terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 25 February 2011

reti memasak ke..reti mengemas..mana satu idaman kalbu.?

assalamualaikum wahai readers sekalian

nak share gak la pasal wanita..tapi bukan dari segi perwatakan dia, atau dari segi macam-macam lah..nie dari pandangan atq sendiri okie..so..kalau ada salah..jangan marah..

just nak share je..selalunya..perempuan yang reti masak nie..xreti mengemas rumah..camtu gak sebaliknya..kalau reti kemas rumah..xreti memasak..haha

perempuan reti masak

:- beruntung dapat perempuan reti masak nie..sebabnya setiap hari die akan masak..menu lain-lain..sebab die suka variasi kan menu..kadang-kadang cipta resepi baru..best-best..kenyang perut sentiasa..xpayah makan kat luar..sebab kat rumah pun dah ada tukang masak setaraf chef..chef yang tak bertauliah..boleh jimat duit..sekadar beli barang dapur banyak-banyak..then pesan je apa yang nak makan..semua dia boleh selesaikan..tapi ingat! ada gak perempuan suka masak if barang dapur cukup..kalau barang dapur xcukup..maknanya..xberasap dapur rumah tue..tapi ada gak sesetengah tue..xde barang dapur yang cukup, guna je apa yang ada..pastu makin sedap pula tue apa yang dia masak..hehe...


perempuan reti mengemas


:- yang nie best..sebab rumah kita akan sentiasa kemas..pantang bersepah..zup-zup..pasti dikemasnya..tapi kene tahan telinga la..sebabnya..selalunya dia akan membebel macam makcik-makcik..haha..jangan marah nokkss..yela..dia dah penat kemas, bersih, tersusun, rapi..tapi bersepah balik..sape yang xberasap berapi kalau camtu..ada gak perempuan yang suka mengemas nie..suka beli barang perhiasan..yela nk mencantekkan rumah lagi..hihi..boleh beli..xsalah..tapi jangan membazir sudah..nanti setan suka..

perempuan yang reti mengemas dan memasak


:- lelaki yang dapat perempuan camni memang untung habislah..yela..dahla pandai mengemas..pandai lak memasak..pergh..memang best...perut k sentiasa kenyang..mata tenang je..xde sarabut tengok rumah bersepah..hehe..discription selebihnya..korang gabungkanlah kedua-dua sekali erk..


pihak lelaki pilih yang mana erk.? pihak perempuan nak jadi yang macam mana.? kalau just reti masak tapi xreti kemas rumah..belajar la erk..sama gak yang reti kemas umah..tapi xreti memasak..nie wajib belajar..kang laki asyik makan luar..xpasal-pasal kawen dengan tokei restoren tue..haha..opsss..mintak dijauhkan...


nie sekadar pendapat atq je..if salah..sila perbetulkan erk..xde berkaitan dengan yang mati ataupun yang hidup..yang terasa..atq mintak maaf....berubah menjadi yang lebih baik...

11 pengondam setia:

Fakhrul1409 said...

fakhrul amek yg dua2 skli..mengemas n memasak..hehehehe :D

forever love said...

Fakhrul1409: wah..kena cari betul3 la nie.hihi

Fakhrul1409 said...

hahahaa...atiq pndai masak? pandai ngemas? hahahah..

kaizen said...

dua2 skali laa...
tp ingat...lelaki & pompn dijadikn utk saling lengkap melengkapi...

Fakhrul1409 said...

tp klu leh..bia sme2 bleh wt..xkira lelaki..atau pun pompuan..sume leh masak n ngemas..ok jgk kn..

Syakir Rahman said...

dua2 xnak...
saya x suke mkn kt umah...
pastuh saya suke umah beselerak...
ade plihan laen x???keh3...

forever love said...

Fakhrul1409 : hurm...2 2 reti..tp lgi hebat dalam memasak la..hihi

forever love said...

kaizen : yup..betul tue..so..kalo dapat pasangan yang x reti sesuatu..kita cuba terima dia seadanya dan nasihat dia agr berubah..

forever love said...

Syakir Rahman: wah..untung la perempuan camtu..hihi

Syakir Rahman said...

atiq<----kalo jmpe yg cmtuh, rekemen kt aku k..hahaha

forever love said...

Syakir Rahman: haha..ok je..senang je kalo camtu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...