terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 3 May 2011

jadilah DIRI SENDIRI.. buat apa nak jadi orang lain

assalamualaikum wahai reader sekalian

 tadi masa atq tengah jalan-jalan.. dalam keadaan penin dan selsema yang sampai rasa nak demam nie.. atq terjumpa entry lama blogger nie.. haha.. kali pertama baca pasal K-POP tue.. haha.. memang uwww.. geli geleman taw.. nyampah... hahahha 

K-POP tue dari korea erk.?? tah la.. atq pun tak tahu.. sebab atq nie bukan suke sangat artis.. tv pun jarang tengok.. huhu... 

bukan yang itu atq nak sampaikan.. tapi.. kenapa perlu ikut identiti orang lain untuk menonjolkan diri kita... perlu ke.?? mungkin bagi sesetengah pihak perlu.. tapi secara peribadi... atq rasa tak perlu.. tak perlu untuk menjadi orang lain.. jadi diri sendiri gak yang best...


jadi diri sendiri.. kita cuma perlu perbaiki diri kita untuk menjadi lebih baik dari semalam... kan.. kalau jadi orang lain.. banyak benda yang kene ubah.. perwatakan kita.. cara pemakaian kita.. tue la.. nie la..macam-macam..leceh... payah.. susah...


satu lagi.. kalau kita jadi orang lain nie.. kadang-kadang kita perlu berubah-ubah.. berubah mengikut kehendak orang lain.. bukan berubah mengikut kehendak diri sendiri.. kalau 10 orang tak suke kita macam dan macam tue.. takkan kita nak berubah ikut 10 kepala.. sebab nak puashati kan 10 orang tue..


nanti lama-lama kita sendiri yang terasa susah.. terasa payah.. sebab perlu tukar satu perkara sebab sorang. satu perkara lagi untuk sorang lagi.. dan camtue la seterusnya.. hurm.. susah bukan.??




so.. jadi diri sendiri gak best kan.. kita just perbaiki mana yang kita kurang.. sempurnakan mana yang tak sempurna lagi.. itu je... so.. better jadi diri sendiri ke jadi orang lain.??


baca dan pikirkanlah..


*dah start sakit-sakit badan nie.. hurm..

13 pengondam setia:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tengok..tengok..dia membebel2 kt blog pulak..pi klinikkkkkkkkk!

atiq sayangi diri kamu..
nak kena nih..grrr

forever love said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : ihihi.. jgn la mara.. alaaa.. balikk kang atq mam la ubt ye...

Sunah Mohammad said...

YUP, TAK PERLU BERPURA-PURA KAN ATIQ? HUHU...EH, AKAK MALAS NAK BACKSPACE DAHHH...DAH TERCAPSLOCK..HAHAHAH!

iLa suHaiLa said...

hehe...jadi diri sndrik itu lebih baek..kalo tak baek jadi incredible hulk..

forever love said...

Sunah Mohammad: haha.. sama cam kak qaseh la nie.. haha

betul.. watpe nak pura-pura.. penat je pura-pura nie..

forever love said...

iLa suHaiLa: hahaha.. kalau ta baik.. jadi hulk hogan pun ok tak..

nur dhiya' aida said...

tak perlu nak berlakon ! b urself :)

nur dhiya' aida said...

tak perlu nak berlakon ! b urself :)

kakchik@ella said...

setuju!! be yourself!! dont copycat!!

forever love said...

nur dhiya' aida : betul..sokong!

forever love said...

kakchik@ella : hihihi.. atq taknak jadi kucing.. hihihi

yad'z said...

sis,, take care k... =)

forever love said...

yad'z : insyaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...