terhebat dari ...piouSpdosH..

Wednesday, 11 May 2011

lelaki CURANG ke.. perempuan yang CURANG???

assalamualaikum wahai reader sekalian..

tiba-tiba terpikir... sekarang nie.. sape yang curang kat sape ye.?? hurm.. perkara nie takde kene-mengena dengan atq pun.. atq single lagi... dan dulu masa break off pun.. bukan sebab orang ke3.. ada sebab lain...

atq tak menyebelahi sape-sape dalam hal nie.. sebab kadang-kadang if ada kecurangan berlaku dalam mesti masing-masing salahkan pasangan masing-masing kan..

sebagai contoh dalam cerita mantera anjasmor... mula-mula laki die curang dekat isteri die sebab orang ke3 main ubat guna-guna.. means cara halus.. lepas tue.. si isteri pulak yang curang dekat suami die.. even die tak terima laki tue.. tapi die dah menunjukkan yang die curang kat suami die.. gayut kat fon malam-malam.. pastu keluar makan sama-sama.. tue namanya tak curang ke.??

perempuan yang sudah berkahwin.. segala perbuatannya kebanyakkannya kene mintak izin dengan suami..kan.. apatah lagi bila nak jumpa lelaki yang bukan muhrim.. even hal kerja pun.. tapi kene mintak izin... pastu.. bila laki dah curang.. jangan pulak nak salahkan laki.. kene cermin diri sendiri pulak.. mungkin ada perkara yang kita buat.. suami kita tak suke.. yela.. die pi keje.. si isteri serabai.. die balik keje pun.. si isteri serabai.. huhu.. so.. kene cermin diri tue sebelum salah kan suami

yang lelaki pun sama.. bila isteri dah berkedut sikit.. dah kendur sana--kendur sini.. mula lah cari yang bergetah.. nak cari yang lawa je... hurm.. ada ke patut cmtue.. jangan ingt laki nie kekal muda juga taw.. cuba slow talk dengan isteri tue.. suruh die lawa-lawa sikit... tegur baik-baik.. kan bagus camtu.. jangan cari jalan mudah je..

pastu tadi.. atq dengar kat hot fm.. laki die cari perempuan lain sebab die tension kat opice.. dan die menyama tarafkan perempuan lain tue macam isteri die.. isk-isk.. apa nak jadi nie.. sepatutnya tak boleh la begitu.. kalau tension.. banyak cara lain untuk hilang kan tension tue.. apa salahnya if bercerita hal pejabat kat isteri die kan.. dan si isteri pulak.. if suami nk share something.. jangan bagi alasan.. dengar dan bagi support kat die..

hurm.. jangan salahkan orang lain if kekasih hati curang ye.. cermin diri tue kenapa. dan cuba selesaikan dengan cara yang baik..

*atq cakap macam dah ada pengalaman berkahwin.. hahaha

18 pengondam setia:

kaizen said...

terbaik....

nama.aku.lynn said...

xde pgalaman lagi.tak reti nak komen lebey2..hehe~

forever love said...

kaizen: haha.. terkene batang hidung ke?? hihi

forever love said...

nama.aku.lynn: hehe.. sama la. tapi berkata-kata dari pemerhatian.. hihi

ely super keychain!! said...

hee~ tataw tataw... hee~

forever love said...

ely super keychain!! : hehe... lain orang lain pendapat kan..

ely super keychain!! said...

yap2.. hehe.. tapi saye tadek pendapat... ngehehehe~! ;p

forever love said...

ely super keychain!! : hehe.. biasa la tue.. huhu.. tp jgn terima bulat2 apa yg saya tulis.. pikir kan je..

ely super keychain!! said...

hik3... okies2... xD

forever love said...

ely super keychain!! : hehe.. :)

forever love said...

ely super keychain!! : nk link blog awk

ely super keychain!! said...

okkay.. kippy-pocoyo.blogspot.com..

Bigdaddyz said...

ikut keadaan ..

forever love said...

Bigdaddyz : keadaan yg macam mana tue

sYafIk-wAy said...

sama sama je dua dua

forever love said...

sYafIk-wAy: yup.. sebab tue masing-masing kene muhasabha diri.. cermin diri sendiri.. jgn salahkan org lain

PinKy MoMMa said...

atiq masa akak keje dlu ramai jmpa ppuan yg curang dr lelaki phewwww~
minta dijauhkan..

biarla kasih syg ni kekal hnya utk suamiku sorang je..aminnn...

forever love said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥: huhu.. tue la.. tak pikir dosa pahala.. camtue la..

amin.. perbanyakkan doa.. moga dipanjang sayang tue utk husband akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...