terhebat dari ...piouSpdosH..

Tuesday, 4 January 2011

jalan-jalan cari makan, terlebih makan boleh gemok

salam wahai readers sekalian

pagi nie atq xde idea sebenarnya nak update entry..tapi tiba-tiba ada orang tag atq pulok..huhu...so ada lah gak benda yang nak di update..terima kasih wahai WC kerana bg idea atq nak update entry..hihi


1.namakan 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesifik nama makanan tersebut dan da way u like it
= char kuey tiow, mula-mula kenal makanan nie masa kat pasar malam KUIS..pure from penang..sekali makan terus jatuh cinta
= nasi goreng ikan masin, diperkenalkan oleh akak bilik masa study kat KUIS...nie pun sekali makan terus jatuh cinta
= nasi goreng pataya, nie xtaw la suke ke x..tp kalau dah xtahu nak makan apa, mesti order makanan nie

2. jenis air apa yang korang paling suka?
= jus buah, tapi mesti plus dengan susu
= teh o beng

3. which type of food yang korang paling prefer? pilih 3 malay, chinese, japanese, western, italian, mexican or arabian?
= malay: nasi lemak, nasi kerabu, char kuay tiaw
=western: chicken chop
=italian: pizza

4. apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain takyah tengok resipi tapi at da same time bila orang lain rasa orang lain akan kata..."wah, sedap gila~!!"
= ayam masak merah, satu family suka

5. semahal mana korang bayar makanan korang?
= nasi goreng USA rm6.50, tp xdelah sedap sangat pun..nyesal je makan kat situ


6. beri nama restoren feveret. apa nama makanan paling sedap kat situ.
= restoran al-najihin, char kuey tiaw die sedap..tapi dah jarang bukak dah sekarang nie

7. ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak2, landak, ayam denak, mana satu yang korang suka? kalo ada lain yang korang suka aku tak list korang bitau jelah..
= mestila ayam

8. restoren/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. dan makan minum apa? kalo korang ingatla..
= xpernah dating la pulok

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang. kenapa?
= pasangan pun xde..hehe..nanti lah baru jawab yang nie


10. kalo korang pergi rumah orang, korang harap tuan rumah tu hidang apa?
= apa-apa aja..balun je semua..xcept nescafe


11. makanan yang korang tak boleh telan langsung..samada tak sedap or tekak korang dah kembang..
= spegeti & makaroni, xdela sampai kembang tekak..just xleh masuk je..hihi


12. menu raya paling disukai?
= ketupat, kuah kacang + rendang yang ibu buat


13. jajan or cekedis feveret?
= kepek & kepok lekor + wafle

14. beri 2 makanan yang emak korang masak korang suka.
= mee kari
= nasi lemak

15. makanan paling pedas korang makan..sapa masak?
=tomyam, semua tomyam yang dimasak di kedai..haha..sebabnya xmakan pedas

16. kalo korang jumpa orang yang tag ni apa yang korang nak beli/belanja?
=nak bagi rasa kek coklat buat sendiri

17. sila tag 5 orang yang dipaksa untuk buat tag ni.
= http://iniblogfiza.blogspot.com/
= http://ein-motherhoodlife.blogspot.com/
= http://mizsyafa.blogspot.com/
= http://atentiqa.blogspot.com/
= http://bittersweettheconfuseme.blogspot.com/
= http://farhanasahri.blogspot.com/




4 pengondam setia:

misz FaTiN said...

nnt free2.. fatin jwb tag ya.. ^_^

byk tag t'tangguh ni.. huhu.. ;p

forever love said...

xpe2..ble2 jawab pun boleh...hehe..taw dah strt kelas..so bz la skit..

whitecappuccino said...

Tq atiq! wah2!! best2 sumer nih!:)

forever love said...

WC: jom pi makan..lapa pulok cter pasal makan nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...