terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 10 April 2011

jadikan KUTUKAN sebagai pencetus SEMANGAT

assalamualaikum wahai readers sekalian...

ahad petang sudah.. hari ahad je malas nak update entry.. tapi nie entry ke 3 da.. haha.. entry pagi tadi mengarut je.. hihi...

kat sini.. sape suke kene kutuk.. dan sape yang tak suke kene kutuk.??? yang kuat hati.. boleh la terima kutukan.. yang lembut hati.. mau disumpah seranah balik.. huhuhu

kutukan.. jangan jadikan ia sebagai pelemah semangat kita.. jangan jadikan kita down disebabkan kutukan.. pkir.. pikir.. dan  pikir.. kenapa orang kutuk kita.. mesti ada sebab.. kerana apa.. kan atq pernah cakap.. semua perjara yang kita buat bersebab...

memang susah nak terima kutukan nie... sebab macam terasa yang kita nie teruk sangat bagi pandangan orang lain.. buruk sangat kita nie... tapi cuba kita pesong kan pikiran nie... kita pikir cara lain pulak... mesti kita dapat jawapan kenapa kita dikutuk...

tipulah atq tak pernah down terima kutukan.. atq pernah.. lagi-lagi masa buat final year project.. memang kene kutuk habis-habisan.. 5 kali present.. 5 kali lah kene kutuk kaw-kaw punya.. siyes.. down gler. sampai atq pikir.. nak repeat je FYP tue.. tapi atq tak boleh mengalah selagi atq tak betul kan apa kesilapan tue


pikir dengan mendalam.. amik yang positive.. perbaiki diri.. perelokkan tingkah laku.. cuba jauhi perkara yang membuatkan orang nak kutuk kita.. insyaAllah... lepas tue.. takde dah orang nak kutuk kita.. cuba sempurna kan diri kita.. walaupun takde yang sempurna dari yang Maha Besar...


kuatkan hati kita.. tebalkan hati kita.. batu kan hati kita jika kita nie seorang yang tak boleh menerima kutukan... tapi jangan biarkan kutukan tue.. pikir balik kutukan tue...


baca.. pikir.. dan renungkan.. tepuk dada tanya iman...

12 pengondam setia:

aslann said...

cepatlah kutuk aku atq, aku nak mendengar kutukan orang...HAHAHA..

forever love said...

aslann: jangan.. atq kutuk kaw2 kang.. nages..

nur amalina athman said...

betul2..meh nak kutuk akak..hehe

forever love said...

nur amalina athman: kutuk la sayang.. akk akan buat pembakar semangat akk.. lagi cepat akk dapat idea..

~iera kan~ said...

:)

forever love said...

~iera kan~: mau senyum balik kat kamu .:)

Nour Akmal said...

kutuk = pembakar semngat..
tunjukkan yg kita juga boleh buat..
wahhhh...CYAIYOKK....!semangat terlebih ni..huhuhu

forever love said...

Nour Akmal: hahaha... betu.. tunjakkan apa yang kita boleh buat... jangan terlebih semangat sudah...

RevVING NOTES said...

Mantap r, Kasi motivasi nk mnph minggu baru. I like!

forever love said...

RevVING NOTES: thnx ya.. semoga berjaya menepuh minggu baru dengan semangat..

AesyaZealous said...

seram ar fyp..aku belum start lagi..sblm tu nak kumpul ketahanan maki dulu..huhu

forever love said...

AesyaZealous: haha.. erk.? pergh.. kumpul ketahanan tinge tue dulu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...