terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 28 June 2011

Sebulan Menjadi Penganggur, Akhirnya Terbuka Hati Untuk Bekerja

assalamualaikum wahai reader sekalian..


huhu.. dah masuk 3 minggu duduk rumah tanpa membuat apa-apa.. hanya masak je masa duduk kat rumah nie.. sementara tunggu keputusan permohonan upu nie sebenarnya.. so. mood untuk bekerja takde. haha.. even bos tempat lama risik semula.. suruh kerja kat company lama.. malas la.. kene kerja sabtu ahad.. OT hari-hari.. pastu gaji takde la lebat mana..

tadi dapat mesej dari kakak.. katanya kene bagi rm400 untuk tambang flight... pergh... mana nak dapat duit nie.. nak korek kat mana pulak... hurm.. kene keje la jawabnya.. hehe..

dah try cari da sebelum nie.. tapi tue la.. atq nie cerewet.. taknak kerja yang kene kerja sabtu dan ahad.. haha.. macam kerja kat kedai... sebab atq dha set dalam minda nie.. sabtu ahad nie hanya untuk berehat di rumah... huhu.. tapi dah kene bayar rm400.. kene cari keje gak nie.. huhu..

esok baru nak cari keje.. takpela.. even kene keje 2 bulan pun.. atleast dapat menampung duit topup.. haha.. doakan atq dapat keje ye.. hehe.. plan nak keje kat kedai buku... ahad dengan cuti umum tutup.. best la tue kan... malam pun tak bukak.. amacam.?? ok tak keje kat kedai buku.. ok la kan.???

10 pengondam setia:

sYafIk-wAy said...

atiq jadi cikgu sekolah rendah lah , hehe

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sma la mcm zaty .. memilih kerja ..:P.. klau boleh nak y ada cuti jmaat sbtu .. sbb boleh ikot fmly g jln2..:P..tpi skrg ni dah nk rya , mau tak mau kena cri jgk la keja... sob3...

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

PinKy MoMMa said...

atiq..minta keje di taska ;)
best oooo leh main ngan budak2..

tyka said...

kt kuala selangor banyak kerja atiq.. aritu pergi.. jawatan kosong melambak-lambak

iniialahaku said...

kerja apa yer yg best???smuanya xbest..haha..lepak2 lgi best

Fadzmie Mohamad said...

Good luck Atiq! Banyak je kerja yang ok kat luar tu. Jangan berhenti berusaha. :)

# epic win! sila serang pawagam berdekatan! #

fRaMe+LenSeS said...

Nadh doakan atiq.. :)

kakchik@ella said...

Ha .. dh blh komen. dua tiga kali kc cuba tau. cmna atiq skrg? ada gd news tak? cari la yg dkt SU .. blh kita dating slalu. hihi.

Qaseh dalia adelia said...

kedai buku pun ok atiq..smbil2 tu boleh dpt ilmu hihi ..gud luck keyh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...