terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 18 April 2011

tak salah bercerita PERKARA SEBENAR.. tapi....

assalamualaikum wahai readers sekalian...

entry terakhir atq untuk hari nie.. dan mungkin untuk selama-lamanya.. yela.. mana kita tahu kan.. ajal maut di tangan tuhan..

hurm... ada satu entry atq sebelum nie... die komen sebab nak atq baca cter sebenar pasal tue la.. pasal apa.. biarlah menjadi rahsia... jadi.. atq pun pi la blog die... dan baca apa yang die tulis..


mungkin betul apa yang die cakap.. sebab atq pun orang tengah... dan tak tahu cerita sebenar.. tapi apa yang atq terkilan... tak payah lah nak mention or nak describe orang yang bawak cter tue... bia kan je.. apa salahnya kita cter benda betull.. tak payah masukkan bab kutuk mengutuk tue...


atq tak suke bila jadi cam nie.. even orang takkan tahu sape yang die maksudkan.. tapi mesti orang tertanya-tanya... dan akan berusaha cari sape orang tue.. biasa la manusia.. sifat ingin tahu tue kuat...


atq harap.. lepas nie.. if ada yang nak bercerita perkara sebenar.. tolonglah jangan mention nama or describe orang tue... bia kita je tahu sape orang yang bawak berita salah tue.. tak susah mana pun kan...


*nasihat kepada diri atq juga

20 pengondam setia:

APi said...

manusia atiq..
normal~

tyka said...

hrmmm.. sedih

forever love said...

APi: tuela.. tapi tak boleh ke kalau kita buat lain dari normal tue..

forever love said...

tyka : takpela.. dugaan kan.. saba ye

tyka said...

yup yup ni smue dugaan.. hope tyka kuat..

forever love said...

tyka : atq tahu tyka kuat... takpe2.. tue citer die.. bia la die.. blog die.. lantak die nk tulis pe pun kan.. kita ta bolehbuat pape pun

tyka said...

orait... thanks atiq... takpe la.. redha je dengan smue ni.. pasti ade hikmahnya

forever love said...

tyka : yup.. redha je.. Allah tahu sape yg betul.. sape yang salah

fRaMe+LenSeS said...

berceritalah, bercakaplah hal hal dan perihal yang baik sahaja. jika dirasakan nak berkongsi cerita, sebaiknya jangan la sebut nama ka,cukup sekadar memberi hint , tak baik memburukkan orang kan, berkongsi untuk memberi peringatan tu baik, tapi kalau untuk mengaibkan, sila lupakan. ;) tak baik ;)

Jemari MonteL said...

walaupon JM tataw pape tp dr entri nih dpt agak sbb pe.. so pade yg kena juz sabo, dunia nih pelbagaiiii

forever love said...

fRaMe+LenSeS: die beri peringatan.. tapi cara die tue memang tak sesuai la...

forever love said...

Jemari MonteL : yup.. mesti tahu kan pasal pe.. takpe la. hidup kat dunia nie kene lebih kesabaran

mynameismy said...

yup u right dear!
tambah dosa jek. nnti org yg dimention name tu yg dapat pahala..kan kan

forever love said...

mynameismy: tahu takpe.. sabojela

tyka said...

orang tu just tertekan sebab kisah dlu.. dan yang lain tak bersalah jadi mangsa.. hrm.. sob sob..

forever love said...

tyka: takpe la..bia kan je die...

Nour Akmal said...

sabar je la atiq..manusia ni muncul dalam berbagai2 rupa..
take it easy yaaa...

forever love said...

Nour Akmal : yup. kalau tak.. ta meriah la dunia nie kn.. hihi

Qaseh dalia adelia said...

nape ni emmmm

forever love said...

Qaseh dalia adelia : bukan atq yg kene.. ada kawan blogger yg kene..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...