terhebat dari ...piouSpdosH..

Thursday, 31 March 2011

manusia sebaik-baik CIPTAAN

assalamualaikum wahai reader sekalian..


hurm... atq agak kurang sihat malam nie.. balik dari opice lewat lagi.. kene angin malam.. batuk pun tak ok lagi.. doakan atq cepat baik ye...

manusia sebaik-baik ciptaan dari Allah.. memang terbaik.. sebab tue manusia diberi akal untuk berfikir.. kalau diberi otak sahaja.. haiwan pun ada otak juga...

tapi yang peliknya... manusia nie suka samakan manusia lain dengan benda lain.. contohnya.. dengan haiwan la.. panggil diowg anjing la.. lembu lah.. khinzir lah. itu lah.. ini lah.. tak baik camtu.. macam kita dah mengutuk ciptaan Allah...

kita diberi akal untuk berpikir.. so.. gunakan akal tue sebaik-baiknya.. jangan gunakan akal untuk perkara yang tak sepatutnya.. ingat.. kat dunia nie memanglah kadangkala tak dapat balasa.. tapi akhirat sana.. akan diberi balasan walau sekecil zarah pun...

satu lagi yang atq pelik.. nape nak ubah diri kita.. maksud atq macam cukur bulu kening lah.. warnakan rambutlah.. dan yang paling teruk tukar jantina.. kenapa ye.?? tak bersyukur ke dengan apa yang Allah beri kat kita.. Allah dah mencipta seseorang hambanya dengan begitu sempurna.. dan kita sebagai hambanya kenelah ikut apa yang diperintahkan... tak susah pun.. Allah tak bebankan kita pun.. Allah sayang kita... hurmmm

berdosa besar bila kita ubah ciptaanNya... kalau tak silap. if perempuan ada bulu kaki lebat macam laki.. nak cukur tue pun tak boleh.. kecuali suami yang suruh.. kalau tak silap atq la...

harap lepas nie.. kita bersyukur dengan apa yang Allah dah kurnia kat kita.. jaga percakapan kita..jaga cara kita panggil kawan-kawan kita.. mungkin juga satu hari nanti apa yang kita panggil kawan-kawan kita.. akan berbalik pada kita.. nauzubilla min zalik...

kalau apa yang atq sampaikan nie ada yang salah.. harap diperbetulkan.. atq pun tak sempurna.. dan dalam proses menyempurnakan diri ini....

thnx KUYA sebab bagi idea untuk update entry malam nie

1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin

assalamualaikum wahai reader sekalian


sekali lagi atq terkene tag dari amalina athman aka amani.. huurm.. femes nya saya.. haha.. takdela. main2 je. hihihi

atq join contest dari xcyber nie.. pose depan cermin... ada satu gambar atq tue lawa depan cermin.. tapi dalan hardisk.. atq malas nak cari.. haha.. so atq copy dari fb atq jela erk..

hurm.. atq nak tag

mama maera
mira hussin
jannah
dayana

atq pertaruhkan gambar..

atiq salleh aka saya, nana, atul, key
macam dalam cermin tak? gambar nie memang dalam cermin ye.. kamera kami letak kat tepi cermin tue.. then pakai timing.. nie kat toilet puri pujangga UKM.. pada 7 januari 2010..

JANGAN tidak-tidak

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurmm.. apa khabar semua?? atq still camni.. suara makin rock.. nak cakap pun tersekat-sekat.. takleh cakap banyak.. macam semput je... doakan atq cepat sihat ye..

jangan tidak-tidak?? apa maksudnya tue erk.. takde maksud.. cuma atq nak ingatkan je kat pasangan yang tengah hangat bercinta...


JANGAN pegang tangan masa dating
JANGAN nak cuba buat yang ringan-ringan, macam nak try hug la, kiss la.. tue la nie la
JANGAN berdating berdua-dua, kalau boleh bawak la peneman.. kang nanti orang ke3 ialah syaitan
JANGAN nak berdating kat tempat gelap




hurm apa lagi erk.. nie je kot.. tahla.. atq pun tak tahu dan jangan buat apa.. sebab atq pun tak pi date... kalau nak juga.. KAWEN je terus... boleh buat lebih dari tue

Wednesday, 30 March 2011

saya nak NURSE yang saya kenal jaga saya

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurm... sakit perut lagi.. tadi mam pedas.. sangat-sangat lak tue.. jangan nak gelak ok!.. atq tak boleh mam pedas.. doktor tak bagi.. sebab atq ada gastrik yang agak teruk... pernah baca entry atq sebelum nie.? cter pasal ubat yang kene atq mam tiap-tiap hari.. tak baca lagi. meh baca tue dulu..LINK

ok sambung..

kalau ditakdirkan atq masuk hospital dan terpaksa bermalam di hospital.. atq nak nurse yang atq kenal je jaga atq.. huhu.. lagi-lagi yang ada blog.. haha.. pastu boleh buat gathering kat hospital tue.. hihi.. sekurang-kurangnya.. kalau takde orang nak teman.. diowg boleh teman atq.. boleh dengar atq bercerita tanpa henti.. haha

best apa bila orang yang atq kenal jaga.. kan3.?? macam atq appoinment kat hospital putrajaya.. makcik atq sister.. awal-awal appoinment.. takyanh menunggu.. masuk je terus.. jimat masa..pastu semua sister & nurse kat situ kenal.. haha...


ehh banyaklah bercerita.. sebenarnya.. atq nak review blog bakal-bakal nurse yang ada kat Sahabat Blogger tue je.. hihi.. jom terjah diowg...





atq request nie.. boleh tak korang jaga atq if atq terpaksa bermalam kat hospital..???

perlu ke CEMBURU semasa berkasihan

assalamualaikum wahai reader sekalian..

hurm.. malam tadi ada satu bloggist tue tanya.. mengapa kekasih cemburu??

cemburu nie banyak jenis... cemburu tengok orang lain berjaya.. cemburu tengok orang lain senang.. cemburu orang lain ada pasangan.. macam-macam lah jenis cemburu nie..tapi itu je yang atq dapat pikir sekarang nie..

kebanyakkan orang cakap.. dalam satu perhubungan itu.. cemburu tanda sayang.. yups.. memang betul.. kalau tak sayang.. takde lah timbul perasaan cemburu tue.. tapi kene ingat lah.. cemburu pun kene ada masa gak.. takkan 24/7 nak cemburu kan.. rimas pasangan anda nanti.. pastu.. takkan bila dia keluar dengan kawan perempuan, bagi yang perempuan, kawan lelaki bagi yang lelaki pu nak cemburu gak.. dah salah la tue kan.. bagi la die ruag untuk bernafas dalam perhubungan tue..


tanpa cemburu.. hubungan akan hambar.. yela.. apa yang kita buat.. macam pasangan kita tak care.. kan3.?? pastu.. kalau tak cemburu.. takde lah gadoh-gadoh manja... so takde variasi dalam perhubungan.. hubungan tue jadi bosan.. pastu lama-lama nanti... mula lah berpisah.. tapi ada gak yang berpisah sebab terlalu cemburu kan.. cter lain dah..

cemburu tue satu perasaan yang dikurniakan oleh Allah yang amat istimewa kepada manusia.. rasanya kat haiwan pun ada gak kot. so.. kita kenelah pandai managed cemburu kita.. jangan terlalu cemburu dan jangan takde langsung perasaan cemburu...


