terhebat dari ...piouSpdosH..

Saturday, 30 October 2010

semenjak mempunyai lesen P


semalam..baru aku berkesempatan ambil lesen P aku..hehe..skrg aku dah boleh dikatakan sebagai driver ke-2 kat umah nie..

hari nie bermulalah aku sebagai driver di rumah..muahahaha...

7 pg - beli sarapan kat maple

1030pg - hantar afwa tuisyen

1230 tghari - amik afwa tuisyen & beli barang

ptg2 - driver utk diri sendiri..hehe

Friday, 29 October 2010

keindahan senja di kuis

28 november 2010
BOT KUIS
07.02 - 07.03 pm

dari kediaman perempuan

dari kediaman lelaki

pemandangan masjid

kediaman lelaki sekali lg

program motivasi bersama en.amin idris




alhamdulillah..selesai sudah briefing ke-2 utk persediaan latihan industri student FTSI yg bakal bermula pada hari isnin minggu depan bersamaan 1 november 2010..

briefing tue..bukan briefing kosong..ada motivasi sekali..tuan penceramahnya..en amin idris..seronok dgr die bg motivasi..motivasi cara baru..hehe

sempat la gak aku capture ragam2 masa motivasi tue..jom tgk..

nie tuan penceramah kami

nie gelagat kami..

keluar jalan-jalan


akhirnya..dapat gak aku keluar bersama koibito chan atau lebih dikenali dgn panggilan atul.hehe..berjalan sakan aku, atul n nana time tue..pusing abs la putrajaya tue..selamat dah ada malam..kalau x..lama lg kot kat putrajaya tue..haha...

check it out our photo da la..hehe

gelagat kami

pas main bowling

lunch kami

Monday, 25 October 2010

REAL LOVE

Chorus
Girl)Girl, im going out of my mind(mind)
and even though i dont really know you(you)
and plus im feeling im running out of time
im waiting for the moment i can show you(show you)
and baby girl i want u to know, im watching you go ,im watching you pass me by

its real love that that you dont know about...

Baby i was there all alone.. when you'd be doing things i would watch you
i'd picture you and me all alone .. im wishing you was someone i can talk to
i gotta get you out of my head but baby girl i gotta see you once again(again)

its real love that you dont know about..
Chorus
its real love that that you dont know about...

Every now and now i go to sleep, i couldn't stop dreaming about you
your love is got me feeling kinda weak.. i really cant see me without you
and now u're running around in my head im never gonna let you slip away again(again)

its real love that that you dont know about...

Every now and then when i watch you... i wish that i could tell you that i want you
if i can have the chance to talk with to you.. if i get up the chance to walk with you
then i would stop holding it in ..and never have to go through this again (again)

its real love that you dont know about..
Chorus
its real love that that you dont know about...

Today when i saw you alone... i knew had to come up and approach you
coz girl i really gotta let you know ...all about the things you made me go through
and now she looking at me in the eye and now you get me open and now you dreaming
again(again)

its real love that that you dont know about...

Every now and then when i watch you... i wish that i could tell you that i want you
if i can have the chance to talk to with you.. if i get up the chance to walk with you
then i would stop holding it in and never have to go through this again (again)

its real love that you dont know about..
Chorus
its real love that you dont know about..


You're the one that i wanna know thatti can take it from me nononoo
even thought i dont really know you.. i gotta lotta love i wanna show you
and youd be right there infront of me.. i see you passing infront of me nonono
girl i need ur love ...baby i need ur love

Sunday, 24 October 2010

memories at festivel of wings

gambar edit...so jd blur..nk lebih jelas..tgk kat fb la erk..hehe

dr awal tahu n aku berangan nak pi Pesta Sayap nie..akhirnya..akk aku bawak aku pi sama...dah jadi ikan masin aku ngn kawan2nya masa menyelusuri sg bulog tengok burung2 yang singgah sebentar tue..mmg puas...kalo pakai DSLR..pergh..lgi lawa kot..

nie just pakai SLR 12x zoom, 10 mg pixels..xmembanggakan sgt la kan..xpe2..bakal ada kamera camtue...

