terhebat dari ...piouSpdosH..

Wednesday, 8 December 2010

seronoknya masa zaman sekolah

tengah-tengah duduk relex-relex nie..tiba-tiba teringat zaman sekolah menengah dulu..

ya Allah..rindunya masa zaman tue..kalau diberi peluang diundurkan masa balik...aku nak kembali ke zaman sekolah aku..banyak benda yang aku rindukan...terutama kawan-kawan sekolah..even kami selalu jumpa..tapi masih xpuas..yela..sebab jumpa sekejap je...lain sangat masa kat sekolah dulu...24/7 bersama..tiap jam, minit, saat tengok muka kawan-kawan kat sekolah..

susah senang bersama..semua kami share..everything..mandi pun sama-sama..ramai-ramai..jalan nk pergi sekolah pagi2 pun ramai-ramai..sampai pernuh jalan kat sekolah tue..gelak sama-sama, nangis pun sama-sama, makan sama-sama n byk bendalah yg kami buat sama-sama...

aku masih ingat lagi..satu hari tue..masa aku form 5.. xtaw la nape aku sebak sangat..boleh dikatakan hampir satu malam aku asyik menangis je..aku pun xtaw kenapa..kawan-kawan aku pelik..kenapa aku nangis..diowg tengok aku nangis..diowg pun nangis gak..adik aku turun tengok aku..die pun nangis gak..tahlah..xtaw apa yg mengusik hati aku nie..

nie masa dowm aku dapat dorm terbersih masa merdeka

kawan susah senang aku masa kat sekolah..dulu kini dan selamanya

kalau sakit ke..mesti ada orang yg nak care..kalau xmakan ubat..mula lah diowg nk melenting..hikhik..yang bestnya..mesti ada sakit secara berjemaah..macam demam ke, selsema ke, batuk ke, dan yang paling gler sekali, sakit mata..ada satu masa tue..sampai satu bas pergi klinik sebab sakit mata..haha...memang kenangan benda tue..

kalau lepas pertandingan sport..mesti ada yg injured..compem punya lah..kalau xde tue..memang tipu..dan yg jadi mangsa keadaan..siapa yang reti urut-mengurut nie..die lah yg budak-budak nie aim untuk urut kaki yang terseliuh la..yg crem la..yg tue la..yg nie la..hehe...antara yg jadi mangsa..aku lah..kalo aku sakit..aku ada adik yg boleh tolong urutkan..hehe...

hari sukan sekolah masa aku form 5

nie kawad kaki daerah..semua hitam sama-sama..hehe.no 1 nie

paling best ble ada birthday..ha yg nie memang semua naik gler..pi simbah air campuran la..baling tepung la..suprise bg smpai dah nk ilang nyawa lah..macam-macam..dah yg paling penting..masing-masing tunjuk bakat kreatif diowng buat kad..bukan time birthday je..time frenship day pun sama...masing-masing dapat kad daripada kawan-kawan..smpai ada yg berguni-guni...siap ada request lg..dapat coklat sempena frenship, hari guru, macam-macam lah..memang xleh nk lupa...

birthday pod..tp aku xjoin..aku dah tido da time nie

banyak kenangan yang terpahat kat sanubari nie..kalau nk tulis semua 3 hari 3 malam pun xabis..nanti korang gak yang termuntah nak baca kan..hehe...

actually, aku tiba-tiba teringat zaman sekolah sebab pergelangan tangan aku sakit, dulu ada orang yang boleh tolong urutkan..tapi sekarang..urut sendiri jela....

nie adik aku yg sama-sama masa aku susah & senang kat sekolah dulu..sayang die sgt2

walau apa pun yang terjadi..aku tetap kawan dengan diowg sampai bile-bile..aku sayang diowg sangat-sangat...bersahabat dengan diowg menjadi kenangan terindah aku dulu kini dan selamanya...luv u fren...

4 pengondam setia:

Anonymous said...

ak syg kowg sume weh,,,,rindunyer...

forever love said...

huhu..aku pun syg ko gak..pod erk.?

farhana said...

sayang korang ketat2..=)

forever love said...

ah..rindunya..sebak la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...