terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 30 April 2011

kisah dolu-dolu :.KENE KURUNG DALAM TOILET.:

assalamualaikum wahai reader sekalian..

maaf sebab semalam tak update blog.. online pun tak... sebab semalam atq cuti.. sebabnya nak settle kan hal untuk atq pergi.. hurm.. nanti la atq cter ye... bila dah dekat nak pergi.. tapi lengan atq nie still sakit lagi sebab kene cucuk vaksin... hurm.. lenguh-lenguh..

dah lama atq tak cter pasal zaman dolu-dolu atq kan.. sebelum nie atq cter pasal penceroboh masuk kawasan asrama sekolah.. cuak tak cuak.. memang takut la..

hari nie atq nak cter pasal atq kene kurung dalam toilet.. abah dengan ibu atq yang kurung.. bukan cikgu or apa ye.. tapi abah ngn ibu atq cikgu...

dah banyak kali atq kene kurung dalam toilet.. sebab terlalu degil.. haha.. atq memang degil dari dulu sampai la nie.. tapi sekarang dah kurang degil da... sebab dah besar kan.. dah pandai beza baik dan buruk...

atq kene kurung dalam toilet sebab atq selalu balik lewat.. masa tue umur atq dalam 5 tahun ke 7 tahun la... masa arwah abah atq ada lagi... balik lewat tue.. takde la sampai lewat malam.. maksudnya balik dah masuk waktu magrib.. sampai kakak atq kene cari atq kat sekitar kawasan perumahan...

dekat dengan rumah atq ada bukit malawat dan taman alam... dulu kat taman alam.. ada playground best.. besar.. dan mencabar.. kat situ la port atq lepak dengan kawan-kawan atq... harap maklum.. kawan-kawan atq semua laki ye masa tue... kawan perempuan hanya ada di sekolah je.. hahaha...

lama gak lah atq kene kurung dalam toilet tue.. dari waktu magrib.. sampailah jam 9 ke 10 malam.. lama kan... menagis atq masa tue.. bukan akat nages je. siap melalak lagi.. haha.. abah bagi amaran kat kakak-kakak atq supaya jangan bukak selagi ibu atau abah yang tak bukak.. so.. memang diowg tak berani bukak la.. takut diowg pulak kene.. huhuhu..

pastu yang tolok bukak. jiran sebelah atq. atok.. die dah macam atok angkat atq.. wife die dulu yang jaga atq masa kecik dulu.. mengaji pun die ajar... so die pun dah anggap atq macam cucu die..

kalau atok tue tak tolong bukak.. tah sampai kul bape atq kene kurung dalam toilet tue... hurm... tapi disebabkan atq diajar dengan cara cmtu.. sampai sekarang kalau atq kuar malam.. atq akan set masa nak balik kul bape.. kul 10.. kalau boleh dah sampai rumah da... pastu atq dah tak nakal sangat.. macam sebelum tue... huhu..

alhamdulillah sebab atq dapat ibu dan arwah abah yang jaga anak-anak die... dengan penuh kasih sayang.. dengan tegas.. supaya anak-anak die berjaya masa depan.. terima kasih ibu ..abah..

= = = = = 

dalam kenangan

mohd salleh b hamzah
1957 - 31 ogos 1997
al-fatihah

*rindu kenangan abah dan ibu mendidik anak-anak die..

14 pengondam setia:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

nakal rupenye kakak kite ni..=)..hehehe..singgah and follow akak..=)

forever love said...

www.fierapirot.bolgspot.com: hihi.. memang nakal.. sebelum nie ada cter yg lagi menampakkan diri nie nakal

kakchik@ella said...

zmn bdk2 mmg cmtu .. byk akal, byk karenah dn byk "nakal". hihi ...

Atiq nk gi umrah ke dik?

forever love said...

kakchik@ella : nakal smpai la nie,, hihi


hurm. errr.. nty la atq bgtaw ye

Sunah Mohammad said...

bila kita ingat semua tu, ia kenangan yang sangat manis kan...:)

forever love said...

Sunah Mohammad: tahu takpe.. dan mengajar erti hidup

Ary ariasputera said...

kenangan dulu semua nye maniskan..

forever love said...

Ary ariasputera: betul.. rasa nak ke masa lampau je..

bantalbucuk said...

al-fatihah..~

uit..nakal kemain lagi rupanya time kecik2 ye..hehe

forever love said...

bantalbucuk: huhu.. memang nakal pun.. hikhikhk

Dayana AZ said...

hehe :P kalau adik2 dayana balik lewat, ibu tutup pintu depan tak bg masuk smpai azan , nati dorang panjat pagar hehe :P..
lamanya kak atq kne kurung! huhu.. dayana dlu tak slalu kua sgt.. kua pun 6.30 cmtu balik da, hehe,

kisah2 cmni mesti kte igt kan :), kisah pengajaran hehe..

forever love said...

Dayana AZ : hihihi... rumah takde pagar.. terus parking je.. huhu..

hurm.. dulu2 kan nakal.. sebab tue.. sepanjang tue nages jela.. hihihi

memang pun.. memang jadi pengajaran

Qaseh dalia adelia said...

BUDAK DEGIL MMG CAMTU HEHE

forever love said...

Qaseh dalia adelia: hihi.. kan.. cara nak ajar.. camtu je.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...