terhebat dari ...piouSpdosH..

Thursday, 17 March 2011

JADUAL kerja saya

assalamualaikum wahai readers sekalian

atq nak share sikit jadual kerja atq yang super duper sibok nie... 

  • 6 pg : bangun tido.. prepare order customer untuk hantar ke opice
  • 730 pg : ada kat rumah.. persiapan diri...
  • 800 pg : bukak lappy, masukkan data customer dalam excel
  • 930 pg : tunggu panggilan dari installer company atq yang diowg dah boleh proceed install unifi.. 
  • 11 pg : update data customer dalam system
  • 12 tghari ke 230 ptg : tepon installer company tanya detail hardware yang telah dipasang.. update dalam system juga..
  • 230 ptg - 430 ptg : tunggu call dari installer yang diowg boleh proceed install unifi untuk order petang pulak...
  • 430 ptg - 8 mlm : tunggu detail dari installer untuk update dalam system (sama masa jam 12 tue)
  • 7 mlm : tunggu order keesokkan harinya
  • 730-830 mlm : check kelengkapan order untuk esok.. kalau xde.. tepon TMUC suruh masukkan (kalau dapat awal)
  • 11 mlm : print order untuk esok.. tue kalau settle cepat.. kalau lambat.. lambat lah..


kerja atq setiap hari.. angkat call orang.. telepon orang.. kalau banyak kene tepon.. abis la kedit.. rm10 kadang-kadang guna sehari je.. hurm...


camtu la cara atq bekerja.. memang nampak tak padat.. tapi atq yang rasa.. memang tension.. sakit pale sebab kene rush.. kene paksa.. kene marah semua tue la.. bukan salah atq pun.. atq just done kan dalam system.. tapi tunggu bila installation kat rumah customer siaplah.. kalau ada problem masa tengah install tue. lambat la.. kalau cepat.. cepat lah.. hurm.. sabo jela..

2 pengondam setia:

Mr. Kamikaze said...

sabo.. cabaran bekerja.. hehe

forever love said...

Mr. Kamikaze : mmg bersabo pon... kalo x lama dah resign... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...