terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 30 April 2011

budak zaman sekarang nie manja

assalamualaikum wahai reader sekalian..

pergh. entry laju betul hari nie.. haaha.. tengah banyak idea.. takde la. biasa je.. sebab semalam tak update.. broadband tal bayar 2 bulan.. tak dapat nak online.. haha

tajuk entry tue.. ada sape-sape tak yang sentap.?? jangan ada yang sentap-sentap ye... atq cakap dari apa yang atq perhati je... maaf jika ada yang terasa

hurm.. atq cakap camtu.. sebab kebanyakkan pa ma zaman sekarang nie. terlalu manja kan anak die.. sampai kadang-kadang.. anak-anak yang bagi arahan kat pa ma diowg.. kat atok nenek diowg.. suruh amik kan tue la.. nie la.. buat tue la.. nie la... stress!!...


pastu.. budak zaman sekarang nie.. semua nak dengar kata die.. kalau tak dengar.. sikit-sikit merajuk.. sikit nages.. pastu lari rumah.. ikut buaya.. pastu macam-macam hal la yang terjadi.. hurm...


dulu-dulu.. masa atq kecik.. nak sambut birhday pun jarang.. ibu pun tak ingat birhday atq.. tapi budak sekarang.. ada yang sampai 3 kali sambut birthday.. best betul.. hurm.. 


nak salah kan anak.. tak boleh juga.. sebab yang memanjakan diowg.. pa ma diowg.. nak salah kan pa ma tak boleh juga.. sebab kadang-kadang pa ma die garang... tegas.. tapi anak-anak die.. hurm.. tah la.. tak tahu nak salah kan sape.. senang.. kene siasat.. sape yang bersalah dalam hal nie...


hurm.. takpela.. berdoalah moga.. anak-anak kita nanti tak jadi begitu.. 


*teremo pulak malam nie.. yela.. sebab atq pun dah kene camtu.. just bagi arahan je.. grrrr!!

15 pengondam setia:

Salim Harmanain said...

stuju sgt...mmg manja budak skang...sy dlu baik je.. :P

Faziera193 said...

kadang-kadang sebab pengaruh cerita pun ye jugak.. skang kan banyak cerita yang anak tak dengar kata.. kes tengking2 mak bapak balik tu selalu.. so, diorang pun pikir, kalau diorang buat macam tu pun, tak rasa bersalah sebab dah jadi 'kebiasaan'..

cara didik kena betul jugak lah..tapi kalau jenis perangai anak yang memang sejak azali tak dengar kata, tak tau nak wat camne.. huhu

kheeyu tohid said...

hehehe.kuya manja tang lain taw atiq...ngeeeeeeee...

kheeyu tohid said...

hehehe.kuya manja tang lain taw atiq...ngeeeeeeee...

forever love said...

Salim Harmanain : huhu.. budak dulu.. kalau buat salah sikit.. kene rotan.. sebab tue ta berani sangat nak buat salah..

forever love said...

Faziera193 : betul.. pengaruh media kuat sekarang nie.. agam tolak tepi..

sebab tue kene ajar dari awl lagi.. dari die kecik

forever love said...

kheeyu tohid: hihi.. manja yang ta menyusahkan takpe..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

fiera penah terpikir jugak persoalan ni pas tu fiera tnye mak fiera,mak fiera ckp sebenar-benarnye salah parents die sendiri,sebab dari awal-awal diorang lahir kan ibarat kain bersih,so yg mencorak nye parents..parents kalau pandai mendidik anak nye xkan jadi mcm tu..=)..ni pandangan yg fiera tau lah..=)

♥sophie♥ said...

sgt setuju ! ;D
kite nk sambot bufday pon jrg .. huhuh

forever love said...

www.fierapirot.bolgspot.com : tengok.. mak sendiri cakap yg parents mencorakkan anak diowg.. hurm.. pa ma zaman sekarang ni asyik nak bagi anak keselesaan je

forever love said...

♥sophie♥ : sama la kita

Piah Becok said...

sangat betul. kalau dimanjakan sangat, pijak kepala pulak. kena la garang sikit, dan bertempat. kalu tak, nanti anak tu degil pulak.



terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

forever love said...

Piah Becok : tue la... kalo terlebih garang.. lari rumah.. buat perangai... haish.. macam2

b a m b a m ' s said...

betol lar.. anak2 buah den pon gituh gak..kekadang tgk abg n kakak manjakan anak dorg tak bertempat..mmg lar bukan anak kita sndiri and sbb tuh leh kita ckp gituh kan..

tp leh tgk lar parents kita dulu and parents skang didik anak mcm mana..

forever love said...

b a m b a m ' s : tue la pasal... hurm.. masalah pa ma sekarang.. cmtue la...

alasan taknak bagi anak die rasa macam die rasa dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...