terhebat dari ...piouSpdosH..

Wednesday, 9 March 2011

perjalanan ke bangi banyak halangan...

assalamualaikum wahai reader sekalian


fuh..penat baru balik dari bangi.. means dari kuis la.. wtpe.? isi borang jangka tamat pengajian yang tak sampai 15 min je pun.. tapi ya Allah... penatnya...kenapa.? meh atq cter..

pagi tadi rasa malas je nak bangun pagi... dari semalam lagi rasa macam tak caya nak pergi bangi hari nie.. dalam kul 8 pagi kuar lah rumah.. pastu.. moto pulak buat hal.. start pakai picit.. tak jalan.. start pakai tendang pulak.. lagi la..bunyi pun tak de.. hurm.. dah la terlambat masa tue.. pastu cuba lagi start pakai picit.. alhamdulillah hidup gak moto tue..

pastu masa dah nak sampai kat simpang KTM sg buloh.. salah naik fly over pula..dah salah jalan.. terpaksa lah terus.. jalan ke kepong.. pastu naik flyover yang kat depan tue.. konon-kononnya nak u-turn la.. tup-tup.. masuk highway.. dah.. camne nak buat..

ada 2 persimpangan pulak tue.. satu highway ke klang.. satu lagi highway ke kedah.. benti kat tepi.. decide highway mana nak lalu... then masuk highway ke klang... tawakal jela..mana-mana ada KTM.. benti jela.. pastu nampak pulak signboard ke kota damansara.. benti lagi sekali kat tepi..decide sama ada nak masuk simpang damansara tue atau tidak.. kalau masuk..kompem-kompem muncul balik kat sg buloh..

masuk jela.. xnak lebih sesat... masa lalu highway tue...siap lalu restoran jejantas sg buloh.. lalu yang belah kiri kanan ada batu-batu tue..hurm.. jauh tersesat.. dah la nana ada lesen moto L je.. memang kerja gler la time tue.. polis ada kat sebelah..buat slumber je..

alhamdulillah sampai juga kat KTM sg buloh balik.. dalam train apa lagi.. tido la.. amik masa rest.. lena la gak.. pastu sampai je kat kuis.. ya Allah.. satu lagi dugaan..

semua opice tutup.. sebab ada sambutan Maulidurasul... hurm.. apalah nasib ari nie.. kul 2 petang baru bukak opice nya.. terpaksa tukar rancangan dengan nadiah ayob.. janji nk jumpa petang.. tp terpaksa jumpa tengahari.. sementara nak tunggu opice bukak..hurm.. 

makan sama-sama dengan nadiah ayob.. datang pulak faziera & nor lalala... x puas jumpa diowng. sebab kejap sangat... grrrrr...

pastu datang kuis balik..settle kan urusan tue.. cett!! tak sampai 15 minit dah settle benda tue... mak aiii.. sungguh tension di situ.. kalau pagi tadi dah settle.. lama sikit lepak dengan diowg... grrr..

tapi xpela.. nak buat camne kan.. patutlah rasa malas je nak pergi.. rupa-rupanya banyak halangan..hurm... pengajaran lah gak tragis ari nie..

8 pengondam setia:

y u y u Z u l a i k h a said...

sobbsobbb! akak tahu seksa nya cam ne T_T

forever love said...

y u y u Z u l a i k h a: tahu xpe..dah la naik moto..sakit pinggang nie taw...

sampai kuis opice gelap..haha.. pastu selamat x kene saman masa masuk sekali lagi..

Along Usop said...

woooo nak nages woo... along pnah sesat dengan muto nak balik bangi dari shah alam...

tengah malam pkol 1 lebih... hiway mane tah.. sunyi jer... lampu pon suram jer..

pergghh... berbekalkan bekalan minyak yg tak tentu cukup ntuk ke stesen myak terdekat..

along redah je jalan yang agak2 kenal.. nasib baik la sampai.. kalau tak.. =.=

forever love said...

Along Usop: memang sakit kan kalo cmtue... mesti cuak gler.. xpela..yg penting selamat..tue je

Along Usop said...

tau takpe.. yang penting..

rancang perjalanan sebelum bergerak..

pastikan segala bekalan keperluan dah lengkap.. =)

tapi jgn lupa.. serah pada Nya yang maha menentukan segala hal.. =)

forever love said...

Along Usop: yup..kene ada perancangan..pastu berserah.. ada hikmah disebalik kejadian yang berlaku

... said...

wa'alaikummussalam..

er..atiq, rumah saya kat bandar baru je.kat stesen esso sebelum samapai kat ktm tu.yang depan dia ada kem tentera.hehe..rumah lama.masih berpenghuni~

ohh.slah naik flyover.patutnya, atiq jangan naik flyover ke-2.kat bawah flyover tu, jalan terus.dekat laluan bawah traffic light yang depan damansara samai tu, ada u-turn.

huhu..kalau simpang highway ke kedah, akan patah balik ke jalan kuala selangor.tapi masa patah balik kena amik susur keluar hospital sungai buluh. senang cerita.dari simpang kedah, akan lalu pekan sungai buluh lama, rawang, kuang dan lepas tu, masuk sempadan perak.

kalau atig maik yang kelang ku, kompem memang jauh nak patah balik ke sungai buluh.


hoho.lain kali kalau tersesat area2 ni, saya boleh bantu tunjukkan jalan =)


eh? baru teringat.kuis.. cik bulat ain pun kuis.hehe.. junior atiq ke?

forever love said...

...: dah selamat sampai pun..hihihi..

a'ah CB die budak kuis..junior la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...