Tuesday, 29 March 2011

Contest Natural Beauty - Abg Stalker

assalamualaikum wahai reader sekalian

huhu.. akhirnya.. dengan taknak mengecewakan mira hussin dan mama maera.. atq join juga la.. even semua gambar dalam FB atq memang tak bermake up.. xcept masa raya... atq join gak la.. diowg nak atq join.. hihi.. sayang atq tak??



gambar yang atq bg nie.. memang atq tak pakai bedak or yang seumpama dengannya.. nie baru abs mandi sungai kat ulu yam tue.. kat empangan die.. hehe.. tgk orang memancing...
tag???
hurm nak tag


kenapa ramai MEMBER sahabat blogger tinggalkan group.??

assalamualaikum wahai reader sekalian...

sahabat blogger.. atau lebih dikenali dengan SB... members semakin lama semakin ramai.. tapi tak lupa juga yang semakin lama.. semakin ramai yang meninggalkan group SB nie...



atq pun tak tahu kenapa... tapi yang pastinya ada yang meninggalkan SB kerana terasa dengan members lain dalam tue.. ada yang termalukan diri sendiri.. ada yang tinggalkan SB kerana taknak jadi stick kat SB tue.. dan macam-macam lagi alasan...

sebenarnya.. SB nie memang tempat untuk mengumpulkan blogger-blogger malaysia.. tak kira bangsa.. tak kira agama.. tapi semua tue bergantung kat diri kita...kita yang tentukan macammana kita dalam SB tue.. 

macam mana kita nak manage masa kita... macam mana kita nak kawal perasaan kita.. macam mana kita nak kawal perlakuan kita dalam SB nie... semua bergantung kat diri sendiri.. takde orang lain yang boleh tolong kawalkan.. orang lain hanya boleh tolong nasihat... tapi itupun terpulang kat kita nak terima nasihat itu atau tidak..


geng dalam SB?? memang ada.. tapi perlu ingat.. nak jadi satu geng dalam SB bukan senang.. so.. jangan kecil hati bila nama tak ditag... post tak dilayan.. blog tak dikomen.. kadangkala diowg tak perasan.. nak tag semua nama pun tak boleh.. hanya 6 orang je.. tapikan sekarang dah boleh tag kat komen.. diowg rapat pun sebab dah pernah jumpa.. dan rajin komen dekat post orang lain.. tapi susah nak detect kat post mana kan.?


cara die senang je.. korang pi kat 
edit setting > notify me when : only post i am subscribe to > tick email notifications to:
nie cara atq cari balik post yang dah ilang kat wall tue.. tapi korang kene rajin la bukak email.. tue je.. 

sape yang dah leave group tue.. kami tak menghalang anda untuk masuk balik.. kami terima dengan tangan yang terbuka.. atq wakil kesemua members SB.. mintak maaf if ada yang terasa hati.. yang bengang dengan members lain dalam SB tue.. bukan senang nak jaga hati semua.. tapi kita jangan ambil peduli sangat.. sekadar untuk menghiburkan hati.. itu je..  

MAAF TO ALL MEMBERS SAHABAT BLOGGER

*ayat macam apa je.. harap paham la ye

PANAS!!! BLOG SAYA TEMPAT CARI NOMBOR 4D

assalamualaikum wahai reader sekalian...

hari nie terdetik nak tengok incik nuff... pastu check lah keyword kat nuff untuk seminggu.. then apa yang atq dapat ialah... 


......

......


......


......


......




klik untuk bagi makan


ini semua gara entry atq pada 6 / 3 / 2011.... nak tahu entry apa klik SINI.. kalau lah die dapat nom 4d.. dan menang. atq berdosa ke.???? tolong jawab.. takut nie...:(

TANDA-TANDA gangguan makhluk halus

assalamualaikum wahai reader sekalian..

semalam atq ada buat entry pasal faktor gangguan makhluk halus kan?? nie atq nak bagi tanda-tanda kita diganggu pula.. jom baca dan renungkan bersama... 

Tanda-Tanda Ketika Tidur
  •  Susah tidur malam kecuali setelah bersusah payah.
  • Mudah terjaga pada waktu malam dalam keadaan takut.
  • Mimpi melihat sesuatu yang menghimpitnya lalu ia meminta pertolongan tetapi tidak berdaya.
  • Mimpi buruk yang menakutkan.
  • Mimpi melihat binatang seperti kucing, anjing, unta, ular, serigala, singa, tikus dan sebagainya.
  • Ketawa, menangis dan menjerit-jerit ketika tidur. 
  • Bunyi gigi begetar/berlaga ketika tidur.
  • Mimpi jatuh dari tempat tinggi.
  • Berdiri dan berjalan ketika tidur.
  • Bermimpi berada di tempat yang sunyi.
  • Bermimpi berada di kawasan kotor, tempat sampah dan kawasan perkuburan.
  • Mimpi melihat makhluk halus.
  • Mimpi melihat salib atau gereja.
  • Mimpi bertemu paderi atau berada di tempat ibadah mereka.
  • Mimpi melihat budak kecil. Berjaga-jaga kalau bermimpi menyusui budak kecil dan kita merasakan terlalu sayang kepadanya.
  • Mimpi benda tajam dan miang seperti pisau, paku, miang buluh dan sebagainya (tanda santau). 
 sebab tue.. sebelum tido.. kita kene amalkan apa yang Rasulullah dah ajar kat kita.. tahu tak? tak tahu meh ushar sini

Tanda-tanda Ketika Berjaga
  • Sering lalai daripada mengingati Allah s.w.t.  
  • Hilang ingatan (Gila).
  • Hilang semangat apabila sampai ketempat kerja.
  • Lesu dan malas.
  • Sesak nafas apabila masuk waktu asar hingga ke malam.
  • Rasa sakit pada sebahagian anggota badan.
  • Sakit di bahagian belakang badan terutamanya tulang belakang. 
  • Lenguh sendi-sendi.
  • Melihat sesuatu yang pelik.
  • Ketumbuhan yang sukar diubati (kanser).
  • Terasa seolah-olah memijak telur atau batu dibahagian tapak kaki.  
  • Mudah panik bila berhadapan dengan masalah.      
  • Jiwa lemah dan mudah mengalah.   
  • Selalu mengantuk.
  • Sering pening dan perubatan moden tidak dapat mengesan penyakit tersebut
  • Mudah marah dan panas baran.
  • Hilang darah.
  • Agresif dan bertindak liar. 
nie atq dapat dari forum yang sama dengan entry ini.. kalau nak baca lebih lanjut.. klik sini.. betul atau tidak wallu'alam...          