Saturday, 23 October 2010

hadiah buzday even dah lebih seminggu



sampul kad yg aku dpt dr akak

kata-kata semangat die kepada aku

nie satu lg kata-kata semangat die kat aku

nie lak hadiah dari buddy aku..nana

Thursday, 21 October 2010

selesai sudah

assalamualaikum...nk share pasal register sem terakhir aku lak ari nie..

pergh...glek ar...makin menyusahkan..mmg mempunyai perbezaan ketara dr sem2 lepas...sapa ada hutang even rm0.01 pun..diowg tuntut..
yang xabs bayar sebab masalah pinjaman lg lah..pergh..berjela2 beratur...boleh tercabut kaki sbb beratur je..dah dapat surat penangguhan..kene pi jumpe rektor lak..beratur lg..pastu masuk balik..beratur lagi kat bendahari..dah settle kat yuran..selamat leh duduk masa nak register bilik..dapat pelekat..yg dok dalam wrne merah..yg dok luar wrne ijau..aku termasuk student yg dok luar..yeaahhhhaaaaa..!!..

satu lagi hal..boleh lak suruh student pi lab..semata-mata utk klik button register..then patah balik ke PKK amik tanda tangan..mmg menyusahkan...baik login je kat dlm PKK tue..bukan lme pun..pe daa kuis sekarang nie..xpaham..hurm..xpela...yang penting..aku dah settle..n sahabat2 baik aku pun dah settle..

sape yg xsettle lg tue..bersabar la ye wahai sahabat sekalian..dah selesai semua..bru lah boleh kutuk mengutuk..wakakaka...xpe2..bg cadangan k pas nie..bru diowg taw kelemahan diowg nty..nie x..kutuk belakang..tp depan diowg senyap...

ok..smpai sini je la erk..sok post lain lak..ari lain..kenangan lain...

p/s: xpuas jumpa my sis td.kejap sgt..:(

Monday, 18 October 2010

lega

pagi td..

aku meluahkan apa yang aku rasa kepada seseorang ini..

even aku xdpt jawapan dr die..

tp xpe..

biar die taw apa yang aku rasa..

xkisahlah apa yang die nak pikir pasal aku..

tp aku dah xnak siksa perasaan aku lagi dah..

sakit sangat kalo aku tahan lg apa yang aku rasa


Saturday, 16 October 2010

imbas kembali

time skola rendah..xingat darjah bape..darjah 4 kot (2000)

time skola menengah..form 5 (2007)


time sem 1 kat kuis (2008)



Thursday, 14 October 2010

HEPY BIRTDAY TO ME

alhamdulilah..sehingga hari ini aku di beri peluang oleh Yang Maha Besar utk hidup didunia ini..genaplah umur ku 20 tahun pada hari nie..dan ramai yg telah mendoakan kesejahteraan aku..thnx to u all..

ari nie aku dapat kek..even kek tue kek visual..tp bermakne..cz owg yg aku syg bg kek tue..hehe..wit my fev color...

nie la kek yg aku dapat..sedap kan.?

ada sorang tue siap bagi pantun kat aku..thnx sebab susah2 je reka pantun utk aku..

"burung merpati terbang melayang,
hingap berteduh mencari ayam...
befday awk arinie kan yang,
jangan marahlah yer wish lmbt semalam...


...hari ini hari istimewa,
buat adik noratiqah salleh...
bangun pagi2 jangan lupa lah ya,
peluk ibu dan kte "mak atiq sayang ibu krn selama ni ibu membimbingKu menjadi anak yang soleh... =)

pecah kaca guna kayu,
sje nk ucap HAPPY BIRTHDAY TO YOU..

hari-hari menanak nasi
nasi dimakan bersama cuka,
jangan marah jangan amik hati
teruknya pantun ni sje suka-suka...
"

(nie pantun yg aku dpt..dr owg yg aku syg gak)

aku dapat gak video dr kwn PLKN aku..huhu..

video

bermacam-macam cara kawan2 aku wish kat aku....

nway..

semoga dengan umur aku dah masuk puluhan nie..aku semakin rajin dan semakin kuat untuk menepuh dugaan hidup nie..

Tuesday, 12 October 2010

masih sayangkah??


ya Allah kenapa aku terasa amat cemburu pada ketika ini..??

sedangkan si dia dah lama hilang dalam hidup aku..

kenapa aku perlu terasa sebegini??

adakah aku masih sayang akan dia??

sepatutnya aku tidak boleh merasa sebegini..

dia hanya sekadar sahabat aku semasa dia muncul semula 2 tahun yang lalu..

sayang aku padanya hanya kenangan lalu..

kuatkanlah hati aku daripada cemburu ini..

