terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 28 May 2011

Doakan Pemergian Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian...


hurm... atq nak cakap satu perkara nie.. atq bakal berangkat ke satu tempat dari 31 mei sehingga 13 jun nie..

nampak tak.. klik la bagi die besar ye
sebelum tue.. atq nak mintak maaf kat semua yang mengenali diri atq.. mana yang tersalah cakap.. mana yang tergurau lebih.. termakan lebih.. atq mintak maaf..mintak halal dalam segala sudut...

doakan atq selamat pergi.. dan selamat balik... atq pergi dengan ibu dan sorang akak atq.. doakan atq diperolehi kesihatan yang baik kat sana.. dimudahkan urusan dalam beribadah kat sana... doa kan ye...

kalau ada rezeki.. kita jumpa lagi.. kalau ada rezeki. terupdate la entry di blog ini... insyaAllah... 

"Bersama Atiq Salleh: Pandangan Saya Tentang Gambar Ini"

assalamualaikum wahai reader sekalian...


dah tamat dah segmen atq yang pasal gambar tue.. jom baca apa pandangan diowg tentang gambar yang atq berikan tue...

amacam.?? best kan pandangan diowg... dari segmen nie pun.. dah tahu yang lain orang lain pandangan nya... nak lagi segmen yag macam nie tak.?? kalau nak.. tunggu,,,

Teknologi Membunuh Kita Dalam Diam

assalamualaikum wahai readers sekalian..


satu persoalan yang timbul bila kawan atq masa sekolah timbulkan isu ini... ada tak yang perasan perkara ini.. mungkin ada.. tapi tak ramai.. dan mungkin ada.. tapi biarkan jela.. 

lepas isu ini di timbulkan.. memang ada kebenarannya... yela.. banyak keburukan dari teknologi yang semakin hari semakin meningkat.. ada juga kebaikan die.. tapi boleh dikatakan.. kebaikan daripada pembangunan teknologi nie dah bertukar kepada keburukan...

kalau difikirkan... loading dan buffuring pun bole menaikkan darah seseorang.. kebanyakkan manusia nie.. die tak boleh sabar dengan komputer. termasuklah atq.. time nie mula lah nak marah-marah.. hilang mood.. rasa nak mecarut bagai.. betul tak.?? tak pasal-pasal dah jadi stress.. lagi-lagi bila komputer hang tiba-tiba.. lagi la berasap berapi je..

tue satu hal.. satu lagi.. masing-masing dah kurang sihat.. yela.. makan depan lappy.. minum pun depan lappy.. pastu siap baring.. tertonggeng pun ada gak.. pastu bersenam dah kurang.. bukan macam dulu... masa zaman sekolah.. balik je skolah.. campak beg.. campak baju skola.. terus sambar beskal.. pi merempit.. sekarang nie.. balik je dari kelas.. dari keje.. sambung balik online... dengan tido lambatnya.. mana lah nak sihat...

atq dapat rasa yang teknologi sekarang nie buat orang ramai dah kurang bermasyarakat.. yela.. masing-masing addict dengan games.. dengan ps3.. dengan ipad.. dengan social network nya.. pastu apa yang jadi kat kawasan perumahan korang pun korang tak tahu.. tah-tah jiran sebelah pun tak bertegur sapa.. nama pun tak kenal... masalah dah tue...

dan satu lagi.. disebabkan semuanya mahu selesai dihujung jari.. banyak perkhidmatan yang dulunya dijalankan secara offline.. semakin lama semakin dilupakan.. yela.. macam pos laju.. dulu ada dengar iklan diowg kat radio.. takde kan.. sekarang nie.. ada kan dengar.. tue maknanya.. perkhidmatan diowg dah merosot. yela.. lagi senang attached email.. send fax... lagi cepat.. tangkas dan jimat masa.. sama lah juga macam kad raya.. sekarang nie. satu tue pun bercinta nak dapat...

hurm.. betul tak apa yang atq cakap nie.?? sebab perkara nie pun terkene batang hidung atq juga.. so.. lepas nie. jangan jadikan Teknologi Membunuh Kita Dalam Diam la ye.. kene seimbang kehidupan kita yang sebenar dengan teknologi yang tercipta dan tersangat lah laju..


Friday, 27 May 2011

No More Medicine.. No More Appoinment

asslamualaikum wahai reader sekalian...


alhamdulillah.. atq selamat pergi.. dan selamat pulang dari putrajaya.. selama 6 kali atq ulang alik dari bangi ke putrajaya.. dan hari nie.. atq gerak dari kuala selangor ke putrajaya... dengan hujan yang sangat lebat.. dengan kejar masanya.. dengan traffic jam kat tol NKVE.. pergh... memang sakit betis nie..

hari nie best.. sebab tunggu doktor tak lama.. tak sempat nak tido masa menunggu.. dan masuk pun tak sampai 5 minit.. haha.. kejap kan... dan yang paling best...

atq DAH TAK DAPAT UBAT & TAKDE APPOINMENT LAGI.. yeay!!!... suke-suke... tapi kan.. doktor tue cakap.. lepas nie kalau atq sakit lagi.. kene masuk kat EMERGENCY & KENE CUCUK... waaa. part tue cuak sikit...

apa yang kene ada.. ubat kapur.. yang warna putih tue.. kene stanby... huhuhu... patutla sekarang nie atq dah gemok.. yela..asyik makan..makan.. dan makan.. haha... berat pun naik 4 kilo... huhuhu...

alhamdulillah.. terima kasih Allah... lepas nie boleh derma darah kembali. macam before nie.. hehehe

"Saya adalah BLOGGER COMEL"

assalamualaikum wahai reader sekalian....


dah 2 kali kene jemput.. lupa je nak buat.. kali nie ada masa nk buat.. apa lagi...


SAYA BLOGGER GURL COMEL

comel ke saya.?? hahaha

tag.? tak tahu nak tag sape.. maaf ye.. penat nie. hehehe...

Thursday, 26 May 2011

Bersama Atiq Salleh: Pandangan Saya Tentang Gambar Ini

assalamualaikum wahai reader sekalian...


atq nak buat segmen lagi nie. tapi dari gambar yang atq tangkap sendiri... masa gathering kat taman layang-layang ahad lepas.. masa tengah hujan lebat....

jom join ramai-ramai...



syarat-syaratnya..

1. tajuk entry : "Bersama Atiq Salleh: Pandangan Saya Tentang Gambar Ini"
2. letak Gambar kat atas nie, jangan lupa link kan ke entry ini
3. bagi pandangan anda tentang gambar/aksi pasangan kapel tersebut.. tapi TIDAK DIBENARKAN mencarut, memaki, mengutuk dan sebagainya..
4. become my follower?? tak kisah la nak follow atau tidak..
5. dah siap.. tinggal kan link kat komen nie tau..
6. tarikh tutup: atq bagi seminggu je la.. cukup erk.??


