terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 19 June 2011

Bersama Datin Tyka : “Kenangan Manis Dan Pahit”

assalamualaikum wahai reader sekalian...


join contest lagi.. wee~ tinggal satu je GA yang atq tak join.. hope tak lupa...

nak join.. picit jela
atq nie antara orang yang tak ingat sangat pasal kenangan-kenangan nie.. tapi bila di imbas semula.. boleh la... jom baca kenangan atq masa sekolah.. tak tahu la pahit ke manis...

kalau tak silap.. masa atq form 2.. atq ada rapat dengan sorang budak perempuan nie.. sebaya atq.. kelas je lain-lain.. tapi satu aras la... atq taknak la mention nama die.. huhu... biarlah rahsia...

dari form 1.. sampai lah form 5.. atq duduk asrama.. so orang yang paling dekat dengan atq kompem la kawan.. masa sekolah dulu.. atq mesti ada geng.. dari form 1 sampai form 5...

cerita atq masa form 2.. atq rapat dengan si A nie... pergi mana-mana mesti sama.. nak pergi solat kat surau pun sama-sama.. sanggup tunggu die kat pagar asrama.. nak pergi prep pun dengan die.. mandi kat kolah pun dengan die.. pergh.. memang rapat la..

kadang-kadang atq tolong basuh baju die.. hahaha.. giler tak.?? sampai ada kawan atq yang lain cakap.. atq nie dah macam kuli die.. huhu.. tapi atq buat pekak kan telinga je.. biaq pi apa orang nak cakap... setiap pagi.. mesti atq kejut kan die dari bangun tido.. huhu.. baik tak atq.???

tapi ada satu masa tue.. atq tak tahu macam mana atq boleh gadoh teruk dengan die.. sampai taknak bertembung dengan die.. tak nak tengok muka die.. pasai pa pun atq tak tahu.....

kalau tak silap.. atq sanggup amik jalan lain atau buat-buat tak nampak die.. time tue macam menyampah gler rasanya... hahaha.. ego jugak la atq time tue.. die banyak kali mintak maaf.. tapi atq buat tak layan.. pergh.. dasat...

sampai satu malam tue.. die amik langkah untuk memujuk atq... mula-mula die pesan kat kawan atq.. yg die nak datang dalam pukul sekian.. nak jumpa atq.. tapi sebelum tue lagi atq dah lari dulu.. dah pi toilet.. huhuhu...

pastu..masa dah balik prep.. tiba-tiba die datang.. duduk sebelah atq.. cakap kat telinga atq yang die mintak maaf.. siap nyanyi lagu lagi untuk mintak maaf kat atq... tak ingat dah lagu apa die nyanyi.. masa tue kawan atq lagi sorang ada.. die dok memerhati dari pintu kelas..

apalagi.. mencurah-curah la air mata nie.. sape yang ada kat dalam kelas masa tue.. semua nangis... lepas je die nyanyi untuk atq tue.. atq terus bangun.. pi toilet.. nanges puas-puas dalam toilet.. die still dalam kelas tue juga.. menangis gak.. masa dalam toilet.. kawan atq yang dari tadi dok jadi pemerhati.. bagi advice kat atq.... suruh maafkan si A tue...

atq patah balik ke kelas.. atq pun mintak maaf kat die.. makin bertambah kelajuan air mata nie mengalir.. atq peluk die erat-erat.. alhamdulillah lepas tue.. hubungan kami baik sehingga lah ke kenangan seterusnya..

cerita atq masa form 5... kami satu batch kene buat sambutan hari guru.. tema warna merah hati.. seminggu kami siap kan dewan untuk sambut hari guru.. banyak benda yang kami buat.. balik dorm lewat malam.. lagi-lagi sehari sebelum sambutan hari guru.. tido dalam 3 ke 4 jam je.. dan akhirnya.. sambutan hari guru tue adalah sambutan yang paling best dan meriah sepanjang kami kat sekolah....

nie bunga yang melambangkan kami sayang cikgu-cikgu kami.. belanja besar nie


dan beberapa bulan sebelum exam SPM.. guru-guru kami telah mengadakan satu kem score A.. kat bangi.. tempat lupa pulak.. masa tue.. batch kami yang perempuan tengah berpuak-puak.. geng sana tak suke geng sini.. geng sini menyampah dengan geng sana.. geng situ sokong sini.. geng sinun sokong geng sana...

