terhebat dari ...piouSpdosH..

Monday, 28 February 2011

[SEGMEN] : SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA

assalamualaikum wahai reader sekalian

isu hangat sekarang nie..pasal vlog..ada yang tak suka..kalo setakat xsuka xpe..janganlah sampai nak mengutuk, mengata dan siap cop sebagai pelacur lagi tue..isk3...dunia semua nie...dunia-dunia pun..ia mengajar kita mengingati Allah.. tahu kelemahan kita, dan tahu yang sebenarnya kita nie bukan semuanya suka...ok enough membebel..dah macam mokcik da...

sebenarnya atq join segmen abg ben ashaari nie...atq adalah penyokong VLOG yang dibuat oleh 1tube.my



sebelum atq nak bagi semangat kat sesiapa yang buat vlog tue.. nie pandangan atq sendiri pasal vlog..pandangan dari pihak yan xbuat vlog..hasil dari perbincangan bloggers yang dah buat vlog..


"nie pandangan atq yg xde vlog..tapi buat2 macam ada...

vlog nie macam kita buat persembahan kat depan org ramai gak..cuma lainnya..xde orang depan kita..just kamera dan kameraman je...vlog nie lebih mudah disampaikan dan lebih mudah untuk difahami apa yang hendak disampaikan...

vlog nie dapat menaikkan keyakinan diri..memang sesuai untuk siapa yang rasa diri die tue xde keyakinan..vlog nie gak..dapat lihat keikhlasan seorang blogger tue dalam arena blogging..nape atq cakap camtu sebab..yela..dalam penulisan..kita boleh je menipu apa yang kita nak tipu...so..dalam vlog..nak menipu tue satu benda yg mustahil..sebab orang nampak cara penyampaian kita...

vlog bukan nak cepat up kan diri kita..tapi kita cari benda baru..yela..asyik penulisan je..bosan la..kalo guna vlog..kita boleh buat 2 keje dalam satu masa..sambil dengar..sambil buat keje lain..ye dak.?
"


so..dah baca yang kat atas.? xsuka sila tekan 'X' ok...


korang yang nak buat vlog lepas nie or yang bercadang nak buat vlog tue :-


  1. teruskan je rancanga nak buat vlog..even ada orang xsuka..jangan dikisahkan..
  2. jangan hiraukan entry-entry yang menghentam blogger membuat vlog
  3. kita dengan cara kita..mereka dengan cara mereka.. xkan kita nak follow cara kita..hancurlah dunia kalo camtu
  4. be yourself ok...
  5. jangan putus semangat even dihentam kaw-kaw oleh orang lain..ambil contoh peribadi Rasulullah SAW ok... yang xpernah berputus asa untuk berdakwah kepada kafir quraisy...
tue jela yang terlintas dalam fikiran buat masa nie...so..teruskan apa yang dirancang ok...Allah yang tentukan..

18 pengondam setia:

Eyka said...

eyka sokng vlog blogger!! heheXD eyka je blom buat lagi..biasa la eyka tak hot..domo je hot ni! hee:)

forever love said...

Eyka : hehe..ada masa buat la..hihi..nie tengah buang masa nie..hihi

Ujang9897 said...

=)

forever love said...

Ujang9897: ehh ujang senyum la..balas senyum gak la..hihi :))

Hanim Mahali said...

Terima Kasih Atiq ^__^

Arenyss said...

wahh..nicely said!sokong blogger malaysia!oh yeah!;)

forever love said...

Hanim Mahali : sama-sama..tue je yang atq boleh sampaikan..

forever love said...

Arenyss : hehe..thnx ya..join la sekali..

apisv2 said...

slm kunjungan...
saje usha2 pendapat korg;p

Saya Sokong Vlogger Malaysia

husna nabila said...

huhuhu.. nape je e org tak suke vlog ni.. aku tak uptodate sgt.. busy la lately

forever love said...

apisv2: thnx ya...

forever love said...

husna nabila: myb sebab benda baru kot..tp tah la..yela..orang selalu pikir blogger just duduk belakang tabir..sebab tue bila blogger menonjol..depan kamera..diowg marah..haha...cetek fikiran

mas.saari said...

singgah dari blog abg ben..
jom follow2 utk tambah kenalan!

saya pun sokong jugak!!

forever love said...

mas.saari : thnx ya...samala dgn saya..saya sokong vlog..

kakchik@ella said...

terbaik la entry ni atiq. pengajaran di dlm entry ni ialah "jadi diri sendiri. kc suka.

forever love said...

kakchik@ella : yup jadilah diri sendiri..buat apa nak jadi orang lain..xbesh!

iManAzRaf said...

hehe... btul2..

forever love said...

iManAzRaf: thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...