terhebat dari ...piouSpdosH..

Sunday, 9 January 2011

jom cari pengganti facebook

salam wahai readers sekalian



dengar-dengar cerita..FACEBOOK bakal ditutup sepenuhnya nanti..pada 13 march..tapi xtaw lah tue prank ke apa kan..so..sebagai persediaan..jom lah ramai-ramai cari social network lain sebagai pengganti kepada FB nanti erk..

memang ada kebaikan kalau Fb nie ditutup..tapi ada juga keburukannya...fb memang boleh memecah-belahkan masyarakat, family, kawan-kawan...tapi itu untuk orang yang salah guna..bagi orang yang xsalah guna..fb adalah tempat untuk mengumpul semula rakan-rakan yang dah terlost contact dulu..xcaya..cayalah...


setakat nie, atq dah boleh kumpul kawan-kawan sekolah rendah atq, sekolah menengah atq, plkn atq, kolej atq..semua sebab fb...so atq antara orang yang tidak bersetuju jika fb ditutup...


ok kalau lah page & group yang ada kat fb tue boleh memecah-belahkan masyarakat..just buang je application untuk buat page & group..group maksud atq yg kene main "like" tue..cuba jadikan FB sekarang nie..macam FB masa mula-mula diperkenalkan..atq mungkin orang yang awal register FB..sebabnya dulu friend atq semua orang bangla, pakistan...tah siapa-siapa tah..dulu FB memang x banyak application..tujuan utama FB selepas diperkenalkan di seluruh dunia adalah untuk bisness..kalau xsilap atq lah..(kalau salah..harap diperbetulkan)..


disebabkan sikap sesetangah individu, orang lain yang x menyalahgunakan fb kene tempiasnya...kesian kat orang yang x bersalah...
 






sumber: http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/


p/s: tapi kalau itu lebih baik, apa salahnya...jangan blogspot.yang tutup sudah..menangis 44 hari nanti..

10 pengondam setia:

amalmeor said...

Kalau semua platform untk blog ditutup,tulis atas kertas la jawabnya.

forever love said...

huhu..taw xpe...pastu kumpul byk2...nty kitar semula.boleh dapat duit

ameerzzz said...

just nak share...website tue sbnr nyer bnyk bg info salah....cuba try bc coment or berita2 kat saner...ramai yg ckp tipu....lg satu knape satu website je siar benda nie kan....rugi la kalo benda nie yg bg keuntungan kat diorang, nak delete....pastue maner ada setakat nie manager2 yg besar ckp mcm tue.....reason cam tak bleh pakai la....semua cam propar la lebih.....

forever love said...

ameerzzz: yeah..bukan semua berita betul...tp sekadar nak share..keuntugan berbilion-bilion boleh dapat dalam masa sehari..xkan nk tutup cmtue je..kalo nk taw betul ke x..tggu jela bila sampai masanya

nur said...

fl
kena balik ke friendster balikla ye

forever love said...

nur: taw xpe...kembali ke old school lak..hehe

ameerzzz said...

taw takpe...rasa tak kowt...lgpun takkan website tue je yg kuar....nape dalam youtube pun takda pasal fb tue...balik2 gmbr same n edit sendiri nyer video...kan3....

forever love said...

yeah..yeah..yeah..mmg..nk taw betul ke x..tggu jela nanti..xkanlah die nak ttp fb yg dah bawak kekayaan kat die kan...kalo die ttp gak..bodo punya oalng

misz FaTiN said...

da lama xbuka fs ngn ms..
adoi,, mcm pyh je nak guna balik nnt..huhu

forever love said...

misz fatin: taw xpe...dah 2 tahun kot xbukak..nanti mesti kekok...huhu..tp dgr kata benda tue prank je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...