terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 19 February 2011

LEMAHKAH WANITA ITU KETIKA MENANGIS??

assalamualaikum wahai readers sekalian

hari nie atq nak cerita pasal wanita..yela..atq kn wanita..even ramai ingat atq nie laki..tapi atq wanita ok..atq wanita..atq ok..hihi...lagi-lagi masa event kat shah alam ari tue..memang kaw-kaw kene perli dengan diowg..yup..memang atq dulu tomboi..tapi sekarang dalam proses penukaran ke wanita sejati ok..hihi...

nampak je ganas diluar..tapi ada taman taw dalam diri nie..xcaya.? tanyalah kawan-kawan yang rapat dengan atq..dahla tue..lagi banyak bercerita pasal diri..abis terbongkar semua pekung di dada..nak kenal atq dengan lebih rapat? atq on je..

atq dah..STOP ok! merapu meraban je kejenya..berbalik kepada tajuk entry ok..hari nie atq nk cerita kenapa perempuan atq nama saintifiknya wanita mudah menangis..tue je sebenarnya..hehe...jom baca kenapa sebabnya..

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya 
"Mengapa engkau menangis?"

"Kerana aku seorang wanita", 
kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan
berkata, 
"Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, 
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan",
hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun akhirnya membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, 
tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia bermunajat kepada Tuhan,
dan ia memohon jawapan, 
"Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"


Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita,
ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. 
Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; 
namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu "

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

 "Kau tahu:

 Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."

 "Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya ? tempat dimana cinta itu
 ada."

 Setiap Wanita itu Cantik.

pssst: "Kirimkan ini kepada setiap wanita cantik yang Anda kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah Wanita. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi. Anda akan menambah harga diri wanita!




dan atq ngaku..atq senang menangis..so kepada laki-laki diluar sana..jangan nak marah-marah bila perempuan menangis ok..

22 pengondam setia:

kheeyu tohid said...

menangis itu perlu...

pearl jade said...

uhuhuuuu...betul betul!!!
kita ni kuat utk hadapi cabaran tp kite kena nangis gak..wuuuuwuu T_T
sye ni kire epi go lucky orgnya tp mudah menangis..kalau nmpk org buta,baca novel(wajib nangis)..hehe..tp 2la,org laki ni x phm kite nangis 2 1 way cara kte nk release tension sket.huhu

oo br tau..cik atiq ni pernah tomboi.xpe sy phm.dl mse kcik2 n remaja kte x kisah sgt dgn diri kita.sye pn ganas gak orgnya.bile da dwasa ni and stat mengajar br amk brat psl penampilan diri..huhu

forever love said...

kheeyu tohid: yup..utk cuci mata kita.hihi

forever love said...

pearl jade: betul..cara terbaik utk meluahkn perasaan..

hehe..citer dolu-dolu la..skrg otw bertukar

Nour Akmal said...

hye..singgah cni..
nice entry...=)

jom singgah cni..

menangis la puas.... :

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/menangis-la-puas2.html

krole said...

wuahhh!!suka dengan en3 ini..hormatila wanita...thanks wak for sharing~

Ein Auzai'y said...

mmm...betul tue...dah ngangis lepas semuanyer...but my husband tak suka bila saya menangis....pujuk pun tak kan....sometimes dia tak faham....

forever love said...

Nour Akmal : hehe..ur welkam...atq share apa yg atq tahu je..

forever love said...

krole: ur welkam..hihi..yup2..tp saya hormati gak laki2 nie

forever love said...

Ein Auzai'y: kadangkala ada lelaki yg xsuke tgk perempuan nages sebab diowg akan lemah...myb sebab tue kot

dotdotsekian said...

sape suka marah bila pompuan nanges memang tada hati perut usus ginjal.huh!

Solihin Zubir said...

kalau bleh, sy xnk wat wanita menangis kerana sy..

forever love said...

dotdotsekian: huhu..jgn la marah sampai cmtue sekali

forever love said...

Solihin Zubir: hope jgn la erk..kalo die nages sebab awk..jaga hati die k..

krole said...

saling menghormati akan menhasilkn satu hubungan yang intim dan insyallah akn berkekalan smpai bila2...amin~

forever love said...

krole: insyaAllah..amin..kalo ada jodoh.itu lah yg diharapkan..

Qutiq Ishanee said...

hrni satu hari qutiq bnyk menangis. haihhh :( nk peluk atiq bole?

forever love said...

Qutiq Ishanee: boleh je..nty atq join nages skli..hehe

kakchik@ella said...

tak semestinya lemah dik. Kakchik pun kdg2 menangis bila tertekan. bila dah nangis rasa cam lega je pdhal masalah lum settle. hihi ..

forever love said...

kakchik@ella: sebab tue x lemah..sebab nie cara halus kita lepaskan perasaan kan.?

Hanim Mahali said...

sama la kita... huhuhu....

forever love said...

Hanim Mahali: perempuan mana yg hatinya keras sgt kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...