    Monday, 28 March 2011

    faktor GANGGUAN makhluk halus

    assalamualaikum wahai readers sekalian..

    tadi ada sorang blogger tue tanya.. apa maksud bila kene patuk ular.. adalah discussion sikit masa tue.. pastu atq search kat internet.. dan jumpa faktor kenapa kita diganggu...

    Berpunca Daripada Jin
    • Jin yang jatuh cinta kepada manusia dan ingin bersahabat.
    • Jin yang sengaja ingin menzalimi manusia.
    • Dengki dan hasad kepada manusia yang diberi kelebihan oleh Allah.
    • Balas dendam kerana kematian keturunannya sama ada sengaja atau tidak sengaja seperti membunuh ular dan binatang jelmaan jin.
    • Benci kepada manusia yang taat dan yang mempelajari agama.

    Berpunca Daripada Manusia
    • Kecuaian manusia seperti menyiram air panas ke dalam lubang kecil, mangkuk tandas dan menganggu tempat kediaman mereka walaupun tidak sengaja.
    • Mencampakkan benda berat tanpa membaca bismillah.
    • Bersama isteri tanpa menyebut nama Allah.
    • Perempuan yang mendedahkan aurat dan suka berhias menyebabkan jin terpikat dan jatuh cinta.  
    • Tidak beradab semasa berada di dalam hutan dan tempat-tempat sunyi. 
    • Tukang sihir berkerjasama dengan jin dalam melaksanakan permintaan seseorang yang hasad dengki.
    • Sikap manusia yang takkabur dan mencabar.  
    atq dapat nie dari satu forum tue.. wallahuAlam la betul atau tidak...

    CONTEST GAMBAR PETS PALING COMEL

    assalamualaikum wahai reader sekalian..

    sis maera nie macam tahu-tahu je atq takde idea untuk tulis entry. hehe.. lama gak la tak join contest kan.? kali nie atq nak join la.. sebab senang je.. hihi.. menang kalah.. atq tak kisah.. 

    klik la gambo kalo nk join


    jantina :
    atq pun tak tahu arnab atq nie laki ke pompuan.. ehh jantan ke betina

    nama: 
    ibu atq bagi nama arnab atq nie.. salju satu, salju 2. haha.. ada 3 sebenarnya. satu lagi mana tah time nie

    jenis: 
    atq pun tak tahu arnab jenis apa. yang atq tahu.. arnab putih nie boleh disembelih

    tabiat:
    diowg nie suka lari.. pastu break mengejut.. suke berebut makanan.. suka duduk dalam bekas makanan... berak pun dalam tue juga.. 


    tapi arnab atq nie dah takde da.. ibu dah bagi orang.. 3 3 ibu bagi kat orang.. huhu.. yang tinggal.. pa ma die je.. tue pun dah tua.. hihihi.. sedih.. lagi sekor mati dah.. sekor lagi ilang.. :(


    atq nak tag..

    nana
    jannah
    sunah

    Sunday, 27 March 2011

    cara WARDINA latih anak LEKAT solat 5 waktu

    assalamualaikum wahai readers sekalian

    nak share cara wardina latih anak dia lekat solat 5 waktu.. wallahualam betul ke tak dari die..

    Semoga semua mendapat manfaat..

    thnx pokcik google bg gambar nie

    bERBALOI PENAT LELAH KU...
    by Wardina Safiyyah OfficialPage on Friday, March 11, 2011 at 8:47pm
    Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda...

    I have to share this with you... because i feel so happy and i feel that all
    my penat lelah paid off...

    I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th
    birthday...we had a talk...(check note lama) tapi preparation since 6 la...tapi
    dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat....she hasnt missed her solat
    since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that - because the key is
    SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti....But it is very
    important to keep this in mind:-

    1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong
    signal - kena make sure - every waktu without fail, walaupun penat, ataupun
    lambat

    2)l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together....kalau
    tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu
    Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the suarau) -
    lepas solat time tu lah peluk cium, senyum - i always kiss her at the head and
    say "Barakallahufiha" Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah....make her
    never miss her solat Ya Allah.....kuat2 bagi dia dengar....ps:- kalau kena amik
    cuti ambillah - bukan waktu exam je amik cuti - buatlah STEP ini, yakni
    melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! "mama amik
    cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!"

    3)Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us... how
    we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita,
    bukan untuk Allah.....TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK
    solat...acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat....itu semua
    kerja SETAN! Fight them off....! I tell Amna that even some grown ups tak solat!
    I tell Amna that....we have to be strong.. we have to tell ourselves we will
    NEVER miss our solat.....

    4)Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask
    her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do
    it with LOVE diselang seli dgn strictness)

    5)kalau dia tinggal - DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak
    tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love
    her, and i just want her to remember - and guess what?? memang dia ingat!!! (3
    kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar
    dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau
    TERTIDUR its ok...but kena solat terus bila bangun.

    Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna
    solat dulu Asar kat sekolah....tadi memang datang lambat...i was loking for
    her..and guess what????

    She was actually praying her Asar prayers...sorang je kat dalam surau tu....i
    wanted to pengsan and cry...she did all by herself.... i pun told her how happy
    and how proud i was of her...i tanya dia kenapa? dia kata "Amna ingat apa Ummi
    cakap".....cair nya hatiku ini.

    Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia....and called nenek at Australia...now im
    sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims
    that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the
    world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

    And the foundation is - to start them off right - solat at SEVEN! Yes just as
    how Rasulullah asked us!

    I love you all!!! Good night.....

    But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu...anak ketam tak
    boleh diajar berjalan terus...fahamkan?

    atq copy dari note fb.. harap betul la apa yang disampaikan

    WARNA melambangkan peribadi

    assalamualaikum wahai readers sekalian..

    atq dah lemah semangat untuk berblog sebelum nie.. tapi takpe.. atq cuba naikkan semangat balik.. cari balik readers atq yang dah banyak lari tue..

    warna melambangkan peribadi seseorang... maksud atq kat sini...warna kegemaran kita.. kebanyakkan perempuan suka warna pink.. dan lelaki pula suka warna hitam atau merah... 

    jom ushar disebalik warna kegemaran kita..

