terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 18 April 2011

GOOGLE AKAN DELETE AKAUN BLOGSPOT JIKA GUNA EMAIL SELAIN GMAIL

assalamualaikum wahai reader sekalian...

pergh.. berderau darah dengar benda nie.. yela.. penat lelah naikkan blog.. tiba-tiba kene tutup.. bukan kita yang yang tutup.. tapi GOOGLE yang nak tutup. memang takleh nak lawan la kan... 

ada cara nak bagi blogspot kita still kekal... tapi agak susah la.. sebab tadi atq pun agak kepeningan juga.. huhu.. tapi alhadulillah dah settle da semua nya.. hope takde pe yang berlaku dengan blog atq nie...

"Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube."

selebihnya DISINI

dan satu lagi pendapat yang atq dapat dari PENDEKAR BERKUDA .. sini lagi jelas la... 

"Jadi tidak menjadi masalah kepada mereka yang menggunakan akaun Yahoo untuk log in ke dalam akaun Blogger mereka asalkan mereka aktif selepas tahun 2007...jika tidak... PADAAAAAAAAAMMMMMMMM....Miyahahahahaha~!!!

nak tahu lebih lanjut SINI

16 pengondam setia:

hafiz hafizol said...

Atiq HH ada 2 akaun.. yahoo n google skali... HH pernah buka pakai google n Yahoo... tapi skunk lau HH sign yahoo pun dia jadik @gmail jugak.. maknanya dah settle lerr kan??? Hehehehhehe....

forever love said...

hafiz hafizol: atq tak sure la.. sama la ngn atq.. myb die tgk primary email tue

~iera kan~ said...

atiq, iera pakai akaun yahoo...camne yer?

forever love said...

~iera kan~ : tukar la ke gmail.. ada tak.?

~iera kan~ said...

ada..tp x ingat psswrd..xpe klu bt akaun bru leh kn

forever love said...

~iera kan~ : boleh je

Along Usop said...

nah! brite tu salahfaham je.. =)

http://alongusop.blogspot.com/2011/04/berita-yang-disalah-fahamkan-google.html

forever love said...

Along Usop: sebab tue atq update yg PB punya tue

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

atq...ummi pki yahoo mail???so...apa citer?kena tutup blog ke?huhu

forever love said...

Lydia Miza(Aidyl Azim) : ummi kene baca pendekar berkuda punya entry dulu..

die maksudkan sape yang tak pernah login blog dari 2007 walaupun sekali dan sape yg nak buat blog.. utk new user la...

sape yang aktif.. ta yah betulkan...

Qaseh dalia adelia said...

owh ..so xyah new kan .. hampeh nye banyak mazhab pulok haha

forever love said...

Qaseh dalia adelia : tahu takpe.. selamat atq tanya dulu.. rupanya ada lagi tambahan cerita...

Muhammad Faris bin Yahya said...

naseb baik aku pakai gmail! hohohho~

Disini sya ingin bertanya... bagaimana mahu buat
bila klik dekat title side bar, nanti bawah dia akan keluar,
sape2 tahu please PM me....!

promote blog : http://akulahfaris.blogspot.com/

forever love said...

Muhammad Faris bin Yahya : huhu.. selamat.. hihi

ta paham apa yg awk tny tue

risa said...

thanks ye

forever love said...

risa: sama2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...