terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 11 December 2010

TOLONGLAH KAMI


kali nie aku nk follow segmen dari blogger otai, BEN ASHAARI..segmen nie boleh dikatakan macam rayuan kepada perokok-perokok tegar kat luar sana...

ok..kenangan atq ngn orang yang merokok nie banyak..lagi masa kat restoren kat flyover yg nk masuk midvelly dan byk lg la tempatnya..tp pernah satu malam tue, atq makan dengan roomate atq nie..roomate atq nie ajk abg angkat die makan sama kat satu restoren kat bangi lama, abg angkat die ajk kawan sorang lagi..sebagai peneman..masa mula-mula jumpa tue, mmg la die ngnn kawan die xmerokok..ada lah dalam masa 10 minit kemudian, kawan die merokok..atq mmg xboleh bau asap rokok..sakit dada..susah nak bernafas..so atq tutup idung nie rapat-rapat..agak-agak xleh nk bau la..abg angkat roomate atq nie perasan..so die la yg tegurkan..die mintak maaf..pas makan kawan abg angkat roomate atq nie nk smoke, diowg sanggup pergi kedai runcit kat sebelah tue semata-mata nak smoke...at least diowg paham yg atq xsuka bau asap rokok nie..

atq xpernah tegur orang yang merokok, xberani nak tegur..tapi cara atq tegur dgn cara tutup hidung + jeling kat orang yang smoke tue..ada gak yang perasan..lagi-lagi masa lalu kat flyover yang nak masuk midvelly tue..tp kebanyakkannya xpuas hati lah atq tegur dgn cara tue..siap cakap atq kecoh lagi tue...berasap je time tue..xsemua boleh terima teguran xleh smoke kat tempat awam nie..

atq merayu kat para perokok nie..tolonglah jangan nak smoke kat tempat-tempat awam..xsemua boleh bau asap rokok tue..kesianlah kat orang yang asma, kat budak-budak, kat perempuan-perempuan yang xmorokok..lagi-lagi kat ibu mengandung..memanglah effact die bukan sekarang..tp pada masa akan datang..nak mati awal ke smoking-smoking nie.?hurm..tolonglah kami erk...jauhkan kami daripada asap rokok kamu semua

4 pengondam setia:

sekamar rindu said...

salam....

singgah malam sambil follow ur blog..


**115

Matika Love said...

mamat pun dh join..

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

Lulu caldina said...

rajin join segmen En. Ben..
keep it up..good luck

forever love said...

sekamar rindu: ok dah follow da..bru je

mamat: dah baca entry awk..bgs la pengawas cmnie..hee~

lulu: nie bru 1st time join segmen abg ben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...