terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 29 March 2011

kenapa ramai MEMBER sahabat blogger tinggalkan group.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...

sahabat blogger.. atau lebih dikenali dengan SB... members semakin lama semakin ramai.. tapi tak lupa juga yang semakin lama.. semakin ramai yang meninggalkan group SB nie...



atq pun tak tahu kenapa... tapi yang pastinya ada yang meninggalkan SB kerana terasa dengan members lain dalam tue.. ada yang termalukan diri sendiri.. ada yang tinggalkan SB kerana taknak jadi stick kat SB tue.. dan macam-macam lagi alasan...

sebenarnya.. SB nie memang tempat untuk mengumpulkan blogger-blogger malaysia.. tak kira bangsa.. tak kira agama.. tapi semua tue bergantung kat diri kita...kita yang tentukan macammana kita dalam SB tue.. 

macam mana kita nak manage masa kita... macam mana kita nak kawal perasaan kita.. macam mana kita nak kawal perlakuan kita dalam SB nie... semua bergantung kat diri sendiri.. takde orang lain yang boleh tolong kawalkan.. orang lain hanya boleh tolong nasihat... tapi itupun terpulang kat kita nak terima nasihat itu atau tidak..


geng dalam SB?? memang ada.. tapi perlu ingat.. nak jadi satu geng dalam SB bukan senang.. so.. jangan kecil hati bila nama tak ditag... post tak dilayan.. blog tak dikomen.. kadangkala diowg tak perasan.. nak tag semua nama pun tak boleh.. hanya 6 orang je.. tapikan sekarang dah boleh tag kat komen.. diowg rapat pun sebab dah pernah jumpa.. dan rajin komen dekat post orang lain.. tapi susah nak detect kat post mana kan.?


cara die senang je.. korang pi kat 
edit setting > notify me when : only post i am subscribe to > tick email notifications to:
nie cara atq cari balik post yang dah ilang kat wall tue.. tapi korang kene rajin la bukak email.. tue je.. 

sape yang dah leave group tue.. kami tak menghalang anda untuk masuk balik.. kami terima dengan tangan yang terbuka.. atq wakil kesemua members SB.. mintak maaf if ada yang terasa hati.. yang bengang dengan members lain dalam SB tue.. bukan senang nak jaga hati semua.. tapi kita jangan ambil peduli sangat.. sekadar untuk menghiburkan hati.. itu je..  

MAAF TO ALL MEMBERS SAHABAT BLOGGER

*ayat macam apa je.. harap paham la ye

34 pengondam setia:

y u y u Z u l a i k h a said...

YUYU MASIH SETIA DENGAN SB WALAUPUN TAK SELALU LEPAK, SEBAB BILA LEPAK TAK ADA ORANG LAYAN t_t

forever love said...

y u y u Z u l a i k h a: boleh caya ke sis yuyu takde org layan.. hehe.. takpela..kene pandai managed masa kan.. kalo kat sb je.. kang tak terbuat keje lain..

ZACK ENTRY said...

dah tak selalu lepak kat SB..entah orang kenal ke tak..sobsob =.=

♥CERITA.JIWA.ADLIA♥ said...

dah lama tak lepak SB..rindu sbnrnya nak lepak mcm dulu..tp 2 lah klu lyn SB mmg tak wat keje lain..so wat smntara nie juz dpt stalker jer..hehehe

Syafiq Rosli said...

kenapalah macam ni kan..kta berblog utk kenal2 mmbr..huhu

Khumaera Ismail said...

yuyu ramai peminat..wewitt!!

tula kan atiq..dlm blogging pun ade puak-puak, ade geng2..wlaupun namenye online, tapi hakikatnye same aje mcm dlm dunia nyata..

Sunah Mohammad said...

saya sayang SB selamanya..biarlah apa orang kata...

geng dalam SB? akak setuju dengan atiq..bukan mudah nak carik geng dalam SB..kene rajin komen..akak dulu pun, takde geng, malah sume orang dalam tu akak tak penah jumpe, melainkan geng2 sedenak..geng sedenak? geng masak2 je..jarang sangat depa online SB...

sangat tak senang hati bila ada yang tak puas hati tentang geng2 ni...puak-puak? takde istilah puak dalam berSB sebenarnye..puak ni semangat assabiyah dan kekitaan sampai mengabaikan orang lain..ade ke yang macam ni?

kepada semua, jangan segan nak join mana2 post...kalau tak kene tag pun, join aje...nak add semua orang, tak larat kan...tak nak kecik2 hati, ok?

saya sayang semua....

forever love said...

