terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 10 July 2011

Cerita Disebalik Perhimpunan Haram Bersih 2.0

assalamualaikum wahai reader sekalian..


opsss.. atq tak join perhimpunan semalam ye.. amik tahu pun tak.. hehe.. semalam atq pi tengok sawah dengan laut.. release kan tension kat sana.. merempit dengan kawan...

maaf atq cerita pasal perhimpunan bersih nie... atq tak menyokong... dan atq tak membangkang perhimpunan tersebut.. atq kat atas pagar... so jangan condem atq ye...

setiap kali berhimpun camni.. mesti ada kebaikan dan keburukannyakan.. lagi pun.. undang-undang tak menyatakan perhimpunan adalah salah.. kalau perhimpunan tue salah.. maksudnya masa new year.. masa ambang merdeka pun salah la.. salah di sisi undang-undang.. tue dah di kira perhimpunan kan.?? ada tak tindakan di ambil masa 2 perhimpunan terbesar kat malaysia nie..? takde kan.??

nie dari fikiran atq la.. kebaikan berhimpun cam tue ada sebenarnya.. dengan berhimpun camtu.. biar pihak kerajaan tahu yang rakyat sekarang nie tak boleh di buat main.. tak boleh nak cilok-cilok lagi macam masa dulu.. yang rakyatnya masih tertutup lagi mata dan minda mereka.. rakyat sekarang dah lain.. sikit je kene tindas.. isu besar naik... banyak dah isu yang menindas rakyat.. tapi rakyat tak dapt buat pape..

macam pilihanraya... banyak pegundi hantu setiap kali musim pilihanraya.. orang yang dah mati 20 tahun lepas pun ada yang mengundi.. yang masih baby pun nama diowg ada dalam system. apakah semua nie.?? so.. tue yang terjadinya perhimpunan camni.. system diowg takk upgrade ke.?? ke saje je biakan camtue.??

lepas nie berharap pihak kerajaan bukak la mata tue ye.. jangan tak ambil peduli pasal rakyat... jangan nak naikkan cukai sesedap rasa je.. harga barang pun jangan nak naik sangat.. ingat rakyat nie..gaji diowg 50 ribu je.?? dan jangan la guna duit rakyat untuk kepentingan sendiri macam kat entry INI

semalam.. kalau tak silap ada seorang meninggal sebab gas pemedih mata kan.?? al-fatihah untuk arwah.. takziah untuk keluarga arwah... tak pasal-pasal kan.. tue la.. barua kerajaan banyak sangat.. lagi-lagi media-media nie.. nak sedapkan cerita.. ingat akhirat....

keburukan perhimpunan nie pun ada gak.. macam semalam. keamanan tergugat.. sebabnya.. baca kat entry INI.. kalau tak ada road block.. tak ada gas pemedih mata sesuke hati.. tak ada bom asap.. perkara camtu terjadi ke.??

apa salahnya biarkan diowg berjalan.. tak salah pun.. sekadar berjalan.. ada PM kita tengok semalam.?? takde kan.. die sibuk pi rasmikan event sana..event sini... selagi tak mengugat keamanan masa tue.. biar kan je.. tengok sejauh mana diowg sanggup berhimpun.. sampai kan masjid semua dikunci.. apakah semua ini.?? dah tak bagi orang islam bersolat.. ?? isk..isk.. isk.. mana agama masing-masing.?? kata sayangkan islam...

yang peliknya.. kedai-kedai tutup kenapa.?? kalau atq time tue.. atq bukak je.. at least keuntungan berlipat ganda.. alah.. kalau tutup.. takde untung sehari je.. apa salahnya rasa sehari takde untung.. tak salah pun.. tak luak pun duit tue.. selagi kita berniaga atas niat kerana Allah...

opsss.. banyak pulak bebel kan.. maaf la ye.. nie semua dari hati atq.. takde dari sape-sape.. nampak macam atq sokong kan.?? tak-tak.. atq atas pagar.. 

hurm.. semua pikir negative.. jadila negative.. tapi bila pikir positive.. jadi positif la.. betul tak apa yg die kata tue.??

"DENGAN TEGAS ,kata2 ustaz azhar idrus semasa kuliahnya sebentar tadi :

"Orang berhimpun untuk menyatakan kebenaran, dipukul dan dihalang polis seperti orang yang MELAKUKAN MAKSIAT... !!
Orang yang menyanyi, berjoget, buat maksiat, zina masa malam tahun baru, polis tidak kata apa pun"

sumber : Jkkk Fan Club


8 pengondam setia:

Solihin Zubir said...

jgn takut untuk menegakkan kebenaran..
persetankan apa org kata..
jgn berdiri atas pagar.. nnt jatuh.. heheh..

Mejuez said...

kalau time new year dorg dah minta permit untuk mengadakan aktiviti sebelum tarikh di adakan..

semua aktivit yang besar2 mesti ada permit dari polis dulu.. tapi perhimpunan haram ni tak boleh dapat permit sebab dorg berarak bukan duk setempat.. :)

yunZ said...

macam2 hal kan.

singgah saya..cherita.khita-yuyunz​ .blogspot.com

fRaMe+LenSeS said...

setuju ng kamu.. wee~~

Ku Azhar said...

kalau kedai xttup..and beribu org serbu masuk..komfirm hilang mcm2...

and new year and large event smua dpt permit..hehehe

Ku Azhar said...

hehehe..terlupa nk tmbah...smua nie naik sbb harga petrol naik kn? cukuplah kerajaan dah bagi subsidi rm0.80 utk setiap liter...teruk la kerajaan..nk tnggu bangkrup dlu br mnyesal?..ron95 harga asal rm3.28 sen kalau xslh..

mynameismy said...

setiap org berhak kuarkan pendapat masing2 syg..;)

n berdiri atas kaki kamu sendiri.. jgn ikut org lain...;)

eh dah cukup umur lom nak mengundi? klu belum daftar jgn lupe reg. hehe

~CiK TiNieY~ said...

suka kata2 ustaz idrus tu...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...