terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 15 January 2011

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??

salam wahai readers sekalian

entry pertama atq hari nie adalah segmen dari abg ben ashaari...jom tengok apa yang terjadi diawal permulaan atq berkecimpung di arena blogging nie

klik banner untuk terma dan syarat



 pengalaman di arena blogging
 
atq start buat blog nie masa atq short sem pertama di kuis..dalam bulan 4 camtue lah..first entry atq berkenaan perjuangan atq semasa short sem...nak baca klik sini..first komen yang atq dapat dari entry ke-2 atq..nak baca..klik sini..dan yang paling atq xlupa..masa atq nak upload gambar untuk entry ke-3..masa tue dah tengah malam..ada la dalam kul 11 or 12 malam..disebabkan atq guna wireless KUIS yang macam siput khinzir berjalan..atq siap boleh tido untuk tunggu gambar terupload dalam blog nie..atq set dalam kul 4 pagi...atq sambung balik buat entry..upload punya pasal...siap tido malam..hikhik...dan follower atq yang pertama xtahula siapa..time tue xdela xcited sangat dapat follower..sekadar suka-suka buat blog nie..hehe..tue la pengalaman atq semasa mula bertapak di arena blogging nie...


pengkomen pertama adalah classmate atiq juga iaitu afif...dielah yang buat atq teruja dapat komen...hehe...pahit getir atq buat blog nie xbanyak..cuma kene banyak bersabar dengan kelajuan kelembapan wireless di KUIS..pastu atq belilah berukband celcom..ingatkan laju...rupa-rupanya sama je dengan kelajuan kelembapan wireless..kalau nak upload gambar tue..kenelah tunggu 2-3 jam..baru satu gambar..kalau bergambar-gambar..bayangkanlah berapa lama nak siapkan satu entry....


semangat atq nak berblogging selepas atq join SAHABAT BLOGGER di facebook...masa tue..baru atq tahu yang blog atq nie ada pembaca rupanya..semakin lama..semakin baik gaya penulisan blog atq..semakin atq berfikir nak tulis entry yang best-best agak readers blog atq x kecewa bila terjah blog atq...semangat berblogging xkan hilang selagi ada readers yang support atq...dan mungkin semangat itu akan bertambah dari masa ke semasa...cerita semakin menarik dari masa ke semasa..followers yang semakin ramai membuatkan atq semakin bersemangat..dari 1 follower ke 315 followers setakat ini..tapi atq berblog bukan nak kejar followers yang ramai..tapi sekadar berkongsi pengalaman..pengetahuab bersama-sama mereka..


nasihat dan pesanan atq kepada blogger baru..


kepada newbie dalam arena blogging nie..jangan lah putus asa even mendapat cacian dan makian daripada readers anda...jadikan cacian dan makian itu sebagai semangat dan pendorong anda untuk lebih semangat dalam arena blogging nie..memang permulaan blogging begitu mengecewakan..tapi jangan disebabkan itu..anda kecundang di tengah jalan..teruskan usaha anda untuk memperbaiki segala kelemahan yang ada..sempurnakan segala kekurangan anda..jadikan blogger-blogger lama sebagai penaik semangat anda dalam arena blogging nie...jangan kata mereka hebat..anda juga hebat..tapi kehebatan itu mestilah bermula daripada langkah yang pertama..ikut nasihat yang diberi..insyaAllah satu hari nanti...anda juga akan menjadi seperti mereka...


1st blog yang atq follow hari nie adalah 


klik gambar untuk ke tuan tanah wanblur90
http://akuwanblur90.blogspot.com/

atq follow blog die sebab pertama die follow atq..dan sebab kedua blog die simple...

5 pengondam setia:

sayangku said...

terjah ke sini dr blog abg ben :)

http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-masihkah-kau-ingat.html

forever love said...

sayangku: huhu..thnx ya..xsempat nk BW lg nie

k_Own said...

samalah kita atiq. hehe

forever love said...

k_own: taw xpe..dapat streamix..gler suke la...

Lulu caldina said...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...