terhebat dari ...piouSpdosH..

Thursday, 12 May 2011

hidup kat dunia nie.. jangan ada perasaan berlagak


assalamualaikum wahai reader sekalian...

hurm.. akhirnya.. boleh berblog dengan senang hati... memberi komen dan membalas komen dengan senang hati.. blogspot.. jangan buat cmtue lagi ye.. kecian la kat kami nie.. hihihi

dalam kecoh-kecoh pasal blogspot tengah maintenance... tiba-tiba ada la post-post kat sahabat blogger tue.. yang tak menyenangkan hati... atq tak kisah pasal post tue... tapi cara diowg... atq agak kisah...

yela.. mungkin diowg kata hanya gurauan.. tetapi salah masa la gurauan tersebut.. atq tak terasa sikit pun... sebab atq tahu.. bila kita guna benda yang free.. kita kene la terima seadanya... tak boleh lah nak marah bagai kan... 

even diowg guna benda yang berbayar.. tapi ingat.. segala perkara yang direka oleh manusia ada kelemahan.. so... mungkin satu hari.. mereka akan menimpa benda yang sama.. atq tak mendoakan.. cuma memberi peringatan... nak gelakkan orang.. kene ingat di kemudian hari.. itu je...

takde yang sempurna dalam dunia nie kecuali semua benda yang diciptakan oleh Allah... masing-masing ada kekurangan nya tersendiri... so.. beringatlah.. tak boleh berlagak.. tak boleh angkuh di dunia Allah nie...

maaf ye sape yang terasa.. 

*peringatan untuk diri atq juga...


14 pengondam setia:

Nini Hartini said...

sabar je lah. manusia kdg2 rasa bergurau tp x kena tempat..

FasiHaH SupiaN said...

hurmm betul tu atiq...mungkin hari ni dorg senang, lusa dorg susah..kita tak tahu semua tu..luar jangjauan kitaa

yad'z said...

aik.. mana post nye?

mar said...

kte pun kna peringat diri kita..
hidup kat dunia nie..DEA Yang Maha Esa...sapa kita untuk berlagak berbanding Dea Yang Maha Berkuasa...

zikeryhassan said...

setiap yang di atas mesti pernah rasa berada dibawah dan tak mustahil satu hari nanti mereka akan berada di bawah kembali.

forever love said...

Nini Hartini : biasa la.. sebab tue ke saling ingat mengingati...

forever love said...

mar ; betul..Die yang paling layak untuk kita dan segala ciptaanNya

forever love said...

yad'z: post apa dear.??

forever love said...

FasiHaH SupiaN : bila diowg susah.. jgn pulak kita memperkecilkan diowg pulak..

forever love said...

zikeryhassan: sokong.. kita nie hidup umpama roda.. so mungkin suatu hari nanti.. kita pula dibawah...

myhardday said...

tadi nampak tajuk je..rupa-rupanya kena click kat tajuk..hehe..M tak tahu pula ada maintenance.. <--nampak sangat baru keluar dari gua..=.=||

forever love said...

myhardday: heheh.. maintenance yang boleh buat blogger semua meroyan... hihihi

AfiQ said...

hehehehe..tamo la ngajok2 da pasni eyh atiq.. biasa la tu,, manusia.. kadang2 lupa.. =)

forever love said...

AfiQ: mana ada merajuk la.. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...