terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 1 April 2011

hari JUMAAT vs APRIL FOOL

assalamualaikum wahai readers sekalian..

hari jumaat dah ye.. cepatnyalah masa berlalu sekarang nie... mati pun makin hampir.. kiamat pun makin dekat...dah masuk bulan baru dah pun.. 1 APRIL 2011..


 VS


1 APRIL ye.. hurmm.. ramai yang tahu pasal 1 april nie.. APRIL FOOL kan.? tapi ramai ke yang tahu april fool nie haram erk.? hope ramai lah.. even hanya sekadar gurauan.. tapi ada cerita disebalik tue.. atq malas nak ulas lagi dah.. ramai sangat dah cakap pasal benda nie kan.. salah satu blog yang atq baca.. kat SINI.. ada cerita pasal sejarah april fool nie.. 

dari pada kita sambut april fool hari nie.. baik kita perbanyakkan amalan hari jumaat nie.. amalan wajib of cuz la kan.. maksud atq.. amalan sunat hari jumaat..
  • mandi di awal pagi
  • bersugi
  • memotong kuku
  • bercukur
  • memotong rambut
  • berhias / memakai minyak wangi
  • memakai pakaian berwarna putih
  • perbanyakkan sedekah
  • mengusap kepala anak yatim
banyak lagi lah amalan hari jumaat nie.. dapat pahala lebih sikit hari nie.. atq harap.. takde lagi la laki-laki yang berpeleseran masa waktu solat jumaat... dah muak da la tgk diowg tak pergi solat jumaat... hurmmm...

mari kita sama-sama perbanyakkan amalan hari jumaa kita.. buang benda haram yang dekat dengan kita.. perbanyakkan benda sunat dalam diri kita.. wallhu 'alam..

14 pengondam setia:

y u y u Z u l a i k h a said...

<3 entry ni sangat! curi kangg~

Ifti Larina said...

yeee betul tu! drpada dok sedap2 prank member lebih baik kite melaram. yedak kak atiq? hehe

forever love said...

y u y u Z u l a i k h a: hahaha.. thnx ya.. nk curi.. curi la.. hihi.. tp jgn lpe letak link atq sudah.. haha

forever love said...

Ifti Larina: haha.. tahu takpe.. melaram takde sape nak larang kan..

Faziera said...

ramai lagi yang tak tahu pasal 1 april ni..

tah la diorang ni..tegur, di marahnye kita balik..

best sangat dok prank2 orang time april fool ni..

cuba selidik dulu sejarah die..kan?kan? huhu

Novelgurl said...

Waalaikumussalam

herm..kan..baik kite buat amln sunat tu dpt gak pahala.

forever love said...

Faziera: betul3.. tah apa yg best kene kn org tah...
takde pekdah langsung.. huhu.. betul2.. semua benda yang kita buat..mesti ada sejarah tersendiri

forever love said...

Novelgurl: betul.. dari dok perkena org.. gelak byk2.. kuar ilmu nty..

aslann said...

saya anak yatim ni atiq, usaplah kepala saya..usaplah...hahaha..

piouspdosh said...

like this~

forever love said...

aslann : saya pun la..cmne?

forever love said...

piouspdosh: thnx awk...

Raji berkata said...

woahh mengusap kepala anak yatim pun amalan sunat hari jumaat eh?
bru taw tuh.. ;D

forever love said...

Raji berkata: huhu. yup.. kalau tak silap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...