    Hijau
    Melambangkan alam sekitar | Tenang | Pemurah | Ambil berat | Pengasih dan penyayang | Kreatif | Orang mudah ambil kesempatan

    Hitam
    Mencerminkan orang yang serius | Warna rasmi | Iltizam yang tinggi | Hiba | Tidak pandai bergurau

    Putih
    Bersangka baik | Sabar | Kedamaian | Ikhlas | Kurang kreatif | Lurus 

    Merah jambu
    Penyayang | Suka pada yang sihat | Bersungguh-sungguh | Naluri rumah tangga yang tinggi | Fokus
      
    Oren
    Suka bebas | Kreatif | Aktif | Kelam kabut | Tidak fikir panjang | Tidak duduk diam

    Kuning
    Ceria | Tahan lasak | Suka kawan | Suka enjoy | Suka publisiti

    Biru muda
    Sensitif | Beretika | Suka tolong orang | Romantik | Kerja sama | Mudah bekorban untuk orang lain

    Emas dan perak
    kejayaan
     
     
    atq suka warna OREN & KUNING.. dan dari apa maksud kedua-dua warna tersebut.. memang ada terkene batang hidung sendiri.. kahkahkah
    atq dapat nie dari blog nie.. minta izin copy ye.. die pun dapat dari Dr Fadilah Kamsah 

    Saturday, 26 March 2011

    jom hisap DADAH

    assalamualaikum wahai readers sekalian...

    hurm.. seharian takde entry.. dan kompem-kompem takde sape yang masuk.. yela.. blog tak besh!.. camtu la kan...

    tadi jam 830 - 930 mlm earth hours...hurm.. atq join.. tapi komputer tak tutup.. haha.. sebab malas... lampu tutup la.. boleh tak camtu.?


    dalam keadaan bergelap. atq tolong ibu atq buat banner untuk program PPDa die.. hurm apa erk PPDa tue?? tah la.. atq pun tak pasti apa nama penuh dia.. tapi yang pastinya.. program sekolah..


    cilok katun majalah ujang


    ada macam pocong tak??
    atq just guna photoshop dengan photoscape je.. huhu... atq tak hebat bab design-design nie.. memang fail... 


    amalina athman aka amani pun cakap lukisan atq tak lawa.. ehh tak-tak.. tak selawa lukisan dalam entry nie .. nk tgk lukisan tue.. request la kat die.. tapi takpe.. atq nak praktis lagi.. bagi comei sikit pun jadilah.. die kate.. atq lukis die gemok.. haha.. padahal mana ada.. hihihi

    kePENATan

    assalamualaikum wahai readers sekalian..

    dah awal pagi rupanya.. rumah nie terang lagi.. macam baru jam 10 malam.. hurm... 

    penatnyalah hari nie.. dari balik kerja tadi.. tak de rehat langsung... dahlah tak makan dari tengahari.. pastu lepas isyak.. keluarlah makan... dan-dan time tue ada orang call pasal hal kerja.. sambil makan.. sambil kerja.. siap kene marah tue.. selamat dah nak abis makan... hurm... bukan salah atq.. salah orang lain.. tapi atq yang kene tanggung... hurmm...

    sampai je rumah... atq terus sambung kerja yang sepatutnya dah selesai.. tapi tiba-tiba tak selesai gak.. grrrr... pastu online... kesian tengok link member-member SB yang dah banyak sangat tue.. ada lah dalam 275 komen.. tak sampai 10 pun komen yang bukan link... hurm...

    apa lagi... masa untuk atq main copy paste la.. menunjuk kehandalan menggunakan shorcut key la gamaknya... dalam jam 210 pagi tadi.. baru selesai... pergh... sakit pinggang dah nie.. bahu pun sama.. dah sakit sangat da nie... mata pun dah naik layu... kejap lagi lah tido.. kul 3...

    atq nak amik kesempatan nie... nak mintak maaf dengan statement atq kat SB sebelum nie.. pasal bosan tue.. tapi apa yang atq cakap tue betul... takpe.. disebabkan members SB.. atq cuba kikis perasaan bosan tue.. even atq rasa macam dah tak diperlukan dalam SB tue... tapi takpe.. amanah telah diberi.. takkan nak biar camtu je.. dosa tue..

    mintak maaf kat amalina athman, mira hussin, fatahiah, jannah dan semua yang selalu layan atq kat SB tue... atq mintak maaf jika atq ada terguris hati kamu sekalian... atq mintak maaf sangat-sangat... to amani.. if akak selalu ganggu kat mesej.. akk minak maaf ok.. tapi sebenarnya atq rindu nak bergurau senda kat SB tue lagi...

    nak blogwalking members SB? meh klik sini.. -link-

    Friday, 25 March 2011

    apabila cakap tak serupa BIKIN

    assalamualaikum wahai readers sekalian

    hurm.. agak kecewa gak lah ari nie. yela.. pagi tadi.. ada rokol kat TM keramat.. janji jam 830 pagi.. tup-tup atq gak yang sampai dulu.. tunggu punya tunggu.. jam 10 pagi baru rokol... grrrrr. tension je. selamat ada teman borak...

    pastu petang nie.. sepatutnya ada meting lepas soat jumaat..dan-dan.. sampai sekarang ta start lagi..tunggu sorang bos atq tue.. tak sampai-sampai  la nie...

    tapi yang peliknya.. die tepon atq.. suruh donekan installation die... punya lah bengang. macam lah installer yang kat site tue tak reti pape.. hurm.. pelik-pelik...

    payah sangat ke nak follow apa yang kita dah cakap.. setiap perkataan yang keluar dari mulut.. orang akan pegang.. even korang rasa ayat tue tak penting pun.. ayat gurau-gurau...

    kene ingat tue... bahaya dengan segala perkataan dan ayat... kene aga semua tue. sebab ayat yang kita keluarkan.. kalau elok takpe.. kalau yang mengguris hati tue.. memang payah.. even kita dah memaafkan die.. tapi ayat dia mesti kita akan ingat sampai bila-bila...

    Thursday, 24 March 2011

    [SEGMEN] : cerita hari amik keputusan SPM

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    tahniah kepada semua ex spm 2010 yang telah berjaya.. tak lupa juga kepada yang kurang berjaya.. jangan putus asa.. lama & jauh lagi perjalanan hidup kita nie.. jangan mengaku kalah ok!

    atq nak buat segmen sempena hari keputusan spm keluar.. jom join ramai-ramai.. sebelum tue.. atq nak cerita kenangan amik keputusan spm atq..

    "tahun 2008, atq amik keputusan spm.. sehari sebelum amik tue.. atq dah pakat dengan kawan-kawan atq.. nak pi jalan-jalan lepas je amk result spm.. dalam jam 10 camtu.. atq dah terconggok kat dewan skola.. lepas je atq amk keputusan.. atq terus jalan-jalan dengan kawan atq.. konon nak celebrate la.. padahal result teruk gler kot.. haha.. "

    tue cerita atq.. cerita korang pulak camne.? atq nak tahu gak. meh share sini..


    terma & syarat :-

    • letak header di atas tue, 
    • link kan ke entry nie
    • letak tajuk "Cerita Hari Amik Keputusan SPM"
    • become my follower? it's up to u..
    • cerita apa yang korang rasa, apa yang korang buat masa dan selepas amik keputusan..
    • rsult? xyah bagitahu la ye.. kalau nk bgtaw pon boleh
    • komen dengan link entry yang korang dah buat tue erk
    • kamis malam lah tutup ye..
    jom join ramai...

    dah terasa BOSAN yang amat...

    assalamualaikum wahai reader sekalian...


    sekarang nie.. atq dah terasa bosan dengan semua.. dengan laptop.. dengan internet.. dengan facebook.. dengan sahabat blogger.. dengan blog.. dengan twitter.. dan termasuklah dengan handphone sekali... memang dah terasa bosan...

    rasa macam nak bekerja tanpa henti je... yela.. kuar umah jam 630 pagi.. balik selalunya jam 9 ke 10 malam.. best pe camtu.. even macam tak cukup rehat.. tapi terasa best.. hahaha.. gilok!!

    kalau tiba-tiba blog atq takde entry.. facebook atq takde update pape.. sahabat blogger pun nama atq dah tak muncul.. hope jangan lupa atq ye.. atq akan muncul.. tapi bila.. ada mood lah..

    terima kasih sebab membaca blog atq.. melayan kerenah atq kat facebook.. kat sahabat blogger.. kat mesej tepon.. semualah.. terima kasih semua... sayang koranggg!!!

    tak lupa kat admin sahabat blogger yang lain.. jangan risau.. atq ada dalam SB tue.. takkan leave group.. tapi cuma muncul atau tak muncul je...