POST MELEKAT NIE.. NEXT ENTRY ADA KAT BAWAH YE


Saya Nak Jadi Jurulatih Netball Kebangsaan dan Nak Masuk Universiti Semula

assalamualaikum wahai reader sekalian..


banyak lagi rupanya atq tak review blog diowg nie.. huhu.. terpaksa combine entry.. memandangkan kesuntukan masa... nie dari segmen impian saya

impian blogger nie sama macam atq. nak beli kereta suzuki swift warna merah.. tapi atq nak warna oren.. haha.. tapi tue impian lepas.. sebab mahal sangat.. better amik viva je. smart gak kan.. dan impian die nie hebat.. sebab nk memudahkan anak murid belajar bahasa inggeris.. pastu nak didik anak murid dengan sikap bertanggungjawab.. tabik spring kat blogger nie...

jom terjah 


impian blogger sorang lagi nie dah pun tercapai.. tahniah ye.. semoga berjaya di alam universiti

jom terjah...

Yakult Tak Boleh Minum????

assalamualaikum wahai reader sekalian...


tadi.. atq saje lah ushar-ushar home fb.. dan tiba-tiba atq tertarik dengan satu post nie.. YAKULT TAK BOLEH MINUM?? tapi kenapa ye.??

jom tengok video nie kalau nak tahu kenapa yakult tak boleh minum...


huhuhu..so..lepas nie nak minum tak.??? 

*just kidding ok.. jangan marah saya

Movie Review: Karak Laluan Puaka

assalamualaikum wahai reader sekalian...


atq baru je balik dari tengok wayang.. dah lama sangat tak tengok wayang.. dan filem pilihan atq untuk kali nie adalah Karak Laluan Puaka..

cter die not bad.. best.. ok.. dan hantu die pun menyeramkan.. menggelikan.. siap ada yang kopek luka die.. dan makan kulit yg die kopek tue.. hari nie tayangan untuk hari pertama.. filem arahan 3 trio adik beradik... KRU Production...

tak rugi bayar tiket harga rm11.. sebab tak mengecewakan cter nie.. apa lagi.. pi la tengok.. nak tahu best ke tidak.. cerita die ada part lawak.. so.. takde la rasa seram memanjang kat dalam panggung tue.. 


Kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu, yang sering mengganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Jelapang. Hantu Volkswagen kuning ini mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956, tetapi tidak ketara dan orang ramai masih belum menganggap ia sesuatu yang mengaibkan.

nak tahu sinopsis penuh... kat SINI

Wednesday, 25 May 2011

Review Filem: Cun

assalamualaikum wahai reader sekalian..

dah lama kan cter nie di tayangkan.. tapi atq baru ada kesempatan untuk tengok cter nie 2 hari lepas..

mula-mula dengar OST diowg tak best.. tah pape tah lagu tema cter CUN nie... lepas tue dah 4 5 kali dengar... sedap la pulak.. 

atq suke cter nie sebab ikatan kekeluargaan dan kasih sayang antara ahli keluarga begitu kuat.. susah senang ditempuh bersama.. bila sorang sedih.. ahli keluarga lain juga rasa keperitan tue.. dan bila germbira.. semua pun gembira.. sikap tanggungjawab sebagai abang sepatutnya dicontohi oleh abang-abang kat malaysia nie...

kalau bab percintaan tue.. korang nilai sendiri la erk..


"Jalan cerita filem Cun agak stereotaip, but that’s why people enjoy watching them! Luna, merupakan seorang selebriti popular telah lari daripada hiruk pikuk kota ke sebuah kampung di pedalaman Kedah bersama pembantu peribadinya, Tom. Luna menemui jejaka kampung, Atan & berlakulah kisah suka duka di antara mereka. Voila, mereka bercinta. Pendek kan sinopsis kami? Okay, jangan marah, baca sinopsis penuh filem cun.  "


nak lebih mendalam pasal citer  nie.. KAT SINI

*download je mampu.. nk tengok wayang.. takde masa.. 

Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?

assalamualaikum wahai reader sekalian...

nak tepek gak header tak lawa nie.. boleh ye kak sunah






header nie atq buat masa templete lembu atq.. sebab tue die tecik je.. lembu lagi besar.. dan nanti atq nk tukar header tue.. buatan sendiri nie..

Wordless Wednesday By Foreverlove

assalamualaikum wahai reader sekalian

biarlah gambar ini bercerita

Buat Facebook Baru Untuk Blogger

assalamualaikum wahai reader sekalian..

malam tadi... atq terpikir... disebabkan ramai blogger yang add atq... tapi atq tak approve.. so atq decide untuk buat satu account baru.. dan semua members dalam tue adalah blogger...


lepas nie.. blogger-blogger sekalian kalau nak add atq.. add la account baru tue.. sebab account lama hanya untuk members sekolah, universiti dan plkn serta family je.. kesian kat members account lama.. home diowg penuh dengan ping blog atq je.. semalam atq tengok.. atq dah join 18 group blogger... banyak kan..


tue sebab atq create satu lagi account khas untuk blogger... takdelah atq nak kepam lama sangat friend request nanti.. tapi account baru atq tue still dalam kawalan.. accept friend pun still tengok gak sape... hehehe...


dan segala album berkenaan gathering akan dimuatkan dalam account baru atq tue...


NAK ADD ACCOUNT FB BARU ATQ.???



Tuesday, 24 May 2011

Tips Menangani Stress

assalamualaikum wahai reader sekalian..

alhamdulillah.. atq masih lagi sempat mengupdate blog.. baru balik dari amik barang kat saujana tadi.. selesai dah semua perkara..


jom kita layan tips nak tanggani stress kita..


1. keluar dan amik udara...
> maksudnya.. bila kita stress. dan masa tue kita dalam bilik.. keluar dari bilik dan lagi bagus.. keluar dari rumah.. lihat alam sekeliling.. dan sedut udara kat luar tue sedalam-dalamnya.. dan lepaskan pelan-pelan.. lakukan sehingga kita rasa lega..


2. pandang benda-benda hijau..
> kalau ada masa terluang.. bawak diri kita ke tempat yang penuh dengan kehijauan.. seperti hutan.. air terjun.. tasik... mana-mana yang banyak warna hijau la..


3. duduk dengan fikiran yang kosong
> jika kita tengah stress.. cuba beralih tempat.. duduk.. kosongkan fikiran.. bayangkan kita berada di tempat yang kita suka.. tempat yang kita idam-idamkan.. hayati keindahahan tersebut..


4. bangun dan berborak dengan teman
> jika kita stress semasa buat kerja.. bangun. berjalan ke tempat kawan kita untuk sementara.. berboraklah.. kalau takde teman.. amik telepon.. call.. jangan kedekut sangat kredit.. hihi


5. ambil air wuduk.. solat dan mengaji
> nie paling senang.. jika stress.. ambil wuduk.. solat sunat. mengadulah kepada Allah.. minta pertolongan daripadaNya.. dan ambil sedikit masa untuk mengaji.. insyaAllah hati kita akan tenang...


6. lakukan aktiviti yang kita gemari
> bila kita stress.. amik peluang ini untuk lakukan aktiviti yang kita gemari.. kalau suka main games.. mainlah.. kalau suka berbasikal.. berbasikal lah.. tapi jangan pulak sampai memudaratkan.. aktiviti makan tak termasuk ye...


