pon.. tak reti-reti nak balik.. pastu ibu suruh akak atq yg ketiga tue panggil atq.. then. pe lagi.. dah balik magrib.. kene sebat kurunglah dalam toilet yang dikunci dari luar sampai kul bape pun.. selalu sampai kul 930 malam la.. tue pun sebab atq dah melalak-lalak.. atok sebelah yang tolong bukakkan. kakak atq pun tak berani nak bukak.. takut kene marah...

zaman dua : zaman sekolah rendah..

> dulu kat skola agama.. sekolah kebangsaan ta best. sebab jadi mawas pengawas.. time rehat je pantang.. makan 5 min.. main 15 min.. main bukan main pe taw.. main galah panjang.. sampai terbelah kain taw.. pergh.. terbelah sampai ke lutut.. haha.. lepas rehat je.. masuk kelas.. cari kipas.. nak sejukkan badan.. kain dah tetas.. pakai seluar kat dalam pulak.. masa nak main je.. bukak kain.. pastu angkat baju sampai pinggang.. sebab nak senang lari.. haha.. memang comot la masa tue.. huhu.. tapi best... pastu beli pemadam.. main lawan pemadam pulak... yang nie atq tak ingat sangat..

zaman ketiga : zaman sekolah menengah..

> zaman nie best sebab baru kenal dunia sebenar... tapi otak masih terperap kat kawasan sekolah.. haha.. yela dok asrama.. masa nie baik sikit la.. yela.. sekolah agamakan.. kalau buat perangai pun.. takde la sampai ibu atq kene panggil dek HEM kan.. hihi.. rasanya yang paling teruk atq kene masa time nie.. kene sebat kat kepala sebab fly lepas PMR.. tue je.. kat sini la jugak atq belajar apa itu erti sahabat yang sebenar... kenangan masa nie.. hurm.. masa atq form 1.. atq main sepak takraw kat padang.. pastu abg form 5 nampak. die bagitaw akk form 5.. then kene toche.. dan atq nie kira terkenal kat skola sebab kakak atq ada 2 orang sekolah yang sama.. diowg baik.. atq je yang nakal.. banyak lagi kenangan kat skola menengah nie. malas nak taip.. panjang sangat nanti.. cukup la erk...

= = = = = 

atq suke 3 zaman nie je.. yela.. zaman masa belum matured.. atq tak suke zaman masa universiti sebab pengurusan tah pape.. tak suke zaman keje sebab penat je lebih.. zaman kawen.?? belum lagi.. bakal menyusul.. bila.?? tunggu....


*amal.. atq malas nak masukkan gambar la.. boleh ye...

10 pengondam setia:

mcm ni lah said...

perghhh nostalgia tu,. mase zaman kanak2 saye suka man teka teki,. skrg teka teki tu saya letak kt dalam blog bagi generasi baru kenal apa tu teka teki zaman kita dulu2,. btw i follow you :)

forever love said...

mcm ni lah : owh yeke.. best2..

the garang said...

patut la hang ganaih atiq. hehehe. tacing sebab tak letak header :((

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

majuk la.. amal komen kt blog ko..

ni p cirit lelame...

forever love said...

the garang: ala amal.. atq dah join nie kira ok la.. plan taknak join taw. pastu ada orang pujuk suruh join.. atq join...

forever love said...

LinE PuTih LiNe HiTaM : huhu.. takpe2.. nak pujuk die lanie

Qaseh dalia adelia said...

zaman sekolah menengah paling bez,,,

forever love said...

Qaseh dalia adelia: betul.. zaman tue best... mengajar apa itu persahabatan

Scha Aryana said...

yang penting, zaman umo bawah 17 memang best.. ^^

tapi scha baru 14 laa.. hehe :)

forever love said...

Scha Aryana : yup.. betul.. suka zaman bawah 17 tahun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...