    Wednesday, 23 March 2011

    Aku Seorang Blogger Tegar yang berani !

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    jalan-jalan jumpa satu segmen dari blog "Jalan Tanpa Episod" .. bosan dah join segmen blogger hebat.. join segmen blogger lain pulak..

    blogger tegar? hurmm.. maybe tidak kot.. tapi before nie yela.. haha.. sekarang masa dah berkuranglah.. kene pandai curi masa sekarang nie.. so dah tak jadi tegar da..

    aku blogger berani?? kadangkala atq nie blogger berani la gak.. haha.. tapi takdelah sampai nak kutuk blogger lain or orang lain terang-terangan.. kalau nak kutuk pun.. berlapik lah sikit.. hehe.. jangan bagi dia terasa.. tapi bagi dia berfikir.. bagus tak macam tue..

    satu lagi.. atq berani bagi nasihat.. atq nasihatkan diri sendiri.. sambil-sambil tue.. atq bagi nasihat kepada semua readers atq.. tapi tak tahu lah sama ada readers atq suka ke tidak.. hihi...

    antara entry atq yang atq macam kutuk orang :- 


    Tuesday, 22 March 2011

    semoga BERJAYA adik-adikku

    assalamualaikum wahai readers sekalian..


    hurm. baru ada mood nak update entry.. setelah separuh hari bermandi hujan.. nie tak mandi lagi.. kalau demam.. terima sajalah.. sendiri cari pasal..

    23 mac 2011.. result spm keluar.. wee~ syioknya.. huhu.. ehh.. yeke.? takdelah.. kebanyakkannya neves giler.. cuak gler.. ramai adik-adik atq msg atq.. cakap cuak nak amk result spm..

    nway.. kepada all ex candidate spm 2010.. good luck for tomorrow ok.. semoga dapat keputusan yang memberangsangkan ok.. semoga semua baik-baik hendaknya..

    lupa.. adik angkat atq pun nak amik result spm gak esok.. good luck my dear ok..

    wif mydear sis.. aniza


    adik-adik sahabat blogger pun.. good luck ok.. atq ada mintak gambar dengan diowg.. sape yang nak amik result esok.. tapi yang bagi gambar kat atq.. cuma 3 orang je.. huhu.. 

    amalina athman aka amani

    ifti larina aka ifti

    faranem nordin
    semoga dapat yang result yang terbaik ok.. nanti kita sambung study sama-sama.. haha

    Monday, 21 March 2011

    saya SAYANG awak sangat-sangat

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    sayang.. sinonim untuk orang berpacaran je ke.? takde kan.? untuk semua pon boleh... hehe.. sebab tue atq suka panggil kawan-kawan atq sayang...

    bukan SAYANG je.. atq suka panggil diowg LALINK, DEAR, macam-macam lagi perkataan yang menunjukkan atq cayang dengan diowg..


    ramai dah kene dengan atq.. kalau umur bawah atq.. atq suka cakap dengan diowg.. cyg akk nie.. kalau yang sebaya dengan atq.. sayang atq.. kalau umur atas atq. akk cayang nie.. huhu.. maaflah kalau ada yang tak selesa dengan panggilan atq sebegitu..

    lagi atq kerap guna perkataan tue.. lagi bertambah sayang atq pada diowg.. tak tahu kenapa? mybe sebab perkataan positive kot..

    selain tue.. atq kalau jalan dengan diowg.. atq suka pegang tangan diowg.. tak tahu nape.. haha.. i'm NOT LES ok.. tapi dah terbiasa...


    setakat nie.. atq xpernah panggil budak laki camtu la ok.. pegang tangan budak laki pun tidak.. kalau ter.. ada kot.. bf atq? huhu.. ex atq pun atq xpernah panggil dia sayang.. haha.. ye ke.? tahla.. cter lama.. malas nak ingat..

    atq nampak je ganas.. nampak je kasar.. tapi dalam hati ada taman taw.. berbunga-bunga lagi.. haha.. ok la.. merapu banyak.. haha.. 

    tapi yang pastinya.. atq sayang semua kawan-kawan atq.. dari sekolah rendah, sekolah menengah, dari KUIS, dari sahabat blogger.. dari semua tempat yang pernah atq lawati.. yang pernah jadi kawan atq.. terima kasih sahabat..

    kawan sekolah menengah
    kawan sekolah menengah
    kawan plkn
    kawan kuis
    kawan sahabat blogger

    susah sangat ke nak cakap dengan ELOK

    assalamualaikum wahai reader sekalian...


    perkara nie baru je jadi kat atq.. hurm. nk buat camne.. cmni la kehidupan bila dah bekerja..

    susah sangat ke nak cakap elok-elok.. atq cakap takde pun dalam nada marah.. sikit pun tak.. lembut pun tak.. tapi macam biasa la.. cakap untuk jaga hati.. tahulah dia penat bekerja.. tapi takkan sebab kerja penat. orangg lain jadi mangsa.?
     
    hurm.. walaupun tue cara kita cakap.. macam kasar.. tapi cuba kita perbaiki.. cakap secara elok-elok.. biar sedap telinga mendengar.. tak susah pun.. 

    selalunya kalau orang tue balas percakapan atq dengan cara yang kasar bagi atq.. kompem pastu atq tambah dosa.. kutuk kaw-kaw punya.. yela.. spe suruh buat atq sakit hati. hehe..

    hurm.. takpelah.. lain orang.. lain caranya... mungkin itu cara dia.. nak buat camne kan.? tahan jelah hati nie.. tahan jelah telinga nie.. bersabarlah wahai hati..

    selamat hari lahir BLOGGIST

    assalamualaikum wahai readers sekalian..


    entry pagi nie nak wish birthday kat teman seangkatan atq kat SAHABAT BLOGGER... layan video dulu la...




