terhebat dari ...piouSpdosH..

Wednesday, 30 March 2011

perlu ke CEMBURU semasa berkasihan

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurm.. malam tadi ada satu bloggist tue tanya.. mengapa kekasih cemburu??

cemburu nie banyak jenis... cemburu tengok orang lain berjaya.. cemburu tengok orang lain senang.. cemburu orang lain ada pasangan.. macam-macam lah jenis cemburu nie..tapi itu je yang atq dapat pikir sekarang nie..

kebanyakkan orang cakap.. dalam satu perhubungan itu.. cemburu tanda sayang.. yups.. memang betul.. kalau tak sayang.. takde lah timbul perasaan cemburu tue.. tapi kene ingat lah.. cemburu pun kene ada masa gak.. takkan 24/7 nak cemburu kan.. rimas pasangan anda nanti.. pastu.. takkan bila dia keluar dengan kawan perempuan, bagi yang perempuan, kawan lelaki bagi yang lelaki pu nak cemburu gak.. dah salah la tue kan.. bagi la die ruag untuk bernafas dalam perhubungan tue..


tanpa cemburu.. hubungan akan hambar.. yela.. apa yang kita buat.. macam pasangan kita tak care.. kan3.?? pastu.. kalau tak cemburu.. takde lah gadoh-gadoh manja... so takde variasi dalam perhubungan.. hubungan tue jadi bosan.. pastu lama-lama nanti... mula lah berpisah.. tapi ada gak yang berpisah sebab terlalu cemburu kan.. cter lain dah..

cemburu tue satu perasaan yang dikurniakan oleh Allah yang amat istimewa kepada manusia.. rasanya kat haiwan pun ada gak kot. so.. kita kenelah pandai managed cemburu kita.. jangan terlalu cemburu dan jangan takde langsung perasaan cemburu...


21 pengondam setia:

Qaseh dalia adelia said...

yup cemburu tu banyak pengertian ~
cemburu dalam berkasihan adakalanya perlu maknanya kita syg kan dia n takut kehilangannya tapi cemburu tu jgn jadikan salah satu sebab dia tinggalkan kita .. sbb cemburu buta salah satu kehancuran pasangan yg sedang bercinta ... kesilapan sis dulu cemburu buta haha tapi semakin matang n jadikan tu satu pengalaman ..org kata cemburu biar kena pada tempatnya

forever love said...

Qaseh dalia adelia : tettt.. kantoi sudah.. hihihi.... takpe.. pengalaman yang lepas mematangkan seseorang

ann said...

kena suam-suma kuku la ni ek...hehe =P

forever love said...

ann: mungkin.. hihih

ann said...

bergantung pd keadaan jugak kan...kalau dah kekasih hati keluar or curang dengan orang lain wajib la cemburu kan.....tapi kalau dia just pandang orang lain je takkan nak cemburu jugak kan....hehe

forever love said...

ann: yup.. betul tue. kalo curang lain cter la..tapi kalo pandang perempuan lain. tnpa niat.. takkan tue pun nak jeles.. pelempang je sakali.. haaha

ann said...

betul2..kasi pelempang je trus...xpon kite pon buat2 pandang lah pakwe2 ensem plak...kan kan ^^

aida4eva said...

cemburu kan tanda sayanggggg! :)

aida4eva said...

cemburu kan tanda sayanggggg! :)

forever love said...

ann : hahaha.. tahu takpe.. nty lagi die jeles.. haha

*gaya cakap macam dah ada pasangan je.. grrrr

forever love said...

aida4eva: betul.. tapi jangan salah tempat pulak nak cemburu tue.. hihi

Sunah Mohammad said...

kalo dia cemburu, dia sebut 'urmmmmmmmm' je...hahaha~ ops!

cemburu perlu dalam perhubungan, tapi jangan terlebih cemburu...tak sume orang suka...:)

forever love said...

Sunah Mohammad: hahaha.. macam kenal perkataan urmmmmmmm tue.. hihihi

betul.. sebab tue kene pandai managed cemburu tue

Ujang9897 said...

cemburu betul..=)

kena seimbang

Dayana AZ said...

aah la kak atq, rse2nye haiwan ada gak cmburu ni hehe :P..

cmburu boleh tp jgn over ek :) hmm...

forever love said...

Ujang9897 : hehe.. wah.. bakal raja sehari dh berkata2.. hihi

forever love said...

Dayana AZ: hehe.. kan2.. lagi2 bila ada tuan die yang manjakan.. hihi

betul2.. jangan terlalu over cemburu

shahjiehan said...

cemburu kene pada tempat


hehehhe

jom baca dan komen 10 Jenis Orang Islam Yang Kejam

forever love said...

shahjiehan : cemburu pada tempatnya takpe.. jangan nak semua benda cemburu...

wany said...

ishh....perlu...bih tu x kan nk wat mcm x der prasaan jer kalo partner kita btul2 cureng nnti??? apa moe buat??? huhu

forever love said...

wany : iyeeee.. memang perlu.. tp jgn terlalu cemburu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...