7. manjakan diri kita
> pergi spa untuk merehatkan badan kita.. berurut.. tapi bila duit banyak la ye.. kalau tengah pokai or duit cukup-cukup untuk keperluan lain.. buat lah cara lain... hihi


hurm.. tue je kot atq rasa... nie dari pandangan atq.. dari readers.. ada cadangan.???

Saya Nak Kamera Lomograhy Tapi Tak Tahu Rupanya Bagaimana

assalamualaikum wahai reader sekalian..

jom sambung review blogger yang join segmen atq yang lepas...

impian bloggerist ini sama juga seperti impian blogger yang sedang dalam pengajian.. iaitu untuk mendapat dean dalam setiap sem.. dan menyambung pengajian dalam bidang yang diminati... tapi yang peliknya.. blogger ini adalah perempuan.. tapi die minat ukur bahan.. hurm.. kebanyakkan yang bekerja dalam bidang tersebut adalah lelaki kan.??

jom terjah blogger tersebut

Monday, 23 May 2011

Maklum Balas Dari Department Halal Secret Resepi Berkenaan Isu Tidak Halal di Syarikat Berkenaan

assalamualaikum wahai reader sekalian..

semalam atq terbaca dari blog sis maera pasal secret resepi tidak halal... terkejut gak lah.. pastu tadi atq search produk yang menggunakan tepung dari syarikat berkenaan..

mungkin ada kesilapan sedikit pada blog yang menyatakan bahawa secret resepi ada menggunakan bahan yang mengandungi DNA babi... dan ada pihak yang betul-betul mengambil berat akan hal ini..

die telah bertanya sendiri kepada Bahagian Perkhidmatan Pelanggan dan Eksekutif Halal Secret Resepi... antara emai yang dibalas seperti berikut :-

"Dear Mrs Nurul,

Thank you for your feedback below.
We have been receiving increasing queries on this issue. Our Halal Officer Cik Wan Zawani has also issued a response and a statement in regards to this issue as below and we will be addressing certain actions against the blogsite. We thank you very much for highlighting this matter.
Statement from our HALAL Officer in respond to the matter is as below.
We thank you for your concern and support in regards to this.
Thank you!
Regards,
Secret Recipe Customer Service"

untuk mengetahui dengan lebih lanjut.. sila ke BLOG beliau


*bak kata sis maera.. kalau was-was.. jangan makan.. thnx sis for the info

Jangan Cepat Melatah Dalam Hidup Ini

assalamualalikum wahai reader sekalian..

atq dah kurang masuk sahabat blogger sekarang nie.. even atq jarang masuk pun.. atq still mengikuti perkembangan group tersebut.. dan ada beberapa perkara yang agak panas dalam tue..

dalam hidup kita nie. dugaan demi dugaan akan menyusul.. tak kiralah dugaan tersebut berat atau tidak.. tapi pasti menyesakkan fikiran kita ne kan..

dan kita sebagai seorang muslim.. banyak cara untuk kita menangani dugaan tersebut.. tapi dari apa yang atq perhatikan sekarang nie... masing-masing nak menunjukkan ketidakpuashatian diri masing-masing.. termasuklah atq...

dan yang paling atq rasa tak patut,.. bila seseorang itu mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya disebabkan terlalu marah.. be cool... manusia nie. memang dilahirkan dengan pelbagai perasaan.. dan perasaan marah itu datangnya dari syaitan.. takkan kita nak kecundang dengan syaitan.. itu bukan sifat seorang muslim... sepatutnya. seorang muslim.. perlu tahu bagaimana untuk menepis sifat yang dilahirkan oleh syaitan...

jangan cepat melatah dalam sesuatu perkara.. kadangkala.. orang lain saje je nak tengok kita jatuh.. nak tengok kita kecundang dalam dunia nie.. kadang-kadang bukan sebab die jeles or apa.. tapi memang die suke.. so.. bila kita kene attack or kene apa-apa yang luar dari kawalan kita.. jangan cepat melatah.. bila api dilawan dengan api.. so api tersebut makin marak.. sepatutnya.. api dilawan dengan air.. baru api tersebut semakin kecil dan terus mengecil..

dan jika kita nie sebagai blogger.. ingat!!.. setiap penulisan kita dibaca oleh seluruh dunia.. dan setiap apa yang kita sampaikan akan dikira oleh Allah.. so.. berhati-hati dalam penulisan.. jangan sampai kita mengeluarkan perkataan yang tak sepatutnya keluar.. mungkin sebab terlalu marah.. tapi kita kene kawal marah tue.. banyak tips untuk kawal kemarahan kan.. search la sendiri..

maaf jika ada yang terasa dengan entry ini.. ini sekadar peringatan untuk diri atq dan juga orang lain.. memang atq tak kene camtue.. tapi buat apa nak cepat melenting.. sebab orang yang nak kene kan kita tue. die lagi suke bila kita cepat melenting.. dan orang yang cepat melenting adalah orang yang tidak pandai kawal emosi... harap maaf ye..

Saya Punya Impian Berubah-ubah

assalamualaikum wahai reader sekalian...

jom sambung mereview blogger yang join segmen impian saya..

hurm.. berulang-ulang kali atq baca entry die pasal nie.. tapi atq kurang paham.. yang atq paham.. die nak sepanjang hidup die. die nak rasa gembira.. dan die nak kutip semua ilmu di dunia Allah nie... 

nway.. thnx ya join segmen atq.. selamat berkenalan juga..

jom terjah

PENEMUAN DNA BABI DALAM BAHAN RAMUAN SYARIKAT PURATOS MALAYSIA SDN BHD

assalamualaikum wahai reader sekalian..

semalam atq ada terbaca satu entry tue pasal tepung yang ada DNA Babi... opsss.. ini bukan mencarut ye.. ini kenyataan..

company : Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 )
bahan ramuan : Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ( Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi )
produk yang dikeluarkan oleh syarikat tersebut :-

1.
EASY DOUGHNUT (YAMAZAKI)
2.
ACTIFRESH FOR AERATED CAKES
3.
ACTIFRESH FOR CAKES
4.
ACTIFRESH FOR MOIST CAKES
5.
ACTIFRESH FOR MUFFIN
6.
ACTIFRESH FOR SWISS ROLL
7.
ACY CHOCOLATE MUFFIN MIX
8.
ACY MUFFIN MIX
9.
ALPINE GRAIN DECORATION SEEDS/ ALPINE GRAIN- SEEDS BLEND
10.
BAKING SUPER
11.
BAKING SUPER AF
12.
BRIOCHE MIX
13.
CARREFOUR BAGUETTE MIX
14.
CARREFOUR BRIOCHE MIX
15.
CARREFOUR DONUT MIX
16.
CARREFOUR IMPROVER
17.
CARREFOUR POTATO BREAD MIX
18.
CARREFOURSANDWICHORIGINAL
19.
CARREFOUR SWEET BUN MIX


nak lebih tahu produk yang dikeluarkan oleh syarikat tersebut di SINI & SINI

*nak percaya boleh.. taknak percaya pun boleh. tapi better elakkan dari semua makanan yang disenaraikan tue