    hari nie buzday die... umur die setahun atas atq.. hehe.. bape? tanya die sendiri.. hehe.. atq first jumpa dia masa gathering kat shah alam.. yang kat extreme park tue.. hehe.. tue pun atq tegur dia masa kat restoran kot. sebab tak pernah nampak muka before nie.. atq tanya nama die.. eheh.. pastu atq snap muka die.. masa ice breaking tepi tasik.. ery ingat tak? hihihi

    jumpa kali kedua masa melawat kyerull kat HKL.. time tue dah rapat da.. lepak dengan die kat mcd midvel lepas tue. hehe.. pastu dah tak jumpa da.. lama dah tak jumpa dia.. hari tue atq turun bangi pun.. dia takde.. die balik rumah..

    nway.. selamat hari lahir ery.. semoga panjang umur.. murah rezeki.. semoga dapat jodoh yang baik ya.. kawen jangan lupa jemput ok.. rindu kamu sis... bila nak jumpa nie.? hehee.. goodluck sem last k.. ehh sem last kan? buat elok-elok ok.. kalau grade tahun nie.. boleh lah atq datang.. kakak atq pun grade gak tahun nie.. ehhe.. good luck final exam dulu..

    kredit kat fb ery

    are nice aka anis

    atq tak pernah jumpa anis nie.. tapi nak sangat jumpa dia.. atq jumpa dia masa kat dalam SB je. dia tak sombong.. peramah.. hehe.. tapi atq macam tak kenal sangat dia la.. hehe.. sebab jarang tegur.. sowi ye anis.. ehehe.. tapi atq friend kat fb die.. hihi

    nway.. selamat hari jadi awak. hihi.. semoga panjang umur.. murah rezeki ok.. good luck for ur study.. bila ada masa.. kita meet up ok.. hihi... mohon amik gambar taw..

    betul ke ini anis.? hehe

    Sunday, 20 March 2011

    saya tak KREATIF

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    tadi. atq skype dengan mira hussin.. pastu dia tanya camne nak edit gambar.. bagi background picture putih... atq cakap la guna photoshop.. hehe.. pastu atq tolong lah dia edit gambar... hehe.. nak tengok tak. budak tangan kayu mengedit gambar mira hussin..

    mira hussin
    pastu atq buat untuk amani.. hehe... kenal tak dia.. atq rasa atq sorang je panggil dia amani.. pun tak lawa gak..

    amalina athman aka amani
    nie atq amik dari facebook die.. ok tak.? hasil orang yang tak kreatif dan tangan kayu mengedit gambar

    disebalik PERUMPAMAAN orang dolu-dolu

    assalamualaikum wahai readers sekalian...


    "jangan menyanyi kat dapur, nanti dapat orang tua"

    "jangan duduk atas bantal, nanti punggung tue bisol"

    "jangan duduk depan tangga, nanti takde orang datang meminang"

    tue baru sebahagian... banyak lagi.. tapi atq tak ingat.. haha

    perkara pertama bila nenek-nenek or makcik-makcik kat cakap camtu.. mesti kita rasa takot kan.? haha.. takot benda tue betul-betul terjadi.. hehe... tapi..

    sebenarnya.. ada maksud yang tersirat dengan ancaman yang diberikan oleh nenek-nenek or mokcik-mokcik kita.. yang pasal nyanyi kat dapur tue.. kang tak pasal-pasal hangit or hangus benda yang kita masak tue... yang pasal duduk atas bantal tue.. tak senonoh.. sebabnya.. yela.. bantal kan untuk kepala.. bukan untuk punggung kita.. tah bersih ke tidak punggung kita tue..

    anak dae duduk kat depan rumah memang tak senonoh.. macam menayang diri pulak.. tue yang tercetusnya ugutan sebegitu tue.. haha.. betul tak??

    pokcik google. pinjam gambar ye

    orang lama nie memang suka cakap berkias.. dalam semua hal berkias.. sampai masa nak hantar rombongan meminang pun siap berbalas pantun.. hihi... kalau nak tegur pun.. mesti berkias.. lagi makan dalam tue..

    perumpamaan dolu-dolu memang hebat.. sampai ke hari nie perumpamaan tue digunakan... harap masa akan datang digunakan juga.. takde lah bahasa melayu nie hilang didunia....

    siapa bersalah bila anak dara tidak ada DARA

    assalamualaikum wahai reades sekalian..


    hurm.. terlintas nak tulis entry agak lucah.. haha.. takde la. tak reti pun nak tulis lucah-lucah nie..

    zaman sekarang... zaman penuh pancaroba.. penuh dugaan... cabaran... siapa yang tahan. yang kuat sahaja berjaya dalam kehidupan dunia & akhirat insyaAllah..

    tapi apa yang didapati sekarang.. kebanyakkan anak dara dah takde dara.. bukan semua ok.. kebanyakkannya... konon-kononnya nak buktikan cinta kepada teman lelakinya.. buktikan itu lah. ini lah macam -macam hal..

    tak paham lah zaman sekarang nie.. perlu ke semua tue.? rasanya tak perlu kot.. bukan kot MEMANG TAK PERLU..

    orang dulu-dulu rasanya takde pun camtu.. kalau nak buktikan cinta tue.. terus masuk meminanglah.. kan senang.. halal segala.. nak buat apa.. buata lah.. it's up to u...

    tue satu hal.. yang kene rogol tue tak kira lagi.. yang diberi ubat tido. pil khayal.. pun tak kira juga.. paling kesian... anak-anak kecik yang kene rogol.. tak paham betul la kenapa perlu begitu.. hurm..

    dah kurang sifat belas kasihan kot sekarang nie.. dah tak ingat dosa pahala.. halal haram.. sebab tue kita kene berpegang teguh dengan ajaran islam.. even ada orang kata kolot.. ada orang kata ketinggalan zaman.. tapi semua itu ada hikmah yang tersangat lah baik di sebaiknya...

    pikir-pikirkan lah.. jika kita dah buat benda sebegitu.. mungkin bila kita dah ada keluarga.. anak-anak kita akan buat apa yang kita lakukan pada zaman silam...

    atq hanya meluahkan rasa hati atq.. takde kene mengena dengan orang yang atq kenal.. kalau ada terasa. harap dimaafin..

    PEREMPUAN & SELUAR KETAT

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    atq sakit perut nie.. cari nahas.. sebab perut kosong dari tengahari.. pastu makan pulut kuning masa kenduri kat rumah sepupu atq.. dan nie la akibatnya... sakit perut yang amat..

    masa balik dari rumah sepupu tadi.. abg ipar atq singgah la mydin.. nk beli puting botol susu untuk anak dia.. pastu ternampak lah ada dua orang perempuan nie.. pakai seluar ketat.. macam legging pun ada gak.. tapi tak sure la.. sebab atq dalam kete.. die kat depan mydin..

    pastu tercetus lah persoalan dari abang ipar atq tue..

