terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 15 April 2011

jangan biarkan IMPIAN kita terKUBUR

assalamualaikum wahai reader sekalian

"Impian menjadi haluan cita
Rintangan membakar azam di jiwa
Dan cinta bukan hanya kata-kata
Harapan semua anak merdeka"

"Walau seribu halangan melanda
Kita harungi tanpa lelah terasa
Walau seribu halangan melanda
Simpulkan di dada terus membara"

 sape takde cita-cita.. sape takde impian.. meh habaq mai sini.. nak pelangkung kepala tue... tak sempurna kehidupan jika takde cita-cita dan impian... kenapa erk atq cakap camtu??

yela.. kalau kita takde cita-cita dan impian.. macam kita takde arah tujuan.. takde benda yang kita nak target...orang gila pun ada impian die.. tak caya.. ce pergi tanya diowg... hihi

tapi jangan hanya ada cita-cita dan impian... tanpa berusaha... kalau tak berusaha. just tunggu je.. mana nak dapat impian tue.. dapat tengok orang lain jela.. dah jadi angan-angan mat jenin lak.. takkan kita nak bia itu hanya impian... cuba kita jadikan impian tersebut sebagai yang realiti... baru lah best...

tapi.. sebelum kita menetapkan impian kita.. impian yang perlu tetap dan tidak berubah perlu nak jadi lebih baik dari semalam dan nak masuk syurga.. tue yang utama.. barulah menyusul impian-impian yang lain.. betul tak.??

impian tue.. biarlah impian yang boleh jadi kenyataan.. yang boleh diterima dek akal.. jangan pulak buat impian yang tak elok.. yang boleh merosakkan masa depan.. nanti lain jadinya...

berusaha > berdoa > bertawakal... 
insyaAllah akan dapat apa yang kita impikan

6 pengondam setia:

Jemari MonteL said...

kawe pon ade cecite gak.... tp sampai sekarang x kesampaian lagik... payaah bebenor.... haishhh

forever love said...

Jemari MonteL : apa cita2 nya tue.. payoh bebenor nk capai.??

kakchik@ella said...

baik adik. indah btl tazkirah petang jumaat ni. Sharing is caring, kan.

yad'z said...

cita cita si budak keph tuh mesti nak kawen ngan anak raja.. ahaha.. ape cita2 atiq.. ade cakap ke.? tak nampak pun.. ke kite tak perasan? ehehe...


cite2 kite dari kecik sampai sekarang nak jadik novelis.. sekarang tengah amik step kecik ke arah tu.. huu.. lama dah bersabar.. dah banyak cabaran yang datang,.. tapi tak pe.. asalkan ade usaha.. insya Allah.. kite nak capai cite2 tuh

forever love said...

kakchik@ella : hehe.. thnx kakchik.. hihi

forever love said...

yad'z: cita-cita atq takde.. tapi atq ada impian... dan insyaAllah dalam masa terdekat tercapai la impian atq tue.. hihi

owh yeke.. wow! dah publish kat awam bagi atq free taw..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...