terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 17 April 2011

sedih dengan ZAMAN SEKARANG

assalamualaikum wahai reader sekalian

hurm.. baru balik dari orang kawen nie.. baju pun dah ketat da. haha.. gler kenyang.. seperti biasala.. makan makan juga.. tapi mata still lagi melilau.. melihat keadaan sekeliling.. tue cara atq.. dan atq memang suke tengok gelagat sekeliling.. sama ada orang atau alam sekitar...

#kutakpahambetulla dengan orang zaman sekarang nie... hurm.. sedih sangat.. lelaki dengan perangai nya.. perempuan dengan gayanya... mak bapak dengan tugasannya.. apa lah nasib sekarang nie.. hurm..

atq memang tak sempurna.. memang tak baik.. dan memang tak layak untuk menegur.. tapi atq hanya mampu membenci kat dalam hati je...

yang perempuannya.. tak pakai tudung.. seksi meksi.. hurm.. bohsia.. pengkid.. bagailah.. tengok mak bapak diowg.. bertudung litup.. ada yang berkopiah.. masa atq makan kat kedai satu tue.. anak seksi gler.. mak pakai tudung.. nak tanya lah.. tak rasa malu ke erk bila anak kita seksi camtu... atq yang takde kene mengena dengan family tue atq rasa sedih.. atq rasa terkilan... sampai atq pikir.. nape sampai jadi camtu ye.. tak malu ke tgk anak seksi camtu???

mak bapak tak tegur ke ye.?? ke dah tegur tapi anak buat tak amik kisah.. hurm.. ya Allah.. kenap jadi cmnie... atq bersyukur dibesarkan dengan family atq.. tak pakai tudung kene cubit.. pakai lengan pendek keluar pun kene cubit.. even bukan mak atq yang cubit. tapi akak sedara yang cubit.. tue pun dah beri kesan da...

cam pelik bila mak bapak tak marah anak balik lewat malam.. tak pernah nak tahu ke anak watpe sampai balik lewat malam camtue.?? tak pernah nak marah ke.? tak pernah nak rotan ke??

memang lah da besar.. dan boleh pikir sendiri... dosa dah tanggung sendiri.. tapi kalau tak ditegur.. tak dimarah.. tak dipukul... sama je.. hurm.. takpela.. dosa pahala Allah yang beri...

tapi siyes atq sedih tgk keadaa tue.. satu lagi.. pihak skola nape tak wajib kan perempuan islam pakai tudung ye kat sekolah.????

*nape cam tak tersampai apa yang atq nak sampaikan ye.??

12 pengondam setia:

Qaseh dalia adelia said...

tulah beza dulu dan sekarang ..
mak bapak dulu2 tak bagi anak2 kuar malam katanya ada hantu .. tapi sekarang bagi je anak2 kuar malam .. tak risau langsung apa yg anak2 buat kat luar .. last2 jadi teruk baru nak insap maaflah dah jadik bubur..

Dalila said...

Betul2.. kalau tgok zaman sekarang.takut..

Diaorng rasa diaorng x kn mati ke?
Kalau diaorang taw kejap lg diaorng mati, diaorng taubat x?

Teringat kata2 ustaz kat skolah dlu...manusia ni mmg pelupa..dia lupe asal kejadiannye..utk ape dia di ciptakan..tp klu dah xde asas agama susah la nk ckp..

nanti ble dah kiamat, masa tu klu nak nyesal, x gne dah..

Insafla semasa kita masih hidup..

Allah kan Maha Pengampun? mengapa manusia xnk amik iktibar?

forever love said...

Qaseh dalia adelia : tahu takpe.. dalam bab nie..tak tahu sape leh dipersalahkan

forever love said...

Dalila : sebab tu kita takleh tinggal ceramah agama.. sebab hati kita cepat dapat titik hitam

Nurul Afifah said...

tu la...nty kat akhirat mak ayah dye xfikir ke? syg ponpada2 la...manja pon pada2 la.. hmmm..

forever love said...

urul Afifah: tue la pasal.. sebab nanti pa ma diowg pun kene tanya gak..

Chegu Zubir said...

itulah kesannya bila islam tidak dijadikan cara kehidupan...

jom baca
Mark Zuckerberg & Kekasih

forever love said...

Chegu Zubir : tue la.. hurm...

missh aryeika said...

isk2 ,
kesian parents dowg ...
sbb de ank cm tuh ,,,

forever love said...

missh aryeika : kalau mak bapak tak larang.. takde ny jadi camtu

krole said...

krole stuju ngan chegu zubir~

forever love said...

krole: tue la pasal.. sama je if ayah die pakai kopiah.. mak die pakai tudung.. tp islam diambil sambil lewa.. camtu la jadinya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...