terhebat dari ...piouSpdosH..

Wednesday, 22 December 2010

kenapa diowg boleh jadi otai?

sepanjang atq berblog nie, dah nak akhir tahun baru atq aktif untuk berblogging..kenapa? sebab atq rasa blog nie boleh mereleasekan tension, boleh berkongsi perasaan dan sebagainya..dan masa ini juga lah atq mengenali dengan lebih dekat apa itu kehidupan berblogging...

dan atq terpikir gak..kenapa ada blogger yang boleh jadi otai, yang ramai sangat readers, pantang ada keluar entry baru..mesti berduyun-duyun, berderet-deret komen dari readers..kalau yang like tue lagilah beriban-riban kot..followers pun gler mantop la..

mungkin dari cara pemikiran dan penyampaian diowg yang dapat menarik readers untuk membaca diowg punya entry, even entry tue xsampai 2 perenggan.tapi ada yang baca..ada yang komen..ada yang like...

jom kita tengok siapa antara blogger-blogger yang otai...

1.

benashaari.com

bagi atq, abg ben nie sempoi je orangnya..blog die xtumpu kat satu benda je..banyak benda die share..dan apa yang atq baca dari entry-entry die..die akan bawak laptop die kemana-mana saja..die akan update blog die bila ada kesempatan dan akan ambil sedikit masa evenn 5 min untuk update entry..dan atq suka bila die lancarkan segmen..pergh..kompem ramai yang join segmen die..segem-segmen yang die lancarkan simple je..dan melalui segmen die..blogger-blogger yang baru nak naik nie pun terasa bahangnya sekali..

2.

cik epal

siapa xmengenali gadis gonjeng nie..gelaran yang diberi oleh diri sendiri..xcaya? tengok sendiri kat entry-entry die..mesti ada..lebih dikenali dengan gelaran cik epal berbanding nama sebenarnya..atq pernah mengenali die dengan lebih rapat dan selepas itu, terkubur begitu saja..sekali jumpa..dah femes gler..sebut je nama cik epal..siapa xkenal..boleh dikatakan semua blogger kenal cik epal kot..blog die memang sempoi gler..apa yang terlintas dihatinya..die akan menulis tanpa sebarang lapik pun..ayat dan perkataan yang digunakan memang sesuai untuk golongan blogger yang muda-mudi..mungkin kalau pokcik dan mokcik yang baca..agak teruk..yela..dah tuan tanahnya muda..so masih berdarah muda la...entry die pun meletop gak..xde entry yang xbest dari cik epal nie..semua best..semua menarik...pinjam header ye cik epal

3.


realiti kospirasi zack zukhairi

realiti kospirasi zack zukhairi..atq mengenali zack zukhairi nie melalui fan club fb die..blog die dah lama xupdate, sejak seminggu selepas raya hari tue..xtahu lah kenapa..mungkin ada masalah dalaman..begitu juga dengan fan fb die..last update bulan november hari tue..siapa yang ada facebook..tapi xmengenali zack zukhairi memang xpatut..zack zukhairi boleh dikenali dengan video kartun die je..kartun yang dilukis sendiri..dengan cerita sendiri, dengan lagu yang sedap-sedap..betul x apa yang atq cakap nie? kebanyakkan gambar yang ada dalam blog die..semua dilukis sendiri..video die pun sama...gambar orang yang xde leher..benda yang die nak sampaikan dekat readers die senang je..melalui gambar, video dan sedikit penulisan.. *pelik..header zack zukhairi dah xde..gambar profile fan club fb die pun dah jd hitam..

4.

hanis zalikha

ramai yang mengenali hanis zalikha nie..tp sayangnya atq kurang mengenali die..so..xdapat nak beritahu apa-apa pasal hanis zalikha nie..pinjam header juga ye hanis zalikha


nie antara otai-otai blogger yang atq kenal..ramai lagi otai-otai blogger kat luar sana...tapi atq mengenali diowg..so x boleh nak berkata apa-apa..



5 pengondam setia:

Bro Framestone said...

menarik...

bro ada kongsikan artikel ciri2 yang perlu ada untuk menjadi otai blogger

http://www.ohpakar.com/2010/10-ciri-otai-blogger/

forever love said...

thnx bro..bace dah td..boleh amik sebagai tips tue

@rep said...

rasa kecil jer bila tengok blog2 femes tu.. :(

misz FaTiN said...

owh.. blog mereka hebat,, sy insan biasa.. -_-

forever love said...

@rep: taw xpe..rasa kecik je ngn diowg kan.?

misz fatin: content diowg buat diowg hebat..hehe...kte pun boleh jadi..satu hari nty...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...