terhebat dari ...piouSpdosH..

Friday, 14 January 2011

tengok anak buah aku belajar..aku teringat memori lama

salam wahai reader sekalian

dah 3 hari atq buat entry nasihat kan..nak tukar lak hari nie..hari nie atq nak cerita lak camne anak buah atq, hakimi belajar malam tadi..dasat..dasat...

semalam masa atq balik dari kerja..hakimi ikut je buntut atq..sebab nak suruh atq buka ps2..pastu atq bukak kan lah..malas nak dengar die menangis...pastu pas magrib..mama die panggil..suruh turun..belajar..tapi biasalah budak kecik..lelaki lak tue..dengar kata tue liat sikit...

dalam kul 8 lebih..baru die turun..mama die suruh buat homework yang cikgu tadika die bagi..banyak lah gak..kene buat huruf "c" dengan nombor "2,3"..ya Allah..punya lah liat nak buat..sampai papa die pegang hanger..dok sebelah die..mama die dah mula naik hangin dah...degil sangat...

masa tue pun..papa die pun dah start naik hangin...hakimi xdengar kata..papa die ketuk hanger kat meja..terperanjat kami yang ada kat ruang tamu tue...apa lagi..menangislah anak buah atq tue..banyak kali lak papa die ketuk hanger kat meja..dan setiap kali hanger tue diketuk..setiap kali tue kami terperanjat...

ada satu masa tue..siap kene pukul kat punggung die..lagi bertambah menangis la hakimi tue..kesian gak tengok die..tp tengok cara die belajar...siapa x naik hangin...

tengok cara papa n mama die ajar..teringat masa atq kecik-kecik dulu..tp xdela sampai abah n ibu atq buat cmtue...atq nie jenis nakal banyak sikit masa kecik dulu..asyik xde kat rumah..balik sekolah..mesti pergi lumba beskal dengan geng masa kecik dulu..semua laki..atq sorang je perempuan...hehe...pastu suka lepak dekat taman alam..dekat je dengan rumah..kat bawah bukit malawati, kuala selangor..sampai dah magrib pun xbalik-balik lagi...


so alang atq lah yang kene push cari atq..sampai umah je, abah dah sedia menunggu kat depan pintu..dengan hanger kalau xsilap..marah punya pasal..anak dara balik lambat..x kene pukul pun..tapi kene kurung dalam toilet..time tue rumah atq toilet kat luar..duduk la sorang-sorang kat luar tue..melalak lah macam mana pun..xkan dibukak pintu toilet tue..


tapi sebab ada atok sebelah rumah tue sayang kat atq..die lah yang tolong bukak kan pintu toilet tue..kadang-kadang sampai 2 jam dalam toilet tue..tuelah nakal punya pasal..siapa suruh balik lewat..kan dah kene...kalau time belajar je..bukak buku..kompem tido punya lah..pantang tengok buku..sampai ibu pun dah xtaw nak buat cmne..hehe


tapi alhamdulillah..sekarang atq dah jadi orang..cemerlang masa upsr dan pmr..tp kecundang masa spm..dan cemerlang semula semasa diploma..hope degree semakin cemerlang...tapi semua tue tinggal kenangan antara atq dan arwah abah..dah 14 tahun abah tinggal atq dan family atq..semoga dicucuri rahmat..semoga aman di sana ya abah..:(



nie la hakimi yang kene bantai malam td..yg baju pink tue adik die..aufa

nie ha budak yang kene kurung dalam toilet masa kecik-kecik dulu..beso dah die..

2 pengondam setia:

ameerzzz said...

haha...nakal jugak kamu nie eyh....hihi......mcm parent sy nie....diorang wat kiter serba salah....so kiter sendiri akan fikir n tak wat benda yg salah...tp kalo kena pukul tue ada la jgak...tp dulu kite baek...lalala

forever love said...

eleh..puji diri sendiri pulak die..hehe...xpela.bgs la cmtue..die buat kita jadi baik masa sekarang nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...