ZACK ENTRY: yeke takde org kenal?? ipu lah zack.. hihi

Fahmi Mahat said...

suka 'serang' dan 'takluk' post orang, sbb bila buat post sendiri tak naik sgt mana pun.

hehe....

seronok bila dapat bual2 dgn geng Sb.

tapi bila ada yang gtau kuar, sedih plak..


hmm..

Regards,
FahmiMahat

forever love said...

♥CERITA.JIWA.ADLIA♥ : tahu takpe.. kalo dah join SB.. keje lain tak jalan.. bila dah free.. join balik k..

forever love said...

Syafiq Rosli : betul.. kita bukan nak kenal kat alam maya je.. kat luar pun nk kenal gak

forever love said...

Khumaera Ismail: kak yuyu memang la ramai peminat..

tahu takpe.. cuma cara je lain.. kalau kat lua boleh nampak muka.. kalo alam maya nie.. nampak gambar profile je

forever love said...

Sunah Mohammad: tahu takpe sis.. rasanya takde lah sampai berpuak-puak.. sendiri kene pandai dalam hal nie..
sama gak macam dunia luar.. takkan nak ada orang bantu untuk berdikari.. mula-mul boleh la.. dah lama kena pandai sendiri..

atq pun sayang sb gak

forever love said...

Fahmi Mahat: sedih memang sedih.. tapi tuela.. takleh nak halang..

trigyy said...

tula.. duk SB xda org lyan..huhuhu


i kena lyan orang ada la... haha

♥yaya budak suka embun♥ said...

yaya tak penah dilayan. tapi wat rilek suda. hahaha. setakat ni tak penah rasa lagi la nak leave group. harap harap tak la. insyaallah...
chill suda la kan kan kan :D

MaiRa QuEeN said...

Sory semua...mungkin salah maira kot...pe pon xkan leave group nie..ske dpat kawan mcm Sb semua..walaupon barun N orang xknal xpe la...at b yg laen..xpe la dah orang 2 dh leave group yg punca dr maira...

pe pon maira syg semua..

putERi-kAtEk said...

i'll always with SB!!!

mahirahnazlim said...

mahira blm tahap keluar SB lagi la . cuba JARANG sgt dah lepak sna sbb dah tak boleh lawan arus SB yg dasyatt haha . sekadar ping blog je masuk then usha post3 org ;)

mat ju said...

alasan yang x munasabah klo nak tinggalkan group ni.. sebab SB adalah yang terbaik untuk berkongsi entry..

The Lady & Mr Vampire said...

sis...kat belog ni ada tisu tak T_T

forever love said...

trigyy : hehe.. atq pun layan org gak.. hihi

forever love said...

♥yaya budak suka embun♥:betul2.. chil sudah la.. atq rasa masa dah tensio sangat je.. tp kejap je..

forever love said...

MaiRa QuEeN: takde la.. takde sape bersalah dalam hal nie.. jangan la cmni

forever love said...

putERi-kAtEk: hehe.. me too insyaAllah

forever love said...

mahirahnazlim: hehe.. kalo bz memang susah nak stick kat SB

forever love said...

mat ju: setakat nie.. readers atq memang ramai dari Sb.. sayang SB sangat2..

forever love said...

The Lady & Mr Vampire: ada... cuba tanya kat kanak2 atas tue

PuRpLe LaDY said...

nalin slalu masuk wall SB. tp tu la satu perangai nalin. lg suka memerhati+membaca dr komen kat situ..

forever love said...

PuRpLe LaDY : ramai gak yang jadi camtu.. lagi2..members yang awal2...diowg sekadar memerhati je

Ujang9897 said...

erk..

mcm kelakar jer ada kecik ati tak kena TAG..,

jgn gila popular la nak kena TAG selalu..,


yg dh pernah jumpa dan rapat mmg la mesra alam selalu

tapi jgn mengadap SB jer selalu ek..baik ngadap blog member2..gado2 dkt entri lagi best..=)

forever love said...

Ujang9897: haha.. gler tag diowg nie.. tak tahu la nape..

tue la pasal.. kalo yg dah jumpe tu.. memang la terlebih mesra alam.. hihi...

tah.. gado kat entry lagi best..

Shira Afya Hashim said...

shira selalu jgk tak dilayan di SB, tapi tak kesah. tetap suke mengadap group SB sbb di SB mmg best gilerrrr. ketawa sorang2 bile tgk gang2 kt SB tu berborak.. insyaAllah tak tinggal kn SB :)

forever love said...

Shira Afya Hashim: huhu.. baca gelagat diowg pun dah cukup menghiburkan hati...hehe.. thnx ya shira

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...