terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 20 May 2011

Depan Mata Aku nie Ha..Ada Laki Tak Pergi Solat Jumaat

assalamualaikum wahai reader sekalian..


geram..geram.. geram.. marah pun ada gak... ada gak laki yang tak pi solat jumaat.. yang kat luar tue lain la.. peduli apa atq.. nak tegur pun tak nampak..

tapi.. nie depan mata ni ha.. dalam opice atq sendiri.. dah la ada 7 orang perempuan dalam opice nie... argh!!!.. marah nie.. tak tahu malu ke.??? 

sebelum atq kuar pi makan.. atq tanyala.. "tak pi solat ke??" die jawab.. "jap lagi la.. belum lagi azan ke-2".. dah azan ke-2... atq tanya lagi.. "dah azan ke-2..pergi la solat".. dengan senang hati die jawab.. "belum khutbah lagi".. sengih-sengih.. macam kerang busuk adalah..

atq dah balik beli makanan.. nampak seliper die..atq tanya.. "tak pergi solat ke.?? orang dah start solat".. die jawab.. "mana ada.. belum lagi".. atq cakap la.. "orang dah masuk rakaat kedua dah".. die boleh jawab dengan senyuman yang kononnya hensem la tue.. "mana ada.. takde".. pastu atq geram. atq cakap la.. "memang tak boleh dibuat laki"... pastu opicemate atq sokong.. see... ada orang sokong....

tue la laki sekarang.. yang baik tue ada.. yang solat penuh pun ada.. tapi susah dah nak cari.. cmne nak jadi imam kepada isteri.. kepada anak-anak die nie.. diri sendiri pun tak boleh jadi imam... hurm.. payah nya nak cari lelaki yang boleh membimbing kita nanti...

orang sekarang nie memang dah takde perasaan malu dah kan.. sampai tak solat.. solat jumaat lak tue.. boleh lagi duduk dalam kelompok wanita... hurm.. nak kata opice atq nie jauh.. kene merentas lautan dalam.. takde la kan.. depan mata je.. boleh nampak masjid tue.sekangkang kera je. kera kangkang pun lagi besar taw.. hurm... payah..payah...

dah nak jadi camni baru nak bertaubat ke.?

*sedih la bila ada lagi orang cenggini..

19 pengondam setia:

Fazlinil Irma said...

ada yg berilmu sikit. alasan dia. tak pa. belum 3 kali berturut2. ggrr.

forever love said...

Fazlinil Irma: cakap balik kat die.. dah nak kene tutup pintu hati baru nak solat.??

piouspdosh said...

Nampak sangat marah dia ni..sabar2..cool down =)

Jom sama2 doakan. Mungkin lepas ni dia leh berubah =)

forever love said...

piouspdosh : marah la awk.. yela.. depan mata.. sape tak marah... saya okje.. cuma geram je...

Ummi Atthiyah ILS said...

mcm mne nk ada. dah klu die x pegi. bukn die nmpk pon. haahah

CIK FERRA AWW said...

RAMAI DAH ORG CMNI. MGKIN DORANG RASA NI TAK EFFEK HIDUP DIA, AND BILE TUA BARU NAK BERTAUBAT

forever love said...

Ummi Atthiyah ILS : tak paham apa yg awk komen

forever love said...

CIK FERRA AWW: kalau hidup sampai tua.. boleh la bertaubat..kalo esok mati.??

iLa suHaiLa said...

ish3..tu namenye org tak hengat doa pahala..laenkali atq kena pasang surah yassin dpn dye..kasik dye malu..haha

bantalbucuk said...

tu memang jenis muka tebal bape inci pon tak tau la..org dah sound banyak kali pon wat bodo je..huhu

iLa suHaiLa said...

ops..typing error..tak hengat dosa pahala..hehe

blackroses said...

suntut jer

forever love said...

iLa suHaiLa : lor..boleh typo2 lagi erk.?? hehe..

pasnie tak jumpa dah die.. sonok..

forever love said...

bantalbucuk ; memang pun.. nampak la tebal die..

forever love said...

blackroses: suntut tue pe.?

syuwai said...

geram juga dgn spesis lelaki camtu, rasa macam nak lepuk je..grrr

Dim Benihana said...

2 yg xpaham tu, xkan xmalu kot..

atiq dh keja ke?? kt mana??

forever love said...

syuwai : rasa nk buat lebih dari lepuk je taw.. bengang gler

forever love said...

Dim Benihana : tue la pasal.. malu die dah takde la tue..

dah nk benti da pun danial.. kat subang permai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...