terhebat dari ...piouSpdosH..

Thursday, 14 April 2011

siyes.. aku sakit jantung

assalamualaikum wahai readers sekalian..

hari kamis sudah.. wee~ tak saba nak tunggu esok.. pastu ari sabtu... hujung minggu nie atq cuti.. lepaskan semua beban kerja kat bahu nie untuk dua hari... rindu ibu juga,...

hari nie.. ada orang indon pasang partion kat opice atq.. 2 orang.. diowg sambung kerja yang tak settle semalam.. ok la.. tak kisah pun.. tapi yang atq kisah...

opice atq nie dah la beraircond.. pastu boleh pulak die merokok masa buat kerja.. mak aiii.. sakitnya la hati nie.. bukan je sakit hati.. sesak nafas pun ada gak...

hurm.. kenapa erk.. perokok nie macam tak paham suasana tempat tue.. kalau tertutup dan ber'aircond'.. tak yah la nak merokok... kalau tempat awam yang lenggang takpe la.. kalau yang sesak macam kat pasar malam tue.. jangan lah.. 

Allah dah bagi akal.. dah bagi pikiran.. cuba pikir.. kalau tak sayang diri pun.. cuba sayang orang lain.. nak ke tengok orang lain mati sebab bau asap rokok yang die terhidu tue..

atq tak salah kan sesiapa yang merokok tue.. tapi cuba pandang sekeliling.. tengok keadaan sekeliling.. cuba paham orang lain.. dan cuba kasihan kan orang lain.. tak susah pun....


sampai camni atq tahan nafas dari bau asap rokok tue.. jadi penyamun da

23 pengondam setia:

hafiz hafizol said...

Hahaha.. bagi kick jek kat diorg sis..hahaha

forever love said...

hafiz hafizol: kang bagi kick... tak pasal2 kene potong gaji lak

kakchik@ella said...

jwpn kpd soalan knp dia merokok dlm aircond ialah "bongok". Hahaha .. sian Atiq terseksa ye.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

haha~ samela..sis pun tak thn bau rokok.nasib baek hubby tka merokok. =)

forever love said...

akchik@ella : nak je bagi sepak laju-laju.. tapi tak baik.. perli dalam dah la.. hihi

forever love said...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid :tahu takpe.. mmg takleh bau pun.. sikit pun takleh...

waaa.. bestnya.. nak gak laki camtu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pergi sepak muka dia laju2 atq...kurang asam punya org.takda otak ke apa?huhu

mesmerising_wan said...

he. teringat mase skolah dulu wan pnh wat folio anti dadah n rokok sebesa a3!! so smpi skang sape yg ajak sy smoking u say no! coz da taw ape yg ade ddalm nye

forever love said...

Lydia Miza(Aidyl Azim) : tue la pasal ummi.. sesak nafas da nie.. terpaksa buat camtu.. yg dalam gambar tue

forever love said...

mesmerising_wan: wow! bgs la wan nie.. boleh ceramah lak kat diowg tue

aleen aiden said...

mak aih,patu xde org ke yg tegur?
xde kesedaran sivik btul.hu3

forever love said...

aleen aiden: takde... malas la nk tegur.. kang lain jadinya..

tue la.. orang indon.. payah

Faten Rosli said...

ish..mmg xpatut btol la..
kesian org2 kat sekeliling..aishh..

Along Usop said...

cakap kat dorang..


PAKCIK.. PAKCIK NAK MATI KANSER PARU@ MATI SORANG2 BOLEH TAK???

SAYE NAK IDOP LAME LAGI..

... said...

wa'alaikummussalam..
haha~
upload gambo baju sb..
ada kaitan dengan baju atiq yang warna hitam tu?
hoho~

sampai tutup macam tu sekali. kalau saya, lagi sempoi.
bayangkan tisu segulung kecik tu, gulung2 kan, sumbat dalam hidung. dua2 lubang. setiap satu lubang, koman2 ada 2 tisu gulung.

haa..tu la cara saya. haha~
penah buat kat public. macam kat klcc bagai semua tu.

semua tu demi menyahut kempen tak nak merokok. haha~

cuba atiq buat macam tu. lalu kat perokok. mesti bengang je perokok.
saya pernah pakat2 dengan budak2 sekolah yang melepak. bagi upah sikit bagi menjagakan perbuatan hahaha ni..

bebudak sekolah lalu kat geng2 yang sedang merokok. dengan hidung penuh tisu bergulung2. haha~

memang kelakar.nasib baik bukan rancangan bang bang boom =p

ok~
dah komen~
cepat upload gamabi baju sb~
hoho~

... said...

gambar*

forever love said...

Faten Rosli: tahu takpe.. nie pun die tgh merokok lagi. abs sweater bau rokok

forever love said...

Along Usop : haha.. tak berani la along

forever love said...

... : haha.. boleh bernafas ke.???

Qaseh dalia adelia said...

aiyo penampo je..ade pulak isap rokok dalam bilik beraicond

forever love said...

Qaseh dalia adelia: kalau boleh ampo kak.. lama dah tampo

Jemari MonteL said...

waduh mbakk... ngapain kamu ngak bilang sama mereka, jangan dihisap rokoknya... udah ketahuan kantornya berrekon, masi mau merokok? waduh jika saya di tempat kamuk, saya udah kasi langsi sama mereka mbak.. boneng bangat...

perghhh.....indon languageku... ngeee~~!!!!

forever love said...

Jemari MonteL : tak reti la nak cakap kat org cmne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...