terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 4 April 2011

terus BERSEMANGAT dalam kehidupan

assalamualaikum wahai reader sekalian

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

sape tahu lagu tue.?? mesti tahu ka.. lagu by PELITA, tajuk lagu API.. ha! aru ingat la tue.. hehe..
ramai manusia kat luar tue.. selalu sangat lemah semangat bila ada impian atau angan-angan die musnah die tengah jalan.. hurm.. tak boleh camtue.. sepatutnya..

kita kena sentiasa bersemangat dalam kehidupan nie.. walaupun banyak dugaan dan cabaran yang kene tempuh. tapi sepatutnya perkara sebegitu takleh nak lemah kan semangat kita. ye dak??

dugaan dan cabaran dalam kehidupan nie hanyalah untuk mematangkan kita.. untuk menjadikan diri kita lebih berani untuk menghadapi masa akan datang.. baru betul. bukan untuk melemahkan semangat kita.. bukan untuk menjadikan kita manusia yang tak berguna..

semua perkara yang terjadi dalam kehidupan nie ada hikmah disebaliknya.. selalunya hikmah tue kita takkan dapat dalam masa terdekat.. tetapi dalam jangka masa yang panjang... banyangkan kenapa seseorang tue putus tunang?? memang keadaan sebegini boleh buat kita down. yela. pelamin anganku musnah.. tapi mungkin kalau kita teruskan juga pertunangan tue.. masa hadapan kita tak bahagia.. kita akan bercerai-berai.. kita mana tahu kan??

selagi ada nyawa dalam badan kita nie.. jangan sesekali kita jatuh.. jatuh sebentar takpe.. dan pastikan kita kene bangkit semula..dengan semangat yang baru.. baru betul.. tapi jangan lupa pada pencipta alam kita ye.. banyakkan berdoa semoga Allah tabahkan hati kita untuk menghadapi segala dugaan dan cabaran sebagai hambaNya.. insyaAllah.. wallhu 'alam..

12 pengondam setia:

piouspdosh said...

Asslamualaikum...
try dgr lagu "Langkah Tercipta" by UNIC..siyes, best!

"Tak dilontarkannya ujian, diluar kekuatn, setiap diri insan"

chill2..kome tu kan Blogger Paling Popular kat ABP <--- Anugerah Blogger Popular..kna la ceria2..awok ni lain la..hehe~

Qaseh dalia adelia said...

sabar ..kuatkan semangat jangan cepat putus asa.. tanam kekuatan tu .. kalau xdapat tahan menangislah ..insyaAllah selepas tu atiq akan rasa lega ..n ingat orang lain lagi banyak yg sedang menderita .. :) qaseh pun sama hehe

forever love said...

piouspdosh: thnx awk.. nty saya cari erk..

mana ada la.. biasa2 je..takde la sampai dapat ABP (anugerah blogger popular)

forever love said...

Qaseh dalia adelia: memang nak nages pun kak.. tapi.. atq tak reti nak nages depan org.. insyaAllah kak.. i will try.. thnx ya..

kakchik@ella said...

atiq, cabaran, dugaan tu perkara biasa dik. kakchik pun dah lalu mcm2 sepanjang 38 tahun ni.

percayalah yang itulah yg mematangkan kita .. menjadikan kita insan yg lebih brguna dan berkualti.

Sabar ~ tu je passwordnya.

Sunah Mohammad said...

dugaan dan ujian dalam hidup Allah bagi nak mematangkan kita...kuatlah...:)

forever love said...

kakchik@ella : huhuhu.. thnx kakchik.. memang tengah bersabar.. hihihi.. insyaAllah semua ny ok..

forever love said...

Sunah Mohammad: thnx kak.. dalam proses untuk menguatkan hati nie balik..

hafiz hafizol said...

Er.. sis Atiq. kenape HH terharu baca nie?? kenape kenape?? errr...

forever love said...

hafiz hafizol : owh yeke.. huhu.. terharu gak tengok HH terharu...tah la.. atq pun tak tahu...

cik fai said...

betol betol betol..
fai selalu lemah semangat la. like patah hati.
kadang2 nasihat orang bukan kemain kuat lagi ..
itu laa ini laaa.hmmm

fai cube okay.
best entry :)

forever love said...

cik fai: biasa la tue.. kita taknak bagi org lemah semangat.. tapi kita kadang2 lemah semangat..

try ur best utk jangan patah semangat.. kalau patah semangat gak.. cuba naikkan balik semangat tue..

thnx ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...