pastu masa mula-mula taklimat.. geng sana duduk depan.. geng sini duduk kat belakang.. adalah separuh duduk belakang lelaki.. kalau dah duduk belakang lelaki..paham-paham jela kejelasan untuk melihat slide.. terlindung.. pastu bermulanya slot yang pertama.. geng sini datang awal.. nak duduk depan la kononnya.. rupanya geng sana dah cop tempat dari masa taklimat..

masa tue bergadoh besar antara geng sana dan geng sini.. siap teralih kerusi meja yang dah disusun... huhuu.. yang budak baik-baik.. duduk diam memerhati kan je... akhirnya geng sini beralah. duduk belakang.. tapi masing-masing dah sakit hati.. dah marah sangat-sangat.. termasuk lah atq.. huhu.. time tue.. budak laki yang ada dua tiga kerat pun join untuk meleraikan keadaan..

sampai ustazah pun perasan perubahan air muka masing-masing.. ustazah siap tanya atq ok ke tak.. jawab ok jela.. huhuhu... dan hubungan kurang baik tue agak berlanjutan sehingga ke habis sekolah.. hahaha...

ada lagi nie.. nak baca


kenangan dengan keluarga.. atq dah cerita sebelum nie.. tapi atq nak review sikit-sikit je

1.  kisah dolu-dolu :. AKU NAKAL .:

> ceritanya macam nie.. masa atq 6 or 7 tahun mungkin... family atq balik la seremban.. rumah makcik atq tue berbukit.. so memang seronok lah kalau main guling-guling... satu hari tue.. atq main beskal.. tengahari... ibu tak bagi.. yela.. panas kan. main sorang-sorang lak tue.. sepupu atq tak join.. kayuh beskal pusing-pusing kawasan rumah.. pastu masa atq kayuh turun bukit.. then lalu kat jalan antara rumah-rumah tue.. tah macam mana... hilang kawalan... myb setan tolak kot.. haha.. termasuk dalam longkang.. then terkene bucu longkang.. pergh.. terkoyak dahi.. sampai nampak tulang doc kata.. [READ MORE]

2. kisah dolu-dolu :. KENE KURUNG DALAM TOILET .:

dah banyak kali atq kene kurung dalam toilet.. sebab terlalu degil.. haha.. atq memang degil dari dulu sampai la nie.. tapi sekarang dah kurang degil da... sebab dah besar kan.. dah pandai beza baik dan buruk...

atq kene kurung dalam toilet sebab atq selalu balik lewat.. masa tue umur atq dalam 5 tahun ke 7 tahun la... masa arwah abah atq ada lagi... balik lewat tue.. takde la sampai lewat malam.. maksudnya balik dah masuk waktu magrib.. sampai kakak atq kene cari atq kat sekitar kawasan perumahan...

dekat dengan rumah atq ada bukit malawat dan taman alam... dulu kat taman alam.. ada playground best.. besar.. dan mencabar.. kat situ la port atq lepak dengan kawan-kawan atq... harap maklum.. kawan-kawan atq semua laki ye masa tue... kawan perempuan hanya ada di sekolah je.. hahaha... [READ MORE]

panjang bebenor dah nie.. huhu.. maaf je Datin.. Tak sengaja.. hehe.. tak tahu nak tag sape.. nak tag... AMANI, ELIS WANIE, FAHMI MAHAT, kak QASEH DAHLIA

14 pengondam setia:

Anonymous said...

menarik,,,
semoga berjaya,,,
jom jenguk ety nye...

dAk EyTy ThOmeL said...

http://eyty-story.blogspot.com/2011/06/contest-kenangan-manis-dan-pahit.html

yad'z said...

wahhh... banyak betul... macam2 kenangan.. hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

good luck atq...

forever love said...

dAk EyTy ThOmeL : hari nie tak sempat.. esok insyaAllah ye..

forever love said...

yad'z : haha.. org lama.. hihi.. tapi tak tahu la manis ke pahit tue.. haha

forever love said...

Lydia Miza(Aidyl Azim): terima kasih ummi.. rindu kamu

yaya_flanella said...

boleh tahan jugak ye atiq ni..hihi

elis wanie said...

beb...aku jadikan kau jirannn

forever love said...

yaya_flanella : haha.. dalam hati ada taman la..

forever love said...

elis wanie: okie.. nty aku jadikan ko jiran aku gak

FarzanaAhmad said...

banyaknya kngn atiq....good luck k...

FarzanaAhmad said...

banyaknya kngn atiq....good luck k...

forever love said...

FarzanaAhmad: huhu.. tue la pasal.. banyak.. hehe.. thnx ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...