terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 25 June 2011

Jangan Buat Orang Yang Mencintai Kamu Kecewa

assalamualaikum wahai readers sekalian..


jalan-jalan kat home fb.. jumpa lagi note yang best untuk dishare.. jom baca apa yang atq nak share nie.

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


 2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


 3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


 4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


 5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


 6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


 7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


 8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


 9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.


 10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


 11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


 12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


 13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


 14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


 15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’


 16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


 17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


 18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


 19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


 20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


 21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


 22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


 23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


ada yang terkene tempias tak dengan perkara-perkara kat atas nie.. hihi.. kalau ada.. cepat-cepat luahkan perasaan tue ye

sumber : Jangan Buat Orang Yang Mencintai Kamu Kecewa

21 pengondam setia:

BeloG MTT said...

Yaeyyy like like like ♥

HeziqaMushadadLee said...

sapekah bakal cintakan diri ni..cewah!ayat skema lepas baca entry akak..haha

yaya_flanella said...

yang.. besarkan lah sikit tulisan.. yaya nak baca kena pakai spek ni.. ngee

cik Dil said...

wewitt..heehe..like..
eh mama dil dah bagi green like utk ada bf, tapi..errr..
aduyaiii

forever love said...

BeloG MTT: hehe.. like juga

forever love said...

HeziqaMushadadLee : hahaha.. bakal ada la tue

forever love said...

yaya_flanella : saje je kecik kan tulisan.. hehe.. ok2.. next time atq besar kan tulisan

forever love said...

cik Dil : hihihi.. kene la strt cari .. hehe

fRaMe+LenSeS said...

ati Nadh plak yang berbunga2 baca quotes ni. hihihi.. leh pjm kan? :P

fRaMe+LenSeS said...

ati Nadh plak yang berbunga2 baca quotes ni. hihihi.. leh pjm kan? :P

forever love said...

fRaMe+LenSeS : hehe.. boleh nadh.. pinjam la.. hihi

Sunah Sakura said...

alamak...memang terkena la atiq...err..

Positif_Man83 said...

i realy like this topic......tapikan bila dah kawin selalukan kita buat pasangan kita kecewa...betul tak...semua berubah...apa yang dikata semua jadi terbalik...nape yer

Qaseh dalia adelia said...

huhu pernah lah dulu2 ada terkena ngee ..awak kecik sgt tulisan ni ..

SYAFIQAHSALEH said...

insyaAllah..happy blogging :)

yad'z said...

hanya mampu senyum baca entry nie. hehee

forever love said...

Sunah Sakura: haha.. tue la akk.. kan dah kecewa si dia tue

forever love said...

Positif_Man83 : errr.. tak tahu la.. sebab tak kawen lagi.. heehe

forever love said...

Qaseh dalia adelia: hihi.. sama la kta.. haha..

sje je kecik kan tulisan tue..

forever love said...

SYAFIQAHSALEH: thnx ya

forever love said...

yad'z : lebar la tue senyumannya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...