terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 20 May 2011

Kenapa Korang Merokok ye.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...


semalam... ada sorang pekerja opice nie.. die balik lambat.. pastu ada rokok sebelah die... atq cakap lah kat die..

"macam mana lah gaji tue nak cukup.."

die senyum je... pastu bos atq menyokong dengan jayanya.. haha.. best kan ada bos yang menyokong kita selalu.. haha..

pastu atq tanya lah die..

atq: "kenapa merokok erk??"
die: "sebab mak bapak saya jauh"

erk.??? pelik tak jawapan tue... pastu atq cakap lah kat die

atiq : "aik.. kalau mak bapak jauh.. sepatutnya tak merokok.. nie dah tak jujur dah nie dengan mak bapak.."
bos : "betul..betul"

tengok.. bos atq sokong lagi.. wee~~

opicemate atq tue... hanya mampu tersenyum...

atq pelik la.. kenapa ye orang yang merokok nie merokok.?? sebab apa ye.. tak kisah la laki ke perempuan.. sama je... atq nakk tahu sangat kenapa...

nak kata diowg tak tahu apa bakal terjadi bila merokok nie.. tipu la.. diowg tahu.. sebab bila atq tanya rakan-rakan blogger yang merokok.. diowg tahu... dan diowg kata dalam proses berhenti.. huhuhu.. atq harap.. cepat la berhenti dari merokok tue...

kat opice atq nie.. sampai bos buat undang-undang.. kalau die nampak putung rokok kat tangga opice.. die nak potong gaji sorang-sorang.. bukan seringgit dua taw.. die nak potong seratus ringgit tue... 

atq dengan budak opice atq nie.. atq tunjuk je yang atq tak suke dengan asap rokok.. kalau terasa.. pandai-pandai lah nak lari jauh-jauh lain kali ye.. budak blogger pun dah ramai kene dengan atq.. maaf ye korang...



*sape yang terasa maaf ye.. sebab atq benci sangat-sangat dengan asap rokok..

16 pengondam setia:

EmanTheHalia said...

hurm mungkin dari cuba2 terbawak ketagih nya? eman tak icap ehhe #gedik

forever love said...

EmanTheHalia: mungkin juga... huhu.. atq taw. eman tak smoke.. hehe

ukhti syikin said...

alhamdulllah zauj sis tak merokok... tapi sis boleh migrain penangan asap rokok.. kadang2 kalau keluar.. habis niqab busuk berbau asap rokok.. kena bawak spare :(... tak suka... nanti terus migrain nak muntah..

PinKy MoMMa said...

hurmm dah berkali kali benda ni di utarakan..tapi nak wat cmner..
ketagihan merokok agak sukar nak di pisahkan pada perokok2 tegar ni ;)

forever love said...

ukhti syikin: sampai camtue sekali ye.. dasat betul..

yad'z said...

hurm... dah sebati agaknye dengan jiwa dierang.. tak ley kate ape dah.. samalah macam budak2... dah tau jajan tu tak baik untuk dierang, tapi benda tu jugak yang dicari.. hehe

forever love said...

PinKy MoMMa : huhu.. memang susah,, kalau tak istiqamah..

forever love said...

yad'z: jajan takpe.. huhu.. effact die tak macam rokok..

Cik Yatt said...

same la kak atiQ..kite pon tak suke ngan asap roko..pning kor pale..cmne eh nk soh org bnti rokok no?? huhu

forever love said...

Cik Yatt : senang je.. sumbat satu kotak rokok tue dalam mulut die.. ahaha

CIK FERRA AWW said...

I THINK DIA NAK LEPAS STRESS TUH KOT

forever love said...

CIK FERRA AWW : banyak lagi cara lain yang boleh hilang kan stress...

shigellazoster said...

susah la nak suh orang merokok ni faham... dorang lebey pandai dr kita.. huhu... :)

forever love said...

shigellazoster: huhu.. mungkin la kot.. takpela.. satu hari nnti diowg akan sedar sendiri

Fendy said...

merokok niasa ikot kawan....mostlu memg akan ikot membe...

http://fendy1302.blogspot.com/

forever love said...

Fendy: hurm.. terlalu cepat terpengaruh.. cmtue la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...