Saya Tak Suke Die Dulu.. Tapi Sekarang Saya Sayang Die

assalamualaikum wahai reader sekalian...

waaa.. lama gler nk review blog blogger yang join.. haha.. tapi takpe.. atq akan mereview selagi mampu.. segmen yang impian saya taw... jom terjah blog sape..

die nie.. kawan plkn atq.. so lama dah atq kenal die.. dan die juga tempat atq share masalah atq.. tapi kan.. atq tak puas hati sebab die nak buat degree express... arghh!!. stress dengan die.. haha..

pastu die nak kawen. haha.. kawen dengan sape.. atq mungkin tahu.. tapi tak sure,, umur die nak kawen 24 tahun kot.. jangan lupa sediakan 1 khemah khas untuk blogger ok.. hahaha... 

malas dah nak cerita panjang.. jom terjah



Sunday, 22 May 2011

Alhamdulillah.. Ustaz Saya Semakin Stabil

assalamualaikum wahai reader sekalian..


tadi.. atq berpeluang lagi untuk melawat ustaz.. last atq tengok ustaz hari rabu hari tue.. tue pun sekadar masuk 2 min je.. 

dan tadi atq pergi melawat ustaz dengan ibu atq.. ibu atq rakan sejawat die.. dapat lah gak masuk lama kali nie.. siap guard suruh keluar lagi.. ada lagi anak murid die yang nak masuk..

masa atq masuk tadi.. ustaz tengah uat dialisis... nurse yang buat dialisis tue cakap.. ustaz kene buat dialisis 4 jam sekali.. sebab buah pinggang ustaz kedua-dua belah dah rosak..  tapi ustaz dah sedar.. masa atq masuk tue.. ustaz tahu ada orang melawat die.. ustaz bukak mata.. nafas die pun stabil.. cuma kejap-kejap je die macam susah tarik nafas...

rupa-rupanya ustaz ada sakit gaut, dengan kencing manis sebelum nie.. masa ustaz kat hospital tanjung karang.. doktor tak dapat detact sakit ustaz yang lain.. masa ke tukar ke klang tue.. doktor baru tahu yang uah pinggang ustaz kedua-dua belah dah rosak...

ustaz kene tebuk kat leher.. sebab dialisis tue la.. kaki dengan tangan ustaz bengkak... cian sangat-sangat.. ustaz dah kurus... tak macam dulu..

tapi bersyukur sangat-sangat sebab ustaz dah stabil.. ustaz dah sedar.. alhamdulillah.. Maha Suci Allah..

"Ya Allah.. Kau kembalikanlah kesihatan ustaz ku seperti sebelum ini ya Allah"

Saturday, 21 May 2011

Terasa Kekok Apabila Berhenti Kerja

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurm.. maaf sebab lambat update hari nie. tadi ada kenduri cukul jambu anak atq.. ehh.. anak buah atq.. huhu.. tapi atq tak lekat sangat kat umah.. asyik keluar je.. hehe...

dan hari nie merupakan hari pertama atq sebagai penganggur yang diiktiraf... haha.. semalam hari last atq bekerja.. dan hari nie agak terasa lain..

tapi atq still boleh bangun awal macam hari-hari atq bekerja.. cuma telepon atq dah senyap kembali..

dan kemungkinan selepas ini. atq kurang update entry.. jarang online.. dan seumpama dengannya yang berkaitan dengan internet... sebab atq dah duduk rumah ibu.. kalau mengadap komputer macam selalu.. kompem kene bebel sokmo...

even atq tak update.. korang jangan lupa masuk sini ye.. jangan lupakan http://atiqsalleh.blogspot.com taw.. hihi

sayang korang.. dan atq bakal buat satu contest berkaitan dengan blog atq.. hadiah takde la lumayan sangat.. tapi boleh la.. dan segmen atq yang INI bakal tamat pada esok hari.. sape yang tak join lagi.. moh ler join...

Friday, 20 May 2011

3 Perkara Yang Dapat Pahala Sentiasa

assalamualaikum wahai reader sekalian..


kan hari tue atq ada cakap yang atq pergi kursus.. kursus pe.. next time atq cakap la ye.. dan apa yang atq dapat...

senang je nak dapat pahala masa hayat kita... antaranya

  1. melihat wajah ibu bapa
  2. melihat kaabah
  3. melihat ayat-ayat al-Quran
amacam.?? senang tak nak dapat pahala.. dengan melihat wajah ibu dan ayah kita.. kita dapat pahala.. dengan melihat ayat al-quran pun kita dapat pahala.. apatah lagi kalau kita baca al-quran kan... dan bila kita melihat kaabah.. kita juga dapat pahala.. tapi mungkin melihat kaabah itu memerlukan kewangan yang mencukupi kan..

so.. jangan sesekali kita membenci melihat wajah ibu dan ayah kita.. dan jangan sesekali kita meninggalkan ayat-ayat al-quran.. jadikan al-quran sebagai peneman kita yang utama.. dan jadikan ibu bapa sebagai orang yang paling kita sayang setelah Rasulullah SAW...

wallhu a'alam...

Terasa Sebak Apabila Berada Dalam Perpisahan

assalamualaikum wahai reader sekalian..


terasa sebak... hari last berada di opice.. hari last berada di saujana... banyak kenangan telah diukir selama atq duduk di saujana utama nie... 

hari pertama bekerja di opice yang jauh.. atq menangis.. sebab terasa susah sangat.. kene naik moto.. atq tak pernah naik moto jauh-jauh.. tue kali pertama... dan tadi.. kali terakhir atq naik moto pulang dari tempat kerja.. kesakitan yang atq alami masa hari pertama pergi ke opice.. atq rasa kembali masa pulang tadi..

atq tinggal kan kenangan yang telah diukir bersama kakchik ella.. ahamd jer.. kawan-kawan atq yang ada kat saujana nie.. even rumah atq tak jauh dari saujana.. tapi untuk kesini memerlukan masa yang banyak... ahmad jer.. atq ada hutang dengan kamu kan.. hutang mcd...

segala kerja yang atq buat semasa di opice.. atq telah serah kan kepada opicemate atq.. hope diowg dapat buat.. dan atq agak terkilan sebab tak dapat jumpa bos atq.. die pergi site hari nie.. atq hanya sempat minta maaf melalui telepon je... hurm...

sepanjang perjalanan balik tadi.. atq tenung sepuas-puasnya keadaan kat sini... serius.. perkara nie mengajar atq apa itu alam pekerjaan yang sebenar.. rindu..rindu sangat-sangat...

hurm..sedihnya... 

Inilah Impian Saya Selepas Bergelar Isteri Kepada Suami Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian..


jom teman atq mereview blogger-blogger yang telah join segmen bersama FL: Impian Saya

bloggerist kali ini amat kreatif.. die menyampaikan impian die melalui video.. video yang simple.. dan bila atq tengok.. serius macam tak sabar nak kawen.. hehe.. *gatai*

impian dia sungguh besar.. dan atq doakan semoga tercapai semua impian ukhti.. amin ya rabb....

jom terjah..

