terhebat dari ...piouSpdosH..

Thursday, 24 February 2011

kehidupan orang sakit..camnilah

assalamualaikum wahai readers sekalian

sekarang nie..ramai sangat kawan atq yang mengalami musibah..kyerull dengan operation kakinya, KSP dengan nak buka jahitannya la..macam-macam.. 


hope diowg cepat sembuh seperti biasa.. nak tengok keceriaan, kegembiraan & keaktifan diowg tue.. masa lawat kyerull kat HKL, dia masih ceria dalam kesakitan.. kyerull memang kuat..


ceria-ceria atq pun..atq ada gak sakit..sakit yang berpanjangan..tapi xdela sampai kene operat bagai..just masa 23.4.2010 tahun lepas je..atq kene buat appoinment OGDS, taw x.? alah yang masukkan scope dalam perut tue..kalau xtahu gak..search la kat pokcik google or uncle yahoo k..


atq sakit dah lama..dari sem 2 or 3..means masa umur atq 18 tahun..mula-mula kene..memang sakit sangat-sangat.. 9 klinik + hospital atq pergi..dah macam-macam ubat atq makan..tapi sama gak sakitnya..just ubat tahan sakit je betul-betul berkesa time tue..nak jalan pun xleh nak tegak macam biasa..jalan dah macam nenek kebayan, lembab, menunduk..duduk pun xleh lama-lama..malam-malam demam..10 hari camtue..memang seksa.. selamat dah lagi beberapa hari je nak cuti midsem..so xdela banyak sangat ponteng kelas..


lepas kejadian tue..atq selalu la kene gastrik..kejap-kejap kene gastrik..lama pula tue..kalo x cukup 2 minggu..kompem x kan baik punya..dah cukup 2 minggu..baru baik..bagus kan camtue..kalau dah kene tue..nak naikkan selera makan balik..memang payah..kene paksa diri nie sentiasa makan..sentiasa mengunyah..tapi dalam keadaan tahan sakit la..


sekarang nie atq under pemerhatian doktor lagi..appoinment setiap 2 bulan lepas buat OGDS, pastu sejak awal tahun 2011, dah naik ke 3 bulan.. dalam bulan 4 nie..atq ada lagi appoinment kat Hospital Putrajaya..so putrajaya tue dah jadi tempat atq bertandang dalam setiap 3 bulan..


makan ubat xyah cakaplah..setiap hari nie makan ubat..dah lali da makan ubat tue..cuma ingat x ingat je dah makan ke belum hari nie..dulu kene makan 2 kali sehari..sekarang kene makan sekali sehari..haha..yess..dah berkurang da..yehaaa...tapi disebabkan ubat nie lah..atq kene stop dulu derma darah...grrrr..ada ketensionan di situ..


atq xnak cerita perihal atq sakit nie..tapi atq nak mintak tolong dengan readers semua..boleh x tolong nasihat atq..SURUH ATQ JAGA MAKAN ATQ..tue je atq nak mintak tolong..sebab atq dah xlarat nak makan ubat da..dah bosan da makan ubat tiap2 hari..korang tolong erk...


nie ubat sekarang..dah nak abs da..yeay..ubat kapur tue makan bila rasa sakit sangat je..ada lagi botol 2 die..

dapat masa appoinment bulan 8 or 10 tahun lepas..abs da..buku kuning tue buku appoinmnet atq


 atq nak bg nasihat sikit nie.. korang jangan xmakan taw even diet pun.kang jadi macam atq..pastu jangan selalu sangat makan benda masam..minum air limau nipis tue..semua la..boleh makan..tapi jangan kerap sangat ok..

kepada kyerull...semoga cepat sembuh k..nk kuar sama-sama lagi nanti..hope semua berjalan lancar taw semuanya


sorry kalau korang meluat dengan entry ini..hihi

14 pengondam setia:

~Kirin Selama Perak~ said...

luka yg jahit ari tu xcantum dengan elok.klau xelok dalam masa terdekat ni,mungin KSP akan jahit semula.benda kecik ja 2!
tggu KSP sihat,KSP akan memeriahkan suasana balik !
:D

Fakhrul1409 said...

bgus nih...xmeluat pun...ok la nih...byk jgk bleh kongsi..hope kyrul n KSP selamat..moga dorang ceria selalu..

tika said...

dear..OGDS la..bukan ODGS...
anyway,smga cepat sembuh ya...kalu gastrik,minum susu banyak2...
Allah hanya menurunkan ujian setimpal dengan keupayaan mereka...

forever love said...

~Kirin Selama Perak~: huish..npe sampai cmtue..sebab salah jahit ke sebab banyak jalan.?

forever love said...

Fakhrul1409 : thnx awk..atq sekadar share apa yang atq rasa...

i hope diowg sihat macam sebelum nie..

forever love said...

tika : hehe..okeh..dah betolkan dah..thnx tegur erk..i hope so..insyaAllah..

~Kirin Selama Perak~ said...

sebab byk gerak n byk kena air time mandi
:(

forever love said...

agak dah..lepas nie jgn byk gerak k..pastu mnd kaki tue bagi ke atas..hihi

tia said...

atiq! jage maaakannnn oke ?
kne promise dgn tiaa!!

kakchik@ella said...

atiq, aiman pn skrg da start kena gastrik. mggu lpas 4 ari dia tak gi school sbb gastrik. tgh malam terjaga sbb perut dia sakit. Pagi bangun jln bongkok2.

KC pun ada tau. KC da penah buat da scoop tu. tapi result ok. tak da bacteria .. tak da luka.

ekceli atiq, gastrik adalah sakit berpanjangan. lama btl nak cure. sabar ye dik. Tuhan syg org yg sabar.

forever love said...

tia : atq xleh nk promise..tp atq cuba okie...

forever love said...

kakchik@ella : yup..ari tue result atq..ada luka dalam perut nie..sebab tue payah nak baik...

ok..insyaAllah atq jaga diri kak..

nadira shahid said...

atiq, kecian nye awk.. Jgn skip mkn ubat taw.. ubt pun dah 4-5 papan T_T hm, risau gak sebab NS suke mkn masam especially nanas..

forever love said...

nadira shahid : thnx awk..mmg 4 5 papan..tue pun ada yang dah abs da..tp ubt ny kecik je..hihi...

lepas nie boleh makan..tp kurangkan la erk..bahaya utk future nty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...