terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 23 May 2011

Maklum Balas Dari Department Halal Secret Resepi Berkenaan Isu Tidak Halal di Syarikat Berkenaan

assalamualaikum wahai reader sekalian..

semalam atq terbaca dari blog sis maera pasal secret resepi tidak halal... terkejut gak lah.. pastu tadi atq search produk yang menggunakan tepung dari syarikat berkenaan..

mungkin ada kesilapan sedikit pada blog yang menyatakan bahawa secret resepi ada menggunakan bahan yang mengandungi DNA babi... dan ada pihak yang betul-betul mengambil berat akan hal ini..

die telah bertanya sendiri kepada Bahagian Perkhidmatan Pelanggan dan Eksekutif Halal Secret Resepi... antara emai yang dibalas seperti berikut :-

"Dear Mrs Nurul,

Thank you for your feedback below.
We have been receiving increasing queries on this issue. Our Halal Officer Cik Wan Zawani has also issued a response and a statement in regards to this issue as below and we will be addressing certain actions against the blogsite. We thank you very much for highlighting this matter.
Statement from our HALAL Officer in respond to the matter is as below.
We thank you for your concern and support in regards to this.
Thank you!
Regards,
Secret Recipe Customer Service"

untuk mengetahui dengan lebih lanjut.. sila ke BLOG beliau


*bak kata sis maera.. kalau was-was.. jangan makan.. thnx sis for the info

12 pengondam setia:

NuSaNa NoSa 91 said...

dah halal.. nyum3~ ^_^

ney said...

emm, pasal babi ni, tak pernah dengar pulak, but somebody told me yg kek tu ada arak as bahan pengawet, biar tahan lame. tataw sahih ke tak.. but, FYI, actually, sijil halal ni, byk syarikat yg salah pakai, esp francais. sebb, shda pena keje francais, and supposedly, each outlet kene mintak sijil halal sendiri, tp ada outlet, die pakai sijil outlet len. sebab nak dapat sijil halal tu bukan senng. contohnye, klo pekerja bukan islam jadi tukang masak pon, sijil susa dpt. tp fenomena, bape ramai non-muslim keja kat francais kan? ad yg majority pekerja non-muslim.

emm, like wat u've said, kalau ragu2, tinggalkan=)

p/s: sowi atiq, terkomen pnjg plak.

blackroses said...

tq atiq..for sharing this

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tq atq...ummi jmp dlm blog fasihah.hur,, jika halal.kita hebah2 kan dlm fb kata tak halal tu dah jd fitnah.kan?so..kena selidik habis2.

Qaseh dalia adelia said...

tq syg !

mynameismy said...

klu sume bnda xleh mkn ssh ar kan.. huhu

forever love said...

NuSaNa NoSa 91: hurm.. kalau stil ragu-ragu.. tinggalkan jela

forever love said...

ney : it's ok sayang.. betul.. ada gak dengar camtue.. setiap fraicais kene ada sijil halal masing2.. tak boleg guna yang main punya... wallahu a'alam..

forever love said...

Lydia Miza(Aidyl Azim) : hurm.. harap apa yang kita perbetulkan dah diterima

forever love said...

Qaseh dalia adelia : ur welkam dear

forever love said...

blackroses: sama-sama dear

forever love said...

mynameismy : tahu takpe.. sekarang nie memang payah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...