terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 25 April 2011

kisah dolu-dolu :.AKU KENE TEGUR DENGAN MAKHLUK HALUS.:

assalamualaikum wahai reader sekalian..


malam nie atq nak cter yang atq pernah kene tegur dengan makhluk halus sebab atq nie terlalu berani macam masa kat sekolah dulu.. sebelum tue.. baca lah entry atq NAKAL ye..

ceritanya begini... terjadi masa atq nak PMR.. 

1. terasa lain macam

biasalah masa musim exam.. masing-masing stress even still awal tahun lagi.. ada satu malam tue.. atq tolong la rawat budak kene histeria... mula-mula atq ok je.. pastu atq rasa macam tak sedap badan... then lepas tue atq nages.. kawan atq puas pujuk.. atq still nages gak.. pastu masa kuliah magrib.. kawan atq yang dok kat belakang atq.. die rasa lain macam.. die memang boleh rasa benda-benda cmni pun.. tak lama lepas atq ok sendiri... 

2. kene tegur betul.. tapi melalui kawan baik atq

perkara nie terjadi masa atq form 3 juga.. lagi nak dekat exam masa nie.. bila tue tak ingat la.. kawan atq sendir yang kene histeria.. selalu nages-nages.. malam-malam.. die terdengar suara-suara yang ta sepatutnya kat katil die.. tiap-tiap malam die takut nak tido.. dan terpaksa tido dengan akak bilik die..

satu hari tue.. lepas balik sekolah.. die tido la kat katil die.. pastu dalam kul 2.15 ptg camtu die bangun.. dantibe-tibe die kene histeria.. die bangun sebab nak pergi prep petang.. atq dok asrama.. teruk gak la die kene masa tue.. so die dibawak ke bilik gerakan... ada lah yang teman die kat situ sementara tunggu ustaz datang untuk ubat die..

dan dalam masa tue... tiba-tiba benda tue ada cakap yang die tak suka budak sekolah atq buat perkara-perkara yang dilarang.. macam kapel.. pengotor dan sebagainya lah.. kalau tak silap atq... sebelum tanah tue nak dibuka untuk kawasan sekolah.. ada perjanjian.. perjanjian die tuelah.. tak boleh berkapel.. tak boleh kotor dengan apa tah satu lagi.. tak ingat dah...

pastu masa proses berubat tue.. die ada cakap.. yang die tak suke budak kapel.. budak yang berani sangat dengan apa tah satu lagi.. tak ingat.. siap sebut nama lagi... dan nama atq termasuk dalam BUDAK YANG TERLALU BERANI.... mula-mula atq tak tahu.. malam tue.. masa perjumpaan asrama.. ketua asrama cakap.. ya Allah masa tue.. atq terkejut.. dan memang down la semangat atq.. seminggu la gak macam tak bermaya masa tue....

serius yang atq takot gler masa tue.. dan alhamdulillah lepas je kene tegur.. atq tak lemah semangat. dan atq boleh gak membantu masa budak-budak kene histeria kat skola dulu.. 

= = = = = 
*cerita nie atq dah tak ingat sangat.. tapi lebih kurang camtu la.. dan ini betul-betul terjadi kat atq... ibu atq tak tahu masa tue.. tapi akak atq yang bagitahu kat ibu.. atq ngn kakak atq dulu satu sekolah..

8 pengondam setia:

~CiK TiNieY~ said...

akak pn ada pglmn jgk bab tegur2 ni...hehehe

forever love said...

~CiK TiNieY~: huhu.. cuak kan.??

shafiqabdshukor said...

uish..
berani gak la akak ni kan..

forever love said...

shafiqabdshukor : agak la.. sebab tue kene tegur

:: Azizah Alwi:: said...

masa zaman sekolah memang selalu terjadi benda-benda macam ni..huhu

forever love said...

:: Azizah Alwi:: :yup.. sebab tue atq pun terkene gak.. lagi2 masa exam

Qaseh dalia adelia said...

gulp2 .. mintak2 xde lah yg tegur qaseh ..pengsan nnt ..

forever love said...

Qaseh dalia adelia: huhu.. insyaAllah takde kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...