Depan Mata Aku nie Ha..Ada Laki Tak Pergi Solat Jumaat

assalamualaikum wahai reader sekalian..


geram..geram.. geram.. marah pun ada gak... ada gak laki yang tak pi solat jumaat.. yang kat luar tue lain la.. peduli apa atq.. nak tegur pun tak nampak..

tapi.. nie depan mata ni ha.. dalam opice atq sendiri.. dah la ada 7 orang perempuan dalam opice nie... argh!!!.. marah nie.. tak tahu malu ke.??? 

sebelum atq kuar pi makan.. atq tanyala.. "tak pi solat ke??" die jawab.. "jap lagi la.. belum lagi azan ke-2".. dah azan ke-2... atq tanya lagi.. "dah azan ke-2..pergi la solat".. dengan senang hati die jawab.. "belum khutbah lagi".. sengih-sengih.. macam kerang busuk adalah..

atq dah balik beli makanan.. nampak seliper die..atq tanya.. "tak pergi solat ke.?? orang dah start solat".. die jawab.. "mana ada.. belum lagi".. atq cakap la.. "orang dah masuk rakaat kedua dah".. die boleh jawab dengan senyuman yang kononnya hensem la tue.. "mana ada.. takde".. pastu atq geram. atq cakap la.. "memang tak boleh dibuat laki"... pastu opicemate atq sokong.. see... ada orang sokong....

tue la laki sekarang.. yang baik tue ada.. yang solat penuh pun ada.. tapi susah dah nak cari.. cmne nak jadi imam kepada isteri.. kepada anak-anak die nie.. diri sendiri pun tak boleh jadi imam... hurm.. payah nya nak cari lelaki yang boleh membimbing kita nanti...

orang sekarang nie memang dah takde perasaan malu dah kan.. sampai tak solat.. solat jumaat lak tue.. boleh lagi duduk dalam kelompok wanita... hurm.. nak kata opice atq nie jauh.. kene merentas lautan dalam.. takde la kan.. depan mata je.. boleh nampak masjid tue.sekangkang kera je. kera kangkang pun lagi besar taw.. hurm... payah..payah...

dah nak jadi camni baru nak bertaubat ke.?

*sedih la bila ada lagi orang cenggini..

Kenapa Korang Merokok ye.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...


semalam... ada sorang pekerja opice nie.. die balik lambat.. pastu ada rokok sebelah die... atq cakap lah kat die..

"macam mana lah gaji tue nak cukup.."

die senyum je... pastu bos atq menyokong dengan jayanya.. haha.. best kan ada bos yang menyokong kita selalu.. haha..

pastu atq tanya lah die..

atq: "kenapa merokok erk??"
die: "sebab mak bapak saya jauh"

erk.??? pelik tak jawapan tue... pastu atq cakap lah kat die

atiq : "aik.. kalau mak bapak jauh.. sepatutnya tak merokok.. nie dah tak jujur dah nie dengan mak bapak.."
bos : "betul..betul"

tengok.. bos atq sokong lagi.. wee~~

opicemate atq tue... hanya mampu tersenyum...

atq pelik la.. kenapa ye orang yang merokok nie merokok.?? sebab apa ye.. tak kisah la laki ke perempuan.. sama je... atq nakk tahu sangat kenapa...

nak kata diowg tak tahu apa bakal terjadi bila merokok nie.. tipu la.. diowg tahu.. sebab bila atq tanya rakan-rakan blogger yang merokok.. diowg tahu... dan diowg kata dalam proses berhenti.. huhuhu.. atq harap.. cepat la berhenti dari merokok tue...

kat opice atq nie.. sampai bos buat undang-undang.. kalau die nampak putung rokok kat tangga opice.. die nak potong gaji sorang-sorang.. bukan seringgit dua taw.. die nak potong seratus ringgit tue... 

atq dengan budak opice atq nie.. atq tunjuk je yang atq tak suke dengan asap rokok.. kalau terasa.. pandai-pandai lah nak lari jauh-jauh lain kali ye.. budak blogger pun dah ramai kene dengan atq.. maaf ye korang...



*sape yang terasa maaf ye.. sebab atq benci sangat-sangat dengan asap rokok..

Saya Nak Tunaikan Impian Orang Yang Berimpian

assalamualaikum wahai reader sekalian..


atq masih meneruskan perjuangan untuk mereview blogger yang join segmen impian saya

paham tak title entry tue.?? tak paham ye..

takpe-takpe.. blogger nie yang kata taw.. die kata.. die nak cuba menunaikan impian orang lain.. itu adalah impian die.. hehehe... kalau tak paham gak.. baca la entry die ye..

pastu die nak jadi kaya.. sebab nanti boleh tunaikan impian orang yang die sayang... dan die nie anak yang bagus.. sebab nak bawak mak dan ayah die pergi haji.. amin ya rabb...

jom terjah...



Thursday, 19 May 2011

Patah Hati

assalamualaikum wahai reader sekalian..



dah tengok video tue.??

PATAH HATI
JANGAN TERDAMPAR SEPI
JANGAN TERSUNGKUR MATI
PATAH HATI
JANGAN LEBURKAN MIMPI
JANGAN MEMAKAN DIRI

BUKANKAH TUHAN CIPTAKAN MALAM
UNTUK BERADU MENANTI SIANG
BUKANKAH TUHAN TITISKAN HUJAN
MENANTI LIMPAH KEMARAU PANJANG

tue antara lirik yang atq amik dari lagu patah hati, by saujana..

setiap manusia akan merasa bagaimana keperitan patah hati kan.. apa yang kita rasa adalah sakit... sakit yang amat sangat.. takde ubat yang dapat mengubatinya seperti penyakit zahir kecuali zikir dan perbanyakkan mengingati Dia..

ada yang patah hati.. sampai tak mampu untuk berdiri semula.. sampai membunuh diri dan sebagainya.. itu tak sepatutnya terjadi untuk umat islam... sebab islam ada banyak cara yang mengajar kita bagaimana untuk bangkit semula.. 

bila kita dalam keadaan patah hati.. jangan semua impian kita terkubur.. mimpi kita hilang begitu sahaja.. dan jangan sampai memudaratkan diri.. taknak makan lah.. menangis je sepanjang masa.. tak baik untuk kesihatan.. kesian lah badan kita nie... bangkitlah.. mulakan hidup baru.. gapai segala mimpi.. gapai segala impian yang telah kita cipta... jangan biarkan impian dan mimpi kita berlalu begitu sahaja...

bangun... dan berpikir secara positive.. sibukkan diri.. jangan asyik nak pikir kenapa perkara yang membuat kita patah hati tue merosakkan diri kita.. membuat kita jadi tak keruan... keluarlah dari kepompom lama.. berjumpa lah kawan-kawan.. lihat la keindahan alam.. insyaAllah semuanya akan berakhir..

tapi.. jangan pula menyimpan dendam kesumat dalam diri kita.. kelak.. diri sendir yang akan binasa.. mungkin boleh membawa kepada dosa besar.. membawa syirik kepada diri kita.. maafkan kesilapan dan kesalahan orang tersebut itu adalah sebaik-baik sifat.. 