    "nape perempuan suka pakai seluar ketat erk.? x susah ke.? jalan pun nampak macam mengengkang je".. 

    pergh.. sekali ko.. pertanyaan die.. memang pedas..

    atq pun jawab lah.. "tah la.. atq pun tak tahu.. susah pakai seluar ketat nie... panas.. xbernafas.. kalau kene kejar anjing.. kompem tak boleh nak lari.. "

    haha.. nak tanya lah.. nape erk perempuan kat luar tue suka pakai seluar ketat?? bukan susah ke nak solat nanti? pakai seluar jeans pun naik senak perut nie nak solat.. pe lagi pakai seluar ketat.. hurm.. sape dapat bagi jawapan??

    atiq ada gak tanya budak-budak kat sahabat blogger tue. nak tahu apa diowg jawab?? meh terjah..

    klik untuk tumbesaran dengan jayanya..
    atq tak leh nak ulas apa.. sebab jawapan ada pada diri sendiri.. lain orang lain pendapat.. lain orang lain cara

    Saturday, 19 March 2011

    jangan jadi orang yang KEJAM

    assalamualaikum wahai reader sekalian..


    atq tulis entry nie dalam keadaan mamai.. tp still waras ok.. sempat tido 5 min je.. terjaga sebab rumah bising sangat...

    KEJAM?? sape yang suka orang kejam? angkat tangan camni 0/ .. hihi.. ok just joke.. atq dapat idea nk tulis entry nie dari komen hafiz hafizol kat entry atq pagi tadi.. sempat baca tak? tak sempat atq bagi link die ok.. klik sini 

    klik untuk bagi dia makan dan bg dia gemok

    kalau kita jadi orang besar suatu hari.. janganlah kita bertindak kejam keatas orang bawahan kita. dapat dosa je tiap-tiap masa.. asyik kene kutuk je.. nanti takde sape yang sayang.. cayalah.. kejamm dengan garang lain taw.. tapi effact die sama.. cuma effact bos garang takde lah sehebat effact bos kejam..

    kalau kita jadi bos yang baik.. nanti semua orang sayang.. pekerja kita pun suka kat kita.. diowg nak pi keje pun takde la merungut.. nanti kalau kita nak mintak tolong diowg.. takde lah diowg nak merunggut banyak sangat kan3.?

    tapi jangan lahh terlalu baik sampai kene pijak kepala pulak.. tue dah melebihla kan kalau staff pijak kepala bos.. haha.. so. baik berpada-pada.. garang berpada-pada gak.. kan senang.. huhu..

    dah.. xtaw nak tulis apa dah.. still mengantuk lagi nie. dah 6 hari bangun kul 6 pagi.. tido nak dekat kul 1 pagi.. sepanjang masa mengadap komputer.. berkerja.. kepada bos-bos atq.. gaji bulan nie tinggi sikit erk... hehe..

    apabila mempunyai dua orang BOS

    assalamualaikum wahai readers sekalian

    salam sabtu semua.. hehe. baru plan nak sambung tido lepas subuh tadi. tapi disebabkan tiba-tiba ada keje tadi.. tak jadi tido.. bukan tak jadi je.. siap nak mengamuk lagi... grrrr... camni la kehidupan orang yang mempunyai 2 orang bos.. haha

    maksud atq kat sini.. atq coordinator contractor unifi... atq bekerja under alghazitech.com.. dalam company atq tue.. ada 4 orang bos.. dan bos-bos atq tue memang best gler.. sempoi & sporting habis.. tak kisah la atq nak buat apa.. asalkan semua keje yg atq dapat siap pada masa yang dia nak.. amcam? best tak? sebab tue atq boleh layan facebook & sahabat blogger macam orang tak ingat dunia...

    dan satu lagi bos atq tue... bukan under company lain.. die pun ada syarikat lain.. etd makmur sdn bhd.. alghazitech & etd makmur nie.. under satu lagi company besar.. fibercomm... paham tak.? hope paham la. hehe

    so.. apa yang atq nak citer nie.. bos yang etd makmur tue.. macam agak selalu push atq.. marah-marah atq.. pasal order la.. ada order yang tak settle la.. tue atq malas la nak cter.. kang panjang berjela.. nak  tahu.. atq cter face to face ok...

    pastu semalam.. salah seorang bos atq (alghazitech) tepon bos etd makmur tue.. marah bos etd makmur. sebab dia marah atq.. haha.. siap bos atq cakap "yang ko marah atq tue nape? die bukan employee ko".. hahaha.. so amacam? best tak? ada orang backup.. haha

    before nie pun.. bod etd makmur tue dah cakap.. yang atq nie bukan employee die.. just sub-contractor die.. heheh... memang best bila dapat bos yang sporting.. hehe. even keje banyak or stress pun... disebabkan bos atq jenis ambil berat... hilang semua stress bila cerita kat diowg.. huhu...

    Friday, 18 March 2011

    24434 talian AKHIRAT

    assalamualaikum wahai reader sekalian..

    atq dapat tajuk nie dari majalah mastika.. ramai yang kata mastika nie tah pape.. tapi atq suka baca mastika. sebab untuk isi masa lapang atq.. dan kadang-kadang walaupun cerita dalam mastika tue tah pape... tapi ada pengajaran yang atq dapat amik..


    berbalik pada tajuk.. pernah tak masa kita berdoa, tiba-tiba muncul pertanyaan seperti :-

    "terima kasih, anda telah menghubungi Baitullah, sila tekan 1 untuk meminta, tekan 2 untuk bersyukur, tekan 3 untuk mengeluh, tekan 4 untuk permintaan lain-lain"

    "maaf, ketika ini malaikat sedang membantu pelanggan lain. diharap anda sabar menunggu.. panggilan anda akan dilayan sebentar lagi"

    "jika anda mahu berbicara, tekan 1 untuk bercakap dengan Malaikat Mikail.. tekan 2 untuk bercakap dengan malaikat yang lain.. tekan 3 untuk membuat aduan.. tekan 4 jika mahu membuat pertanyaan tentang syurga atau neraka"

    jawapan-jawapn sebegini mungkin tidak asing dalam kehidupan seharian kita.. namun, adakah ia satu jawapan yang akan kita terima sewaktu mendail nombor-nombor Allah??

    TIDAK!!! itulah jawapannya kerana Allah Maha Mengasihi... setiap masa kita boleh meneleponNya.. tak kira tempat.. tak kira waktu.. bila-bila masa Allah mendengar aduan kita tanpa ada had dan batasan...

    tiada istilah "TALIAN SIBUK" jika kita mendail talian Allah.. Allah mendengar panggilan hambaNya tanpa mengira waktu dan amat mengetahui siapakah yang membuat panggilan tersebut..

    talian paling mudah untuk kita mendail iaitu 

    2 - solat subuh
    4 - solat zuhur
    4 - solat asar
    3 - solat magrib
    4 - solat isyak


    jika mahu lagi sempurna.. tambah lagi nombor-nombor tersebut dengan nombor 2 untuk solat duha, solat hajat dan sebagainya..


    kita pob boleh mendail talian 30 iaitu mewakili 30 juzuk Al-Quran.. 99 iaitu mewakili 99 nama Allah atau 33 iaitu 33 kali berzikir (Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar)


    apa yang pasti.. talian-talian di atas tidak ada orang perantaraan, tidak ada operator... dan talian terus tanpa ada halangan untuk kita membuat aduan atau memohon sesuatu tanpa ada cas bayaran..


    talian Allah terlalu banyak. so takde istillah "talian sibuk".. dibuka 24/7 sehingga akhir hayat kita..inilah talian yang wajib kita dail setiap hari.. taapi ramai yang mengabaikan talian Allah kerana lebih tergoda dengan talian duniawi yang kadangkala dibalas dengan suara operator atau tidak ada dalam kawasan liputan...



    group untuk BLOGGER tumbuh macam cendawan

    assalamualaikum wahai reader sekalian..

    perasan tak sekarang nie.. banyak sangat group untuk blogger market kan blog diowg.? terlalu banyak.. macam atq.. ada lah dalam 8 group yang atq join... dah orang invite kan? takkan nak leave group pulak..

    tapi ada satu group tue.. siap mintak permission atq untuk masukkan atq dalam group die.. hehe...jom terjah group yang atq dah join buat sementara waktu nie la..


    nie memang dari awal atq dah join.. antara orang terawal.. bawah 10 orang rasanya.. hehe.. gathering besar je dah 2 kali buat.. satu dekat times square, satu lagi kat shah alam.. buat masa nie.. ada 4909 ahli.. dalam sehari lebih kurang dalam 50 orang sahabat baru dalam SB nie..



    hari nie baru je aku join.. hehe.. tengku nizam yang invite.. hehe... so tak tahu camne flow die.. ahli group setakat nie 62 orang.. rasanya baru buat kot group nie



    mana je sembang blog.. tapi boleh gak buat promosi blog kat situ.. hehe.. nie sis LM yang buat... ahli group setakat nie 125 orang dan rasanya sis LM invite friend kat fb die kot..



    takde bunyi untuk ping blog kan.? tapi disebabkan admin die seorang blogger.. so jadilah satu tempat untuk ping blog.. haha... boleh ye hanz.? ahli group setakat nie 119 orang.. jom meriahkan lagi AAM nie



    tak silap.. admin KGB nie lah yang mintak permission atq untuk masukkan atq dalam group nie.. sape erk nama admin die.. lupa pulak.. jap erk.. hurm..ramai la pulak.. yang mintak permission atq tue junko el hida.. dan atq kenal dengan puteri katek, sunah mohammad & faizal fredley nie.. masa sekarang nie.. member group 412 orang..



    nie kalau tak silap.. fariddudin al-islam yang create.. betul ke nama die.. eja die.. ah! halal lah.. haha.. nie atq join lepas SB... antara yang terawallah.. member buat masa nie 1284 orang..



    ha !.. nie group kolej atq.. kolej universiti islam antarabangsa selangor.. hehe.. sape rasa die budak KOLEJ atq.. join la erk.. strept akira yang create.. nama sebenar dia.. husaini.. the latest member 34 orang



    sape rasa dia dari blogger dari SELANGOR.. silalah join group nie.. haha.. yela.. ciann tgk group nie.. mati je.. haha.. dari 24 members.. dah turun jadi 17 orang.. so apa kes?? jom..jom..jom join... admin aira zumi.. 



    atq join group nie dari blog sis faten rosli.. hehe.. group lagi lama dari SB kalau tak silap.. ehh.. betul ke kak faten.?? admin die aina jalil.. atq pun tak sure pernah jumpa ke tak.. hihi... members setakat nie 486


    nie baru group.. bukan fan page semua.. kalo fan page. banyak kot.. malas lah atq nak list kan.. cari la sendiri erk..

    Thursday, 17 March 2011

    JADUAL kerja saya

    assalamualaikum wahai readers sekalian

    atq nak share sikit jadual kerja atq yang super duper sibok nie... 

    • 6 pg : bangun tido.. prepare order customer untuk hantar ke opice
    • 730 pg : ada kat rumah.. persiapan diri...
    • 800 pg : bukak lappy, masukkan data customer dalam excel
    • 930 pg : tunggu panggilan dari installer company atq yang diowg dah boleh proceed install unifi.. 
    • 11 pg : update data customer dalam system
    • 12 tghari ke 230 ptg : tepon installer company tanya detail hardware yang telah dipasang.. update dalam system juga..
    • 230 ptg - 430 ptg : tunggu call dari installer yang diowg boleh proceed install unifi untuk order petang pulak...
    • 430 ptg - 8 mlm : tunggu detail dari installer untuk update dalam system (sama masa jam 12 tue)
    • 7 mlm : tunggu order keesokkan harinya
    • 730-830 mlm : check kelengkapan order untuk esok.. kalau xde.. tepon TMUC suruh masukkan (kalau dapat awal)
    • 11 mlm : print order untuk esok.. tue kalau settle cepat.. kalau lambat.. lambat lah..


    kerja atq setiap hari.. angkat call orang.. telepon orang.. kalau banyak kene tepon.. abis la kedit.. rm10 kadang-kadang guna sehari je.. hurm...


    camtu la cara atq bekerja.. memang nampak tak padat.. tapi atq yang rasa.. memang tension.. sakit pale sebab kene rush.. kene paksa.. kene marah semua tue la.. bukan salah atq pun.. atq just done kan dalam system.. tapi tunggu bila installation kat rumah customer siaplah.. kalau ada problem masa tengah install tue. lambat la.. kalau cepat.. cepat lah.. hurm.. sabo jela..

    akhirnya jumpa juga AMALINA MANSOR

    assalamualaikum wahai reader sekalian..

    kene update blog awal pagi.. dalam keadaan pale ting tong nie.. x cukup rest.. xcukup rehat.. hope minggu depan ok la.. hurmm.. penat.. penat. penat..

    semalam dalam jam 620 ptg atq gerak ke shh alam.. on da dot je tue.. sebab nak jumpa amalina mansor.. dalam jam 7 lebih.. magrib dah.. baru sampai sana.. saje je bawak kete pelan.. hehe...

    amik die kat kolej delima.. pastu ingat nk lepak mamak or mcd je... tapi die ajak pi makan pizza hut.. sebab die dah janji nak belanja atq makan pizza.. nak pujuk atq masa tue.. hahaha..

    konon nak jumpa sis faten gak.. nak amik die kat uitm je.. tapi die pi jog time tue.. dan die ada keje malam tue.. huhu. miss sama die.. bila dapat jumpa lagi erk sis.?

    atq jumpa ina dalam keadaan bekerja.. cian kat ina.. sambil jumpa sambil keje.. tue la atq.. terpaksa dalam masa sekarang nie. nak buat camne.. sowi ye ina...hope pas nie kalo jumpa.. atq dalam keadaan betul-betul free.. x suka la ada gangguan bila nak lepak-lepak nie...

    thanx ian belanja pizza.. bila atq ada rezeki lebih.. atq belanja ok...thnx sebab sanggup teman atq bekerja gak..hihi 

    amik gambar dari blog ina. hehe. xbawak kamera la. lupa..
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...