Monday, 11 October 2010

6 perkara PEREMPUAN tak suka ketika sedang bercakap dengan lelaki

MENDIAMKAN DIRI

jika korang rasa malas nak bercakap sekurang-kurangnya korang jawablah "a'ah" atau "owh"

BERTANYA BALIK SOALAN

"Hah! nape call nie?" perempuan akan bengang sebab selalu dia mmg tak ada alasan untuk menelefon korang

MENYOAL YANG TAW JAWAPANNYA

"dengar x saya cakap nie?" korang tidak perlu bertanya begitu kerana perempuan adalah pendengar setia

POTONG PERCAKAPAN

"saya tengah sibuk nie, awak xpayah call saya, nanti saya call balik" pernyataan ini akan menghampakan perempuan sebab diowg tahu kaum adam tidak akan menelefonnya balik

JAWAPAN SELAMAT

"saya otw nie" dah 1 jam lewat tapi masih cakap dalam perjalanan, walhal dari tempat dia x sampai pun 10 km

ALASAN MERAGUKAN

"alaaa. beteri lemah nie" perempuan akan menganggap korang sengaja x nak bercakap dengannya walaupun sebenarnya korang mmg terlupa nak charge semula bateri nset

Friday, 8 October 2010

4 peringkat mengenali perempuan

minggu pertama

seperti yang korang sedia maklum apabila bendera merah mula berkibar, lebih2 lagi di awal minggu, diorang akan mudah marah.. bila2 masa sahaja boleh kecil hati walaupun dengan satu perkataan yang korang sebut misalnya 'sayang' kerana mungkin disalahtafsir sebagai memperli diorang. sila peka dengan kalender datang bulannya..

minggu kedua

masa ini korang perlu lebih berhati-hati. segala temujanji untuk keluar menonton bola sepak atau melepak minum kat kedai mamak dengan kawan sekerja harus dibatalkan..

minggu ketiga

minggu ketiga ini adalah peringkat korang akan rasa lega sikit. diorang akan mulai tenang dan ketika ini moodnya akan menjadi baik...

minggu keempat

minggu terakhir dalam setiap putaran kelender seorang wanita..minggu tarik nafas lega sebab wanita kembali normal sebagai wanita sejati

jom layan ragam

nie la ragam salah sowg anak buah aku..
umur die baru 1tahun 5bulan..
die nie pantang nmpk makanan..
semua die makan..
tp yg paling die suka kismis + kurma..
tue mmg feveret die..

Tuesday, 5 October 2010

tinggal kenangan

aku mengenali apa itu menyayangi seorang lelaki seawal usia ku 15 tahun..
aku memang menyayanginya sehingga kini..
walaupun pada masa dulu..
2 kali die menghilang tanpa kaba berita..
dan kini die hadir semula dalam hidup aku..
sikap ambil beratnya tidak pernah berubah..
die tahu bila masa aku dilanda masalah..
die tahu bila masa aku dalam keadaan memerlukan seseorang..
walau kadang kala percakapannya amat menguris hatiku ini..

tapi..
hati ini mungkin tidak dapat menerimanya lagi..
biarlah kenangan lalu hanya tinggal kenangan..
dan mungkin xakan berulang kembali..
walaupun aku menyayangi lelaki lain..
sayang aku padanya tidak pernah kurang..

semoga dia tahu aku masih sayang padanya..
tapi mungkin sekadar kawan buat masa ini...

Sunday, 3 October 2010

baguskan??

baguskan lelaki nie..

suruh aku buka hati..
tapi x pernah nk cuba amik hati aku..
xpe..
aku xkisah pun semua tue..
sebab aku taw..
aku xboleh lagi komitmen dalam perkara2 serius nie..
aku doakan semoga dia bahagia jela..

dan

seorang lagi..
tahniah atas relationship awak tue..
tapi kenapa xnak bgtaw saya.?
saya xkisah la..
sebab saya taw..
saya xsesuai untuk awak..


terima kasih kepada kedua-dua lelaki ini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...