Kebaikan Sujud Ketika Solat

assalamualaikum wahai reader sekalian...


dalam sehari.. 34 kali kita sujud kepada Allah... tue tak termasuk lagi kalau kita solat sunat.. lagi banyak...

setiap yang disuruh oleh Allah... mesti ada kebaikan yang tersangat-sangat lah baik... takde yang tak baik apa yang disuruh oleh Allah... even musibah yang menimpan.. pasti ada kebaikan yang menyusul...

takkan kita sujud je kan.. tanpa tahu kebaikan die.. secara simboliknya.. sujud nie menunjukkan kita menyembah sesuatu.. jom kita baca kebaikan sujud..

  1. membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempatnya
  2. membetulkan pundi peranakan yang jatuh
  3. melegakan sakit hernia
  4. mengurangkan sakit sengugut ketika haid
  5. mengurangkan kesakitan bagi pesakit apendik dan limpa
  6. mampu mengurang kegemukan... sesuai untuk orang yang obesiti
  7. menambahkan kekuatan aliran darah ke otak yang boleh mengelakkan daripada pening kepala dan migrain
  8. boleh menyegarkan otak, menajamkan fikiran, dan menguatkan mentaliti seseorang
  9. otot akan menjadi kuat dan elastik kerana semasa kita sujud dan bangun daripada sujud, memerlukan pergerakan otot bahu, dada, leher, perut, dan punggung dan boleh melancarkan peredaran darah
  10. melegakan paru-paru daripada ketengangan
  11. otak dapat menerima banyak bekalan darah
  12. meringankan bahagian pelvis
  13. memberi dorongan untuk mudah tido
  14. bagi perempuan, pergerakan otot semasa sujud, menjadikan buah dadanya lebih baik, mudah berfungsi untuk menyusukan bayi, dan terhindar daripada sakit buah dada
  15. semasa sujud, pergerakan otot-otot tertentu, memudahkan proses bersalin.. organ peranakan mudah kembali ke tempat asal serta terhindar daripasa sakit gelombang perut (convulsions)
  16. mengelakan pendarahan otak jika tiba-tiba menerima pengepaman darah ke otak secara kuat dan mengejut
  17. terhindar daripada penyakit salur darah
  18. dari segi psikologi, sujud membuatkan kita rasa rendah diri di hadapan Yang Maha Pencipta sekali gus mengikis sifat sombong, riak takbur dan sebagainya
banyakkan kebaikan yang kita perolehi masa bersujudkan.. so.. lepas nie.. perbanyakkan solat.. dan lama kan sujud kita...

atq dapat info dari SINI & SINI

Menyesal Aku Tengok Senjakala

assalamualaikum wahai reader sekalian..


malam tadi.. atq tengok cerita senjakala.. sebab takde cerita best kat tv... even astro pun.. haha...

nak dekat kul 10 malam baru start tengok cter senjakala nie.. thriller die macam best je.. tapi hampehhh!!!.. tak best langsung...



atq dah la memang ngntuk masa tue... tengok cerita tue.. lagi bertambah mengangtuk... siap tertido atas kerusi lagi.. memang tahap bosan la tue.. atq nie jenis.. tengok cerita hantu.. tengok betul-betul.. tapi kalau dah bosan sangat cerita tue.. macam tue la.. haha...

lagi best cerita Khurafat dan Damping Malam.. hahaha...

Sinopsis Senjakala

"Karlisa, baru saja kematian tunangnya di dalam sebuah kemalangan jalan raya. Sejak itu, Karlisa mendapat mimpi pelik yang memanggil-manggil gadis itu untuk pulang ke kampung ibunya iaitu Kg Senja Lama. Karlisa pernah membesar di kampung tersebut sewaktu kecil, tetapi berpindah ke Kuala Lumpur dan sejak itu tidak pernah pulang semula ke sana."

selebihnya di SINI

selamat atq download je cerita tue.. so takde la menyesal sangat.. hahah..

* next cerita.. penunggu istana & dilarang masuk pulak

Alhamdulillah.. Akhirnya Impian Saya Tercapai

assalamualaikum wahai reader sekalian..


macam berita yang tak sedap atq dengar.. patutlah pagi-pagi lagi atq dah terlogsadung kat tangga opice.. sebentar tadi baru dapat berita yang sorang rakan blogger kita telah kembali ke rahmatullah... al-fatihah.. kita yang masih hidup nie.. terus kan perjuangan kita di bumi Allah.. doakan semoga rohnya dicucuri rahmat. amin..

ok.. sambung lagi review blog yang join segmen bersama FL: impian saya..

kali nie.. impian bloggerist nie memang dah tercapai.. tak sempat atq nakk review blog die.. dah tercapai dulu da...

lepas sorang.. sorang dah tukar daripada blogspot.com ke dot com.. tahniah ye... atq pun nak tukar juga.. tapi kewangan tak mengizinkan.. ada benda penting yang perlu diselesaikan dahulu..

apa-apa pun.. tahniah ye.. sudah berdotcom sekarang nie.. hehe.. dah bukan group .blogspot.com da.. hehe

pape pun.. jom terjah


Sedih Melihat Keadaan Ustaz di ICU

assalamualaikum wahai readers sekalian...


semalam alhamdulillah atq sempat pergi jenguk ustaz atq yang atq ada cerita di entry INI.. dan semalam juga atq dapat berita yang ustaz atq dah koma..

semalam dalam jam 5 camtu.. ustaz dah dipindahkan ke wad ICU sebab koma..dari apa yang atq dengar cerita dari kawan atq.. paan

ustaz dah 5 tahun makan ubat, sebab kedua-dua buah pinggang die tak berfungsi, dan semalam doktor tebuk perut die tanpa dibius sebab air dalam badan tak boleh keluar, mungkin air kencing kot.. dan lepas ustaz kene tebuk tue, dan ustaz koma..

semalam ramai yang datang melawat ustaz.. cikgu-cikgu sekolah atq pun datang.. satu bus.. dari sekolah.. ada junior-junior yang datang...

atq dengan kawan-kawan tunggu nak masuk dari jam 5 petang.. bagi can kat cikgu-cikgu masuk dulu... dalan jam 657 petang camtu.. guard kat wad icu tue bagi masuk.. bagi atq.. asal dapat tengok keadaan ustaz pn cukup...

atq tak puas tengok ustaz semalam.. sekadar dapat masuk 2 min.. hurm.. hope ustaz baik-baik aje.. kalau ada masa lagi. atq nak datang jenguk ustaz lagi..

tak reti nak candid langsung

antara batch atq yg hadir

wakil dari boy

cikgu-cikgu.. satu bus datang


ya Allah ya Tuhan ku.. Kau tabahkan lah hati ustaz ku untuk menerima dugaan ini.. Kau berilah dia kesihatan semula Ya Allah,Ya Rahman, Ya Rahim.. panjangkan lah umurnya Ya Allah

Wednesday, 18 May 2011

jangan terlalu mencari kesempuranaan

assalamualaikum wahai reader sekalian..




tengah-tengah bosan.. atq selongkar la FB atq.. tengok kat note.. pastu jumpa satu note nie... jom baca..


Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.



Begitulah juga ........



Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah dia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu....



Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....



Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya....Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....



Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.



Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar KESEMPURNAAN...Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL...




JANGAN TERLALU MENCARI KESEMPURNAAN.. TETAPI JADILAH SESEORANG YANG BOLEH MENYEMPURNAAKAN ORANG LAIN...

Saya Nak Dapat Degree First Class

assalamualaikum wahai reader sekalian...


atq masih lagi dalam mood me'review' blogger yang join segmen bersama FL: impian saya..

besar cita-cita blogger nie... disebabkan kekcewaan semasa SPM dulu... die bertekad untuk menebus segala kekecewaan ibu dan abah nya semasa di universiti ini...

pada mulanya.. doktor adalah cita-cita yang hendak digapai.. tetapi disebabkan ada halangan yang berlaku.. die beralih arah ke engineer... 

blogger tersebut nak dapat degree fisrt class sebab die tak payah bayar pinjaman tersebut dan duit baki daripada gaji semasa alam pekerjaannya. die nak bagi dekat ibu dan abahnya...

jom terjah satu-satunya penyertaan daripada blogger lelaki..

Raja Dari Anak-Anak Iblis & Tugasnya

assalamualaikum wahai readers sekalian..


atq baru je baca pasal iblis kat majalah mastika.. jangan cakap ye yang mastika tue mengarut.. bila ada cerita mengarut..jangan dipercaya.. tapi bila ada ilmu.. ambil la...

ada 5 kerajaan besar yang diperintah oleh anak-anak iblis...

DASSIM

tugasnya ialah merasuk manusia supaya bercerai-berai antara suami isteri, adik-beradik, sahabat handai dan jirang tetangga. Dassin juga bertanggungjawab memutuskan silaturahim, kekeluargaan, jemaah dan seumpama dengannya

MABSUUT

tugasnya merasuk dan menghasut supaya memfitnah, mengadu domba, dengki mendengki, khianat-mengkhianati dan seumpama dengannya

THUBAR

tugasnya merasuk manusia yang ditimpa masalah, musibah dan bala bencana supaya berputus asa dari rahmat Allah.. selepas dirasuk mereka menyumpah-nyumpah pada Allah kerana ditimpa musibah tersebut

ZALANBUR

tugasnya ialah supaya merasukk dan menghasut manusia supaya bergadoh, bertengkar, bermusuhan, bertumbuk dan membunuh.. orang yang si rasuk selalu mendapat gelaran atau nama panggilan kerana terkenal dengan sifat panas barannya...

AL-ANWAR

tugasnya ialah untuk menghasut manusia supaya berbuat perbuatan keji yang akan meruntuhkan nama baiknya sendiri seperti berjudi, minum arak, main tikam nombor, gejala sosial, sumbang mahram, onani, lesbian, gay liwat dan sebagainya..

mereka yang terlibat mulanya hanya mencuba dan berjinak-jinak dan lama-kelamaan ia membawa kepada ketagihan dan hobi..

AZAZIL

ketua dan raja agung seluruh kerajaan iblis dan jin sementara maharaja tertinggi kesemua jin thothamghiyam yaal

malaikat yang ditugaskan menjaga dan memantau seluruh jin ailah malaikat Maithotorun atau Kutubul Jalalah

*kalau ada salah.. tolong betulkan ye...

Tuesday, 17 May 2011

Doakan Cikgu Saya

assalamualaikum wahai reader sekalian...


tadi atq jenguk la group batch skola atq.. ada satu berita yang sangat memeranjatkan... sebelum nie atq baca ustaz atq merangkap guru disiplin kat sekolah masuk wad...

dan tadi.. apa yang atq baca... amat mengejutkan...



atq nak datang melawat.. tapi atq kerja.. hurm... sedihnya.. hanya mampu berdoa dari jauh je buat masa nie...

Ya Allah Ya Tuhan ku.. Kau tabahkanlah hati guru ku.. Panjangkanlah umurnya.. pulihkanlah penyakitnya ya Allah....

* nak pergi melawat esok.. tapi kerja.. hurm...

Saya nie Pendek Sangatlah.. Nak Tinggi Lagi Boleh.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...


sehari tak mengadap lappy.. rindu juga la.. tapi takdelah terlalu rindu.. jom sambung dengan review blogger yang join segmen bersama FL: Impian saya..

"batu belah, batu bertangkup, tolong aku, tolong telan aku, kerna kau tak dapat kawen dengan anak raja"...

hahaha.. amcam.. hebat tak impian bloggist nie.?? hebat bukan.. bukan calang-calang orang die nak kawen.. anak raja tue.. bloggist nie baru lepas frust menonggeng sebab price william dah kawen.. huhu.. saba ye.. ada ramai laagi anak raja kat malaysia nie.. anak RAJA GOPAL pun ada.. haha...

satu lagi.. blogger nie nak tambah ketinggian.. die kata ketinggian die tak cukup.. bukan atq yang cakap.. die yang tulis.. hihi.. takpe-takpe. ketinggian atq pun tak cukup gak.. yang penting still cute ye awk.. hihi...

jom terjah bloggist ini



Pemenang My Life’s Story Blog First Giveaway

assalamualaikum wahai reader sekalian


STICKY MOOD,ENTRY TERBARU DIBAWAH

kak my wakilkan atq untuk umumkan pemenang GA die... so atq jalan kan amanah die la ye.. sebab kak my dah berangkat he ho minc ho petang semalam... semoga selamat pergi.. selamat pulang ye kak my 

My tade banyak masa, nak umumkan ini sahaja...
Pemenang Bertuah:  

3 Pemenang Utama (Lucky Draw):  

Sila Lapor Diri anda melalui email mythegreat87@yahoo.com dengan menghantar butir-butir berikut:
Nama: Jantina | Alamat | No Tel | URL Blog

Pemenang tidak akan diberitahu di belognya… Jadi anda sebagai pemenang perlu lihat sendiri di sini.. Sekiranya My balik pemenang tidak memberikan respon maka kemenangannya akan dibatalkan dan My akan pilih pemenang lain.

Keputusan di atas adalah muktamad, sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan.. harap yang tak dapat jangan berkecil hati. Cuba next time hoke..;)

Berkenaan hadiah-hadiah saguhati yang My sebutkan tu.. depends on kewangan dan space luggage My kat sana nanti ye. Kalau ada rezeki My carikan sesuatu dan balik baru buat lagi 5 lucky draw..;)

Ok My nak gerak ke KLIA dah kejap lagi. Doakan perjalanan My selamat pergi dan pulang ye.. bye y’ols!!

nak tengok senarai peserta klik SINI

*atq hanya membuat apa yang diamanahkan kepada atq.. so jangan marah atq if ada yang tak menang ye

Monday, 16 May 2011

Ibu Mengandung Memang Comel

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurm.. tiba-tiba je kuar tajuk nie.. kenapakah... cmnie cter nya...

tadi masa atq stuck dalam hujan.. atq stop dekat R&R highway guthrie.. dah alang-alang stop kat situ.. perut lapa.. dari pagi tak berisi.. makan lah kat situ. order sate sekali.. bawak balik...

pastu masuk magrib.. pi surau.. solat... tiba-tiba atq nampak ibu mengandung.... comei sangat die.. ada 2 orang... 2 2 ibu mengandung comei.. hihi

bukan tang perut taw comei.. tang muka die yang comei.. masa kakak atq mengandung.. pun comei gak... along dengan alang.. sekarang nie.. sepupu atq pulak tengah mengandung.. comei nya lah die...

kenapa erk ibu mengandung comei.???

nie alang atq.. comei tak die masa mengandung??

*ada jawapan tak kenapa ibu mengandung comei??

Saya nak ada Rumah dan Kahwin

assalamualaikum wahai reader sekalian...

 
yeah!!.. masih dalam mood untuk mereview blog-blog yang join segmen impian saya.. hihi..

kali nie.. atq nak review blog bukan anak dato' pulak...

dengan bersusah payah die meng'join'kan diri die.. pinjam lappy kawan dan bf die semata-mata untuk join segmen nie. haha.. ok atq tipu.. die pinjam lappy kawan die nak siapkan slide presentation die je...

mula-mula.. die nak kerja.. die kata nak belanja atq nanti.. haha.. pastu die nak beli rumah... dan kawen.. huhu.. jangan lupa jemput ye... atq dah kenal sape bf die.. baik.. cameraman lagi tue.. hihihi...

dan impian last die.. die nak tolong famili die.. anak yang baik die nie.. hihi.. jangan hanya buat impian ye.. kene merialisasikan juga.. kang diri sendiri kene debik.. hihihi..

jom terjah

Saya dah ada Diploma.. Tapi Saya nak masuk Matrik Balik.. Boleh.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...


review blog kedua untuk segmen impian saya...

bloggist nie nak jadi doktor.. sebab die kata.. nisbah doktor dan pesakit amat jauh.. ehh. betul ke ayat nie.. die nak jadi doktor pediatrik... wah.. suke kanak-kanak bloggist nie...

atq doakan semoga die dapat apa yang diimpikan.. nak jadi doktor bukan senang.. susah.. kene belajar bersungguh-sungguh.. pointer kene power taw.. good luck adk manis.. hihi... taknak kene lelong kan.. so balajar bersungguh-sungguh ok...

jom terjah


Gathring Hujan di Taman Layang-Layang

assalamualaikum wahai reader sekalian...


tak larat nak update entry dan upload gambar malam tadi... sampai umah dalam jam 930 malam... pastu penin kepala yang amat sangat.. nie pun tak ok lagi.. huhuhu....

semalam... atq join lepak-lepak dengan budak-budak blogger.. dan atq rasa even semalam lah yang paling best.. sebab atq datang sana je.. semua atq tak kenal... yela.. semua muka-muka baru.. so.. memang kene berkenalan la...

sampai je kat sana.. atq terjah semua budak perempuan.. hihi.. tanya nama sorang-sorang.. ada yang atq cam nama FB die.. ada yang atq tak cam... haha.. maaf la ye pada sape yang atq tak cam tue.. dan ada yang atq tanya nama banyak kali.. semalam sebab hujan dan banyak gelak..so cepat la lupa.. hahaha...

ramai gak lah yang datang.. ada la dalam 30 orang lebih kot.. bila SB buat min gathering.. takkan jadi mini.. sama macam shah alam.. mini konon.. dah jadi yang terbesar.. 

jom ushar gelagat-gelagat diowg

masa mendung.. duduk kat padang die

berteduh dari hujan

tak kene hujan disebalik tiang taw.. tue yang semua pakat dok belakang tiang

ice breaking ke dua.. lepas hujan reda

blogger boys

blogger girls

all of us


blogger yang hadir
  • amal espraza
  • ben ashaari
  • urut turun temurun
  • ady budika
  • fahmi mahat
  • fadzli
  • akmal hilmi
  • kyerull el fresco
  • kirin selama perak
  • syafik way
  • mas ahmad safwan
  • muhammad taufiq
  • farhan
  • muez ja
  • ahmad hishamuddin
  • mohdnuur taufiq
  • muhammad aizuddin
  • eazy izzuddin
  • danial
  • justkhai
  • atiq salleh
  • elis wani
  • yuyu lar
  • fiera 
  • nisa kay
  • yana nanako
  • mas ashaari
  • zati
  • ldawati
  • hanim mahali
  • nick iema
  • aina zumi
  • hezieqa yoo
  • ann
  • fatin farhanah
  • zaty faizol
  • aisya
  • tia fazuria
  • laily
ada lagi 3 orang blogger perempuan yang atq tak ingat nama.. 2 orang balik awl.. sorang tue sape erk.?? hihihi.. tak larat nak bagi link masing-masing.. haha.. penat la cari

sape yang duduk tengah tue.. nama die atq tak ingat..
*esok atq cuti.. macam nak pi bukit cerakah pulak.. anyone nk join.. jom... :)

Sunday, 15 May 2011

Saya dah berpunya.. Jangan Ganggu ye

assalamualaikum wahai reader sekalian..


tamat sudah segmen bersama FL: Impian Saya...

bloggist nie tulis... impian pertama die nak jadi seorang Blogger yang berjaya... tapi rasanya.. die dah jadi kot blogger yang berjaya... satu sebab die dah ada vlog.. hihi.. blog die memang best.. 

pastu die nak bangunkan syarikat die sendiri... dan cita-cita die adalah design engineer.. tapi kan.. camne erk keje die.. atq pun tak tahu.. hihihi...

nak tahu lebih lagi impian bloggist tersebut...

SELAMAT HARI LAHIR SAHABAT-SAHABAT BLOGGER KU

assalamualaikum wahai reader sekalian..


hari nie ramai sahabat-sahabat blogger atq sambut hari lahir... jom ushar sape yang dah cukup umur tue....


genap umur die 21 tahun hari nie... huhu.. atq kenal die melalui sahabat blogger.. die juga salah satu admin kat sahabat blogger tue... tapi die jarang muncul sebab die ada komitmen lain... 


die nie pun genap 21 tahun kalau tak silap hari nie... die juga merupakan antara members yang awal dalam sahabat blogger tue... jangan nak ngorat-ngorat die ye.. dah berpunya nie


tak tahu la nama penuh die sape.. die tak pernah bagitau.. die suruh main teka-teka.. atq nie dah la jenis malas nak teka-teka.. haha.. umur die genap 20 atau 19 tahun hari nie.. umur die tue tak sure... atq kenal dengan die pun kat sahabat blogger.. dan atq agak rapat dengan die.. seronok kawan dengan die nie.. ihihihi

ucapan atq untuk kamu bertiga

> selamat hari lahir
> semoga panjang umur
> semoga murah rezeki
> semoga menjadi insan yang berjaya & menjadi insan baik dari semalam
> semoga berjaya dalam kehidupan dunia & akhirat
> semoga tercapai apa yang di impikan